Bugun...


kostasalto

Adada foto safari turu tamamlandı
Tamzara Turizm’in organize ettiği, fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin ve Mendirek Dergisi Editörü Mustafa Dermanlı’nın önderliğinde bu hafta sonu gerçekleşen ‘Foto Safari Bozcaada Turu’ tamamlandı.

Mobil Reklam

Adada foto safari turu tamamlandı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Yaklaşık 25 yıldır Doğu Karadeniz başta olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasına turlar düzenleyen Tamzara Turizm, Bozcaada’ya ilk kez Foto Safari turu düzenledi. Son altı yıldır Mustafa Dermanlı’nın önderliğinde butik turlar gerçekleştiren turizm firması, fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin’in katılımıyla Bozcaada sokaklarını karış karış gezerek  fotoğrafladı.

İstanbul kalkışlı tura sadece hafta sonu turu olmasına rağmen Antalya, Kocaeli, Çanakkale ve Kuşadası’ndan da fotoğraf ve Bozcaada düşkünleri katıldı. Hem ada içini hem de merkez dışındaki bağları ve koyları gezen 20 kişilik ekip binlerce karelik bir Bozcaada arşivi de oluşturmuş oldu. Bozcaada’nın özenli mekanlarını ve işletmelerini de kadrajlarına alan organizasyon ekibi Ekim ayında yine bir foto safari turuyla Bozcaada’da olacaklarını belirtti.

Yıllarca Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) yönetiminde yıllarca başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği de yapan Mustafa Ertekin’in hocalığında gerçekleşen turda fotoğraf teknikleri, kompozisyon ve makine özellikleri konusunda tura katılanlara sık sık bilgiler verildi. Mustafa Ertekin, “Verimli bir tur oldu. Uyumlu bir ekibimiz vardı. Bozcaada’ya ilk kez geldim. Her karesi büyüleyici. Bu sefer belki kısa oldu ama kesinlikle bir defa daha geleceğim” dedi.

Tamzara ile birlikte Bozcaada’ya altı yıldır butik turlar gerçekleştiren ve geçtiğimiz yıl Bozcaada’da yaşayan Mendirek Dergisi Editörü Mustafa Dermanlı da, “Ada her zaman sürprizlerini ve güzelliklerini gösterir. Deniz sütliman, hava müthiş, doğa uyanıyor. İstesek bu denli güzel bir Nisan günü yakalayamazdık herhalde. Adada binlerce kare fotoğraf çekildi. Bunların bir kısmını karelere misafir olan ada insanları ve işletmelerle de paylaşacağız. Ekim’de umarım, bu kez de Sonbahar fotoğraflarını çekeriz adanın.” diyerek tura dair düşüncelerini paylaştı.

 

 




Bu haber 3094 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ