Bugun...


kostasalto

AKP’li Madak son mitingde konuştu: “1 Nisan sabahı Bozcaada’nın belediye başkanı olacağım”
AKP Bozcaada, ikinci ve son mitingini bugün sert poyraz sebebiyle Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde gerçekleştirdi. Madak’ın konuşmasında öne çıkan başlık Toplu Konut ve Liman Projesi olarak göze çarptı. Burak Aktan da Hüseyin Durmuş’a esprili bir dille göndermede bulundu.

Mobil Reklam

AKP’li Madak son mitingde konuştu: “1 Nisan sabahı Bozcaada’nın belediye başkanı olacağım”
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Adalet ve Kalkınma Partisi Bozcaada İlçe Başkanlığı’nın adadaki ikinci ve son mitingi bugün 12.30’da Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde gerçekleşti. Sert poyraz fırtınası sebebiyle miting açık havada yapılmadı. Miting öncesi saygı duruşu ve istiklal marşı okunurken, miting ortasında okunan ezan sebebiyle konuşma durdurularak ezan sonrası devam edildi.

İlk konuşan AKP İlçe Başkanı Burak Aktan, birçok eve girdiklerini ve çok olumlu dönüşler aldıklarını belirtti. Aktan, Olumsuz bir şey yaşanmaması için de tansiyonu düşürme yönünde ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi. Kısa konuşmasının sonunda esprili bir dille CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş’a ithafen, “Sayın Durmuş her şey mevsiminde güzeldir. Bu mevsimde kuru fasülye yemeniz lazım” sözleri alkışla karşılandı. Hatırlanacağı üzere birkaç gün önce Hüseyin Durmuş, pazardaki fiyatların pahalılığından yakınmıştı.

Daha sonra sözü AKP Bozcaada Belediye Başkan Adayı Erdoğan Madak aldı. Madak konuşmasına mitinglere ve haberlerine yayınlarında yer veren Bozcaada Haber’e teşekkür ederek başladı. Madak ayrıca seçim süreci boyunca görüntü ve ses kirliliğine dikkat ettiklerini dile getirerek, “Kayıp yılları var adanın diyerek, projelerimizi duyurduk.  Bu yılları telafi etmek istiyoruz. Kısa vadeli düşünmüyoruz, oy devşirmeyi düşünmüyoruz, günü kurtarmak peşinde değiliz. Adanın 10 yıllarını planlamak istiyoruz. İnanmış ve sağlam bir ekiple, iktidarın gücüyle bunu başarmak istiyoruz” dedi.

‘KONUT PROJESİ TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLACAK’

“Bozcaada’nın konut problemi vardır ve bu konutlar en kısa sürede yapılacaktır” diyen Erdoğan Madak, “Bizi en çok eleştirdikleri konu bu, o sebeple bundan bahsediyorum ısrarla. TOKİ’ye bugüne kadar kimse gidip de hiçbir şey söylememiş. 5 yıldır konu durakalmış. Biz geride kalan 60-70 günde çalıştık. Herkes inandı, ‘Madak gelirse bu konutlar yapılacak’, diyorlar”

Burdan net söylüyorum: Bozcaada’daki konut projesi Türkiye’deki en örnek proje olacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Talın ve ahşabın doğal uyumuyla, içinde yaşam alanı ve çocuk parkları olan bir proje olacak.

‘KORDON, BOZCAADA’NIN VİTRİNİDİR’

Konut probleminden sonra en önem verdiğim konu Liman Projesi. Beni bu konuda da eleştirdiler, bu devlet projesini kataloğa koymamalı dediler. Ben devlet yatırımlarının takipçisiyim. Bunu elbette koyacağım. Merak ediyorum Liman Projesi için kaç defa devletin kapısını çaldılar? Bunun cevabını veremediler. Takip edip, Bozcaada’ya kazandıracağız. Bozcaada’nın şu andaki Kordon’u adaya yakışır halde mi? Biz, Bozcaada’nın vitrinini Bozcaada’ya yakışır hale getireceğiz. Pazartesi sabah Balıkçı Barınağı’nı düzenlemeye ve temizlemeye hemen başlıyoruz. Ama orada bir problem daha var. Bir çevre kirliliği var. Balıkçılığı da geliştireceğiz. Bozcaada’nın neye ihtiyacı varsa yapacağız. Liman Projesi’nde Komanda tarafına rampa taşınacak. Araçlar oradan iniş-biniş yapacak. Merkezdeki esnafımızın bundan etkilenmemesi için oturur birlikte karar vereceğiz.

‘ADA DIŞINA OTOPARK ALANLARI YAPACAĞIZ’

Tozun toprağın içine araçlarını bırakıyor insanlar. Bozcaada’nın mimarisine uygun otopark alanları yapacağız. Dışarda bir alana yapacağız bunu. O sebeple de bu otopark alanlarından şehir merkezine, adanın dokusuna uyacak şekilde araçlarla servis hizmeti vereceğiz.

AKP’li Erdoğan Madak, “Salı dedim ki, ‘Bozcaada’yı beton bariyerlere teslim etmeyeceğiz’ dedim. Siz Yılmaz’a yeniden şans verirseniz bu betonlara kalacak ama inanıyorum ki Bozcaada yarın bize şans verecek. Ve biz de adayı bu beton bariyerlerden kurtaracağız” diyerek Başkan Yılmaz’ın konu hakkında Çarşamba tek kelime cevap vermediler.

 

‘SAAT 4’TE AÇIKLASINLAR: POYRAZ LİMAN KİRLENİYOR MU?’

Ardından da  Saat 4’te konuşacaklar. Yeniden soruyorum: Poyraz Liman kirleniyor mu, kirlenmiyor mu? Çevre konusunda samimi değiller. Biz Poyraz Liman’I kirletmeyeceğiz, kirletene de müsade etmeyeceğiz. Kimse beni inandıramaz mevcut belediyenin orayı kirletmediğine...

Madak, Sulubahçe’deki bir rögar kapağından taşan lağım suyunun denize gittiğine dair bir videoyu barkovizyondan seçmenlerine izletti. Erdoğan Madak, “Sayın Yılmaz, sadece Poyraz Liman’ın kirlenmesine değil Sulubahçe’nin de kirletildiğinin sebebidir.  Denizimizi, plajlarımızı kaybedersek Bozcaada’yı kaybederiz. Bozcaada’yı kaybetmemek için yarın sizlerden oy istiyorum. Liman Projesi için Bozcaada’nın doğasından taş söküp alamazsınız, gemilerle ana karadan taş alacaksınız dedik. Tabii bununla da sınırlı değil çevre katliamı. Belediyenin kamyonu Sulubahçe’de kum alıyor. Tamam halk için kullanıyor ama Bozcaada’nın doğasına dokunmayın. Yollar yapılmalı ama Bozcaada’nın tarihi ve doğal mimarisini katletmeden yapılmalı. Biz koruyacağız dedikçe birileri çevreyi katletmeye devam etti. Yarın oy verirken Poyraz Liman’ı, Sulubahçe’yi düşünün” dedi.

 

‘YUNANİSTAN VE İTALYA GİBİ OLAMAZ MI?’

“Arkadaşlar rehabilite edecekmiş çöplüğü” diyen Erdoğan Madak, çöplük mevkisine, yaşam parkı yapmak istediğini belirtti ve “Yalan söylüyorlar, çevreci falan değiller” dedi. Madak devamında “Yeni Kale’yi restore edeceğiz. Bunun için de ‘Bunlar devlet yatırımı’ diyorlar. İster devlet yapsın, ister başkası yapsın, yapılıyor ne güzel. Biz takip ediyoruz, onlar ne aşamada olduğunu bile bilmiyor” dedi

Madak alkışlarla kesilen konuşmasının devamında, “Jandarma’nın hemen karşısında Kazı Alanı var. Kazı ekibi bulunamadığı için yıllardır öyle duruyor. Adadaki bu kazı alanlarını turizme kazandırsak, İtalya ve Yunanistan gibi yapsak iyi olmaz mı? Buna da devlet yatırımı diyorlar. Arkadaşlar bu sizi ilgilendiriyor mu, devlet mi, belediye olduğunun ne önemi var. Biz ısrarla söylüyoruz: Biz bunları takip edeceğiz.”

‘HERKESLE YOL YÜRÜMEK İSTİYORUZ’

Biz Bozcaada’yı imara açmayacağız. Soruyorum, adadaki imar planlarını veya ne zaman olacağını bilen var mı? Biz bunu halkımızla planlayacağız. Belediye Meclis toplantılarımızı canlı yapacağız. Şeffaf belediyecilik budur. Ben imar servisine gittim sordum. İmar konusunda cevap alamadım. Bozcaada’da kapalı kapılar ardından dönen bir düzen var. Yarın sizden alacağımız güçle şeffaflaştırmak istiyoruz.

Belediyedeki engel olan kapıları kaldıracağız. Belediyedeki kişi, personel ve danışmanlarla bir alıp veremediğim yok. Fakat danışmanlara da zamanı geline danışılmasını doğru bulurum. Yineliyorum, Necati hocamıza danıştınız mı o ucubeyi yaparken? Belediye personeline sesleniyorum: 1 Nisan sabahı kimseyi işten çıkartmayacağım. Onlar da bunu taahhüt etsinler. Çünkü Madak’ın kataloğuna bakan, Madak’a oy vereceğini açıklayan insanları işten çıkartacaklarına dair bir söylenti var. Biz belediyede çalışmak isteyen herkese iş var diyoruz. Kimseyi işten çıkartmayacağız. Herkesle yol yürümek istiyoruz. 1 Nisan sabahı ben Bozcaada’nın belediye başkanı olacağım. Salhane’deki arkadaşlarımızla da çalışacağız. Oradaki arkadaşlarımızla da iş ve aş üreteceğiz. Belediye’nin ve Kent Hizmetleri AŞ’deki arkadaşlara sesleniyorum. Onların maaşları, özlük haklarını iyileştirmenin sözünü veriyorum.

 

‘BOZCAADA STADYUMU BOYANIYOR, KOLTUKLAR YENİLENİYOR’

Bozcaada Haber’den Serkan İlik’in köşe yazısında da eleştirdiği müdürlerin son bir aydır sıkça adaya geldiği konuyla ilgili olarak da, “Bir ayda yaptıklarımız önümüzdeki 5 yılda yapacağımızın teminatıdır. Gençlik Spor ve İl Müdürümüzü adaya çağırdığımızda “üniversite” ve “yurt” istemiştik. Kaymakamımız alanları gösterdi, şimdi çalışıyorlar. Bunun müjdesini de şimdiden vermek isterim. Bu arada müdürümüz geldiğinde Bozcaada Stadyumu’nun tribününü de araya sıkıştırdık. Bozcaadaspor - Geliboluspor maçında beraberdik. O gün başkan Yılmaz da oradaydı. Ben başkan olsam tribünün o günkü kirliliğinden yerin dibine girerdim. Bir belediye başkanı orayı temizletmekten acizse bir şey diyemem. O gün müdürümüze ilettik. ‘Bugüne dek kimse bizden bir şey istemedi’ dedi sayın müdür. 18 Mart haftasıydı, bakın söküldü, yenilendi, boyanıyor” diyen Madak’ın konuşmasını coşkulu bir kalabalık izledi.

 

‘DAHA BUNLAR ISINMA TURLARI’

AKP’nin başkan adayı Erdoğan Madak, “Bozcaada çok özel, harika bir yer. Polemiklere kurban etmek istemiyoruz. Son gün son saate kadar bu polemiklere girmek hiç istemedik. Bozcaada’da farklı düşünen birçok insan var. Sadece seviyoruz demek bir şey ifade etmiyor. İş üretmek istiyoruz. Biz Bozcaada için daha yeni başlıyoruz. Daha bunlar ısınma turları. Asıl, Erdoğan Madak 1 Nisan’da başlayacak” dedi.

 

‘BAŞKAN YILMAZ’A DA SAMİMİYETLE TEŞEKKÜR EDERİM’

Başkan Hakan Can Yılmaz’a da konuşmasının sonunda teşekkür eden Madak, “Başkan Yılmaz’a teşekkür de etmek istiyorum. Yılmaz’la centilmence bir süreci geçirmek için konuşmuştuk. Buna uyduğu için teşekkür ederim. Kendisiyle selamımız var, severiz ama belediye başkanlığını iyi yapamadığı için eleştiriyorum. Şahsi algılamasın. Amacımız Bozcaada koşsun istiyoruz” dedi.

Konuşmasının sonunda da 20 yıl belediye başkanlığı yapan Mustafa Mutay’a da teşekkür eden Erdğan Madak, Mustafa Mutay’la yol yürümekten keyif duyduğunu, kendisinin abilik yaptığını, adayı koruduğunu belirterek kendisini alkışlattı.

 

TÜM KADRO SAHNEYE ÇIKIP ONUNCU YIL MARŞI’NI SÖYLEDİ

Erdoğan Madak konuşmasının sonunda, “Kataloğumu saklayın, 5 yıl sonra benim karşıma çıkartın. Gece gündüz çalışıp bu projeleri yapacağım göreceksiniz” dedi. Ayrıca “Elbette gece gündüz kahrımı çektiği için eşime de çok teşekkür ederim. Her başarılı erkeğin arkasında en büyük destekçim eşim” diyen Madak’ın eşi de sahneye gelerek Erdoğan Madak’ın yanına geldi.  

Madak son olarak tüm yönetim kadrosunu ve Mustafa Mutay’ı sahneye davet ederek “Gün Bozcaada günüdür, gün Büyük düşünme günüdür, Bozcaada hepimizin” dedi. 1 saat 10 dakika süren mitingin sonunda mitinge katılanlar “Onuncu Yıl Marşı”nı hep birlikte söylediler.




Bu haber 3302 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ