Bugun...


kostasalto

Polente Burnu yolu, çile yolu!
Bozcaada’nın kuşkusuz en özel ritüellerinden biri kabul edilen Polente Burnu’nda güneşin batışının izlendiği alana giden yolda biriken sular ve kötü kanal kokusu adaya gelen misafirlerin tepkisine yol açtı.

Mobil Reklam

Polente Burnu yolu, çile yolu!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Polente Burnu’ndaki güneş batışının izlendiği alanına giden yoldaki iki noktada bir süredir, araçların geçişine engel olan geniş su birikintileri var. Araçlarıyla güneşin battığı alana gitmek isteyen misafirlerin bir kısmı araçları yol kenarına park edip, yürüyerek bölgeye giderken, birçoğu da güneş batımını göremeden geri döndü.

Öte yandan iki büyük su birikintisinden ikincisinde hissedilir bir kanal kokusu var. Bu kokunun hangi sebeple geldiği de bilinmiyor. Alanda bir süredir sadece 4x4 araçlarıyla girenler ve yürüyerek ulaşanlar güneş batışını izliyor. Bu arada bu ufak göletlerin başında da herhangi bir uyarıcı yazı ya da levha da bulunmadığı için bazı araçlar bilmeden sulu alana giriyor.

Cuma akşamı yaşanan bir olayda İstanbul’dan adaya ilk kez gelen Sina ve Ece çiftinin romantik güneş batırma macerası da araçlarının batağa saplanmasıyla son buldu. Saatlerce süren mücadele sonrasında aracını çekerek kurtarabilen çift yaşanan durum üzerine şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Konu üzerine bilgi almak üzere ulaşmaya çalıştığımız Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’dan bir dönüş alamadığımız için, kendisinin yetki alanında olmasa da Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş’a bu durumu sorduk. O da ilgili yetkililere konuyu ilettiğini, kısa sürede ilgilenileceği bilgisini verdi.

Ayrıca gün batımı alanında biriken çöplerin görüntüsü ise dikkatlerden kaçmıyor.

 

 




Bu haber 3406 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ