Bugun...


kostasalto

Bozcaada Nisan ayına hızlı girdi ama..
Nisan ayının ilk haftasından bu yana özellikle hafta sonları Bozcaada’ya rağbet devam ediyor. Beklenmedik bir şekilde Nisan ayına yoğun giren esnaf hazırlıklarını hızlandırarak tamamladı. Dün bütün otellerde doluluk oranı yüksek geçerken restoranlarda ise neredeyse boş masa yoktu. Genelde Mayıs'ta başlayan hafta sonu turları, Nisan ayına kaydığı gözlendi. Ancak hafta sonu adaya gelen turistler feribot seferlerinin azlığından şikayetçi.

Mobil Reklam

Bozcaada Nisan ayına hızlı girdi ama..
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Nisan ayına hızlı bir şekilde girdi. Özellikle hafta sonları daha önceki yıllara göre beklenmedik bir şekilde hareketli geçiyor. Bazı işletmeler ise hazırlıklarını hızlandırarak hizmete girmeye başladı.Hafta sonu özellikle merkez içindeki otel ve pansiyonlar iki gün boyunca yoğunluk yaşarken restoranlarda ise neredeyse boş masa yoktu.

Turizmin Nisan ayında hareketlenmesi ile zaman zaman Geyikli İskelesi'nde ve Bozcaada İskelesi'nde araç kuyrukları oluşuyor. Ancak bu durum için her ne kadar GESTAŞ ek sefer yapsa da bazı turistler GESTAŞ’ın ek sefer değil düzenli sefer tarifesi ile seferlerini arttırması gerektiğini ifade etti. Bu hafta sonunu Bozcaada’da geçiren ve Bozcaada Haber’e tepkisini dile getiren Sina Horasani, “Biz gelirken 14.00 feribotuna yetişemedik diğer sefer ise 19.00’da yapıldı. Arada ki 4-5 saat Geyikli’de bekledik. Neredeyse bir İstanbul yolculuğu kadar zaman Geyikli’de adaya geçmeyi bekledik. GESTAŞ neden ara sefer koyup bizi mağduriyetimizi gidermiyor. Anlamak mümkün değil” şeklinde açıklamalarda bulundu. Benzer bir tepkiyi dile getiren Mustafa D. ise "İstanbul'dan yarım otobüs ile geldik. Pazar günü 18.00'daki feribotla dönmek geç olacak. Mecburen 12.00 feribotuyla dönüyoruz. Saat 15.00 gibi planlı bir sefer olsa, üç saat daha adada kalacaktık. Bu ada esnafı için de anlamlı olacaktı. Öğle yemeğimizi adada yiyecektik, elbette çay, kahve içenler olacaktı, hediyelik eşya alanlar olacaktı. Turu kısalttık ve alelacele feribota yetişmeye çalışıyoruz" dedi. 

Ayrıca dün (Pazar) 12.00 feribotu için iskeleye gelen araçlar 11.30'da feribota alınmaya başlandı. saat 11.45'de feribot tamamen dolduktan sonra, iskelede 40'ı aşkın aracın açıkta kaldığı görüldüğü. Öte yandan dün akşam 18.00 seferi için de yine uzun araç kuyruğu oluştu. 18.00 seferinin ardından onlarca araç dışarda kaldı. O saate kadar GESTAŞ’tan ek sefer açıklaması yapmayınca edindiğimiz bilgilere göre BOZTİD Başkanı Ülke Diler konuyu Kaymakam Abbas Yeşilkuş’a bildirdi. Ardından Kaymakam Abbas Yeşilkuş’un ise durumu GESTAŞ yetkililerine bildirdiği öğrenildi. Ardından GESTAŞ, kuyrukta bekleyen araçlar için 19.30’da sefer gerçekleştirdi.

BOZCAADA HABER SORUYOR!

 

1. Her hafta sonu ek seferler yapılıyor. Ek sefer yapmak yerine, öğle saatlerine en azından bir gidiş, bir geliş planlı sefer koyulsa insanlar da ona göre planları yapsa kötü mü olur?

 

2. Cumartesi saat 19.00'a kadar 4-5 saat feribotun kalkmasını bekleyen misafirler ve Pazar günü saat 12.00'da adada ayrılmak zorunda kalanlar daha erken adayla buluşsa, daha geç adamızdan ayrısa, Nisan gibi normal şartlarda sakin geçen bir ayda esnafımız için canlanma sağlamaz mı? 

 

3. GESTAŞ bu hafta adaya kaç aracın giriş yaptığını, plaka plaka biliyordu. Bu gelen araçların elbette dönüş yapacağı da aşikardı. Cuma ve Cumartesi giriş yapan araç sayısına göre, Cumartesi akşam veya pazar sabah saatlerinde yapacağı ek seferlerin saatini önceden duyursaydı, insanlar saatlerce kuyrukta perişan olmasalar, bu durum sebebiyle negatif düşüncelerle adadan ayrılmasalar fena olmaz mıydı?




Bu haber 4796 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Ne demek Şakir'e çay yok ?
27-04-2016 11:27:00

Güzel tespitler

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ