Bugun...


kostasalto

Erdoğan Madak ilk mitingde Başkan Yılmaz’a yüklendi
AKP’nin Bozcaada’daki ilk mitingi gerçekleşti. Başkan adayı Madak 1 saat süren konuşmasının büyük kısmında Başkan Yılmaz’ın beş yıllık süreçte söz verdiği ama yapamadığı vaatleri üzerine kurduğu barkovizyon destekli bir konuşma gerçekleştirdi.

Mobil Reklam

Erdoğan Madak ilk mitingde Başkan Yılmaz’a yüklendi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bozcaada Çamlaraltı’ndaki ilk mitinginde seçmenleriyle buluştu. Bu dönem AKP’den belediye meclis üyesi olan, önümüzdeki dönemde de ilk sıradan aday gösterilen Özgün Yavaş’ın modere ettiği mitingde ilk konuşmayı Bozcaada İlçe Başkanı Burak Aktan yaptı. Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da mitinge katılan ve birer konuşma yapan isimler arasındaydı. AKP’nin belediye başkan adayı Erdoğan Madak ise 1 saat süren konuşmasında ağırlıklı olarak mevcut başkan Hakan Can Yılmaz’ın beş yıllık başkanlık sürecine ilişkin eleştirilerine yer verdi. Mitingde büyük boyutlarda barkovizyon da kullanıldı.

‘İŞ KONUŞMAYA GELİNCE DEVLET BİZİM DEVLETİMİZ’

İlk konuşan AKP Bozcaada İlçe Başkanı Burak Aktan, “5 sene önce belediye seçimlerini biz kazanmadık. 5 senedir belediyeyi biz yönetmiyoruz. Sayın Hüseyin Durmuş, siz bizden genel siyaset ağzı ile hesap soracağınıza millete geçtiğimiz 5 yılın hesabını verin! Üzerimize en çok gelinen konulardan biri de Gestaş. Bizler Gestaş'ın avukatı değiliz, ortağı da değiliz.  Bozcaada'nın menfaatleri söz konusu olduğunda en acımasız eleştirileri yapmaktan da geri durmayız. Fakat kavga etmek, karşı durmak, hedef göstermek bizlere bir şey kazandırmıyor. Gestaş'ın yönetim kurulu başkanı Çanakkale valisidir, kamunun özel bir şirketidir. Biz Gestaş'a muhalefet ederken bir anlamda da sayın valinin karşısına dikiliyoruz. Bireysel isteklerimize karşılık bulmak belki çok zor ama adamızdaki Gestaş problemlerimizi çözmek konusunda en etkili kurum olan belediye ile taleplerimizi dillendirebiliriz. Asıl problem de burada başlıyor. Sayın valimiz 2,5 yıldır görevde, son iki yıldır Gestaş ile problemlerimiz olduğunu iddia eden belediye başkanımız taleplerimizi dile getirmek için kaç kere valimize gitti? Bırakın Gestaş ile ilgili sorunları, adamızın herhangi bir sorunu ile ilgili kaç kere valimizle ilgili bir şey paylaştı. Buna JES ihalesi de dahil. İş konuşmaya gelince devlet bizim devletimiz, ama sorunların yolu devletten geçince kapı çalmaktan aciz duruyorsunuz.”

‘DEVLET BOZCAADA İÇİN NE YAPTI DEMEK HAKSIZLIKTIR’

Devamında feribotta araç içi yolcu ücretlerinin alınmaması konusunda ellerini taşın altına koyarak çözüm getirdiklerini ifade eden Aktan, ada halkının haklı taleplerini ilettiklerini, sosyal medyadan çağrı yaparak, halkı ve Gestaş'ı provoke ederek değil, konunun muhattapları ile uzlaşarak konuların çözülebileceğini söyledi.

AKP'nin son 5 yılda Bozcaada için ne yaptığı, eleştirilerene de değinen Aktan, "Sadece son 5 yılda Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi kapsamında 2 milyon 865 bin TL hibe desteği sağlanmıştır. 2 adet tekne römorkoru, bu destek içerisinde su ürünlerine ayrılan pay 500 bin TL'dir. 10 bin adet bağ destek direği, küçük baş hayvan işletmelerine yemlik, suluk gibi ekipman desteği. Zeytin üreticilerimize 5 bin 600 adet zeytin fidanı. Arı üreticilerine petek ve tel desteği. Son verdiğimiz hibe desteği toplamda 450 bin TL'dir. Ayazma başta olmak üzere Kumkuyu ve Akvaryum bölgelerinde mevcut elektrik hatları değiştirilerek yeni şebekeler kurulmuş ve yer altına alınmıştır. Bunun da yaklaşık bütçesi 2 milyon TL'dir. Bozcaada Belediyesi'ne hibe olarak verilen iş makinası vardır. Belediyeye arıtma için SUKAP kapsamında 2,5 milyon TL hibe desteği verilmiştir. 6 ay gibi sürede yaklaşık değeri 1,5 milyon TL olan sağlık lojmanlarımız tamamlanmıştır. Bunlar devletimizin Bozcaada  için yaptıklarından ilk aklımıza gelenler. İnanın hepsini saymaya kalksak bu mitingin saati yetmez. Bu yüzden 'Devlet Bozcaada için ne yaptı?' demek en hafifi ile haksızlıktır

.

 

‘VAAT ETMEYİZ, TAAHHÜT EDERİZ’

AKP Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, Erdoğan Madak'ın projeleri için "Uçuk kaçık bir tane proje yok. Hepsinin de ayağı yere basıyor, ne ihtiyacınız varsa onu söylemiş. En önemlisi de 'su'. Bence turizm cennetinde 'su' meselesi konuşulmaması lazım ki asbestli borulardan bahsediliyor. Bunlar inşallah kısa sürede hallolabilecek şeyler. Projelere baktım hepsi de Bozcaada'ya, turizm vizyonuna göre hazırlanmış. Türkiye'nin en güzel toplu konut projesini çizmişler, hazırlamışlar. Gelenler burası toplu konut mu, adanın tarihi evleri mi ayırma imkanı yok. O kadar güzel hazırlanmış” dedi. 

 

AKP Bozcaada Belediye Başkan adayı Erdoğan Madak'ın sonuna kadar arkasında olduklarını ifade eden Gültekin, "Biz Ak Parti olarak vaat etmeyiz, tahattüt ederiz" dedi. Bazı belediye başkanlarının işi beceremediği zaman topu Ankara'ya attığını ifade eden Gültekin, eski belediye başkanı Mustafa Mutay'a da bugüne kadar ki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

‘OTEL SATIN ALMADIM, İNŞAATINDA BİZZAT ÇALIŞTIM’

Birkaç gün önce Millet İttifakı mitinginde Başkan Yılmaz'ın Erdoğan Madak'ı kastederek "Ben gezdiğim evlerde kendimi tanıtmak zorunda kalmıyorum, kimse bana sen kimsin, ne iş yaparsın diye sormuyor" şeklindeki göndermesine Erdoğan Madak, karşılık verdi. Bozcaada ile bağını anlatan Madak, "Bana Bozcaada'ya dün geldi, diyenlere cevap olsun diye söylüyorum. 30 yıl önce geldim Bozcaada'ya, 30 yıl! Bozcaada ile ilgili konuşacakları bir şey kalmamış, Erdoğan Madak otel almış diyorlar" dedi. Madak üniversite yıllarında da adada çalıştığını, adadaki oteli satın almadığını, inşaatında da gece gündüz çalıştığını ve bununla gurur duyduğunu dile getirdi.

 

Başkan Yılmaz'ın 5 yıl önceki broşüründe 22 adet vaatte bulunduğunu ancak hiçbirini tam anlamıyla yapamadığını dile getiren Madak, “Bunları konuşacaklarına ithamda bulunuyorlar” dedi. Madak son günlerde müdürlerin adaya yaptığı sık ziyaretlere ilişkin eleştirilere de, "Bu devletin Bozcaada'ya gösterdiği ilginin açık göstergesidir. Bu bizim ve ekip arkadaşlarımızın adamıza ilgisini ve alakasını gösterir. Bundan neden rahatsız oluyorlar ki? Bizim tabela diktiğimizi söylüyorlar, çok şükür onlar da yeni broşürüne eklemişler" diyerek başkan Yılmaz'ın devletin kapısını bir kere bile olsun toplu konut için çalmamış olduğunu iddia etti. 

‘BU TOPLU KONUT PROJESİ TÜRKİYE’DE İLK OLACAK’

Kazandığı takdirde toplu konutun Bozcaada mimarisine uygun, içinde yaşam alanlarının olacağını, parkların olacağını söyleyerek Türkiye'de ilk olacağını belirtti.

 

Madak, Başkan Yılmaz'ın çevre dostu belediye sözünü hatırlatarak barkovizyonda Arıtma Tesisi'nin bulunduğu Poyraz Liman'da kendi çektiği fotoğrafları gösterdi.  Madak belediyenin poyraz limana lağım bastığını, kirlilik nedeniyle kayalıkların yeşerdiğini ifade ederek Başkan Yılmaz'ın 2014 seçimlerinde arıtma tesisi için "Ne pahasına olursa olsun bu arıtma tesisine izin vermeyeceğiz" sözünü hatırlattı ve doktor yeminini tutamadığını ifade etti.

 

‘BAŞKANI ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE POYRAZ LİMAN’A DAVET EDİYORUM’

Başkan Yılmaz'ın sözünde duramadığı gibi arıtma tesisinin doğru çalışmadığını, kaliteli olmadığını da dile getiren Madak, "Eğer başkan Yılmaz doğru çalışıyor diyorsa, Başkan Yılmaz'ı da çocukları ile birlikte, hep birlikte orada denize girmeye davet ediyorum" dedi.

 

Madak Trafik Düzenlemesi için de "Tek yapılan ama doğru düzgün yapılamayan şey" diyerek sarı beton bariyerlerin fotoğraflarını göstererek "Bu beton bariyerler Bozcaada'ya yakışıyor mu?" dedi.

‘ÇEŞME DEĞİL, UCUBE’

AKP’li Madak, belediyenin Jandarma Çeşmesi ve Namazgah Çeşmesi'nin yanına yapılan arıtma suyu çeşmeleri için de "Ucube yapılar" diyerek tarihi yapıların yanına yakışmadığını dile getirdi. Madak Namazgah Meydanı'na yapılan arıtma çeşmesinin de kaçak olduğunu iddia etti. Ayrıca Madak, Salhane’nin yanına yapılan yapının da kaçak olduğunu fotoğraflarıyla mitinge katılanlara gösterdi.

 

AKP’li belediye başkan adayı Madak, Bozcaada'nın liman projesi için hem üzüldüğünü hem de sevindiğini ifade ederek; “Seviniyorum çünkü kimse projeyle ilgilenmediği halde devlet projeyi devam ettirdi, üzülüyorum çünkü kimse liman projesi için devletin kapısını çalmamış” dedi. Madak bu konuda da Başkan Yılmaz'ın hiçbir şekilde projeyle ilgili kurumları ve amirleri ziyaret etmediğini ifade etti.

 

Öte yandan Madak konuşmasında Başkan Yılmaz’ı Bozcaada’yı, adanın sorunlarını konuşmak üzere canlı yayına davet ettiğini. Ancak Başkan Yılmaz’ın işlerinin yoğunluğu nedeniyle daveti kabul etmediğini belirtti. Madak Yılmaz’a “Bozcaada’yı konuşmaya vakti olmayan belediye başkanı olamaz” dedi.

 

Madak Yılmaz’ı iletişim konusunda da sık sık eleştirerek halka, “Başkan Yılmaz’ı aradığınızda ulaşabiliyor musunuz?” diye de sordu. Konuşmasının sonunda Madak, vaat ettiği projeleri anlattı. Madak'ın projeleri için >tıklayınız<

Mitinge 30 dakika gecikmeyle katılan AKP Çanakkale Milletvekli Jülide İskenderoğlu da bir konuşma gerçekleştirdi. İskenderoğlu, Madak’a güvendiğini belirttiği konuşmasında Madak’ın toplu konut projesine değinerek, “Biz buraya 6-7 katlı binalar yapmayacağız. Adanın mimarisini bozmayacak, adaya yakışacak konutlar olacak” dedi. İskenderoğlu, Madak’a da seslenerek “Biraz önce ne kadar adalı olduğunu anlatıyor. Bunu ispatlamana gerek var mı? Bütün ada biliyor senin ne kadar ada sevdalısı olduğunu” dedi.

 

İskenderoğlu konuşmasının son bölümünde, “Cumhurbaşkanımızın izinde gidip Bozcaada’da tarih yazmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bozcaada TV’den canlı olarak yayınlanan ve 1,5 saat süren mitingin iki bölüm halindeki kayıtlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

BÖLÜM-1

 

BÖLÜM-2




Bu haber 3210 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Ada Eskicisi
29-03-2019 01:03:00

"6 ay gibi sürede yaklaşık değeri 1,5 milyon TL olan sağlık lojmanlarımız tamamlanmıştır. " Bu cümleyi gerçekten kullandı mı yoksa yazım hatası falan mı oldu? Sağlık lojmanları ben de bizzat oturduğum için söylüyorum Aralık 2014'te yıkıldı,o zamanlar "en geç 1 yıl içinde yapılır" diyenler 2019'un Mart ayında bu cümleyi kuracak kadar küstahlar,ben daha ne diyeyim? Hakkımız haram olsun

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ