Bugun...


kostasalto

Acar: “Geçmişten geleceğe gideceğiniz köprünüz olacağım”
Milliyetçi Hareket Partisi, Yerel Seçimler öncesindeki tek mitingini bugün gerçekleştirdi. Mitingde MHP İlçe Başkanı Haluk Doğan ve belediye başkan adayı Özgür Acar birer konuşma yaptılar.

Mobil Reklam

Acar: “Geçmişten geleceğe gideceğiniz köprünüz olacağım”
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

İlk konuşmayı yapan İlçe Başkanı Haluk Doğan, belediye başkanı adayı Özgür Acar’a tam destek verdiğini dile getirdi. Özgür Acar’ı tanıtan Doğan, partinin ilçe başkanlığı sürecine nasıl geldiğini anlattı.

Haluk Doğan, “Hakan Can Yılmaz’ı Erdoğan Madak’ı, Özgür Acar’ı çıktıkları bu yolda tüm samimiyetle başarılar diliyorum. Bizim İslam geleneğinde derler ki ‘hayırlısı neyse o olsun’ derler, biz de öyle diyoruz. Bu soğukta oy kullanmaya gelen tüm vatandaşlara da minnettarım. Oy demek namus, vatan, gelecek demektir. Kolay mı sanıyoruz? Yangın çıktı, su patladı, onlar için de kolay değil, alkış istiyorum” dedi.

‘HEPİMİZ NUH’UN GEMİSİNDEYİZ’

Haluk Doğan uzun konuşmasında, “Çok hızlandı Bozcaada. Uzun süre önce geldim. Suyunu içtim. Ama vatan hizmet bekliyor. Mutsuzluğumuzun, huzursuzluğumuzun, güvenden uzak olmamızın, umutsuzluğumuzun bir karabasan gibi sütümüze çökmesinin nedeni bu cennet köşesinin bedeni ile ruhu üzerindeki mesafenin açılmasındandır. Bu hırs yüzünden oldu. Nuh’un gemisindeyiz hepimiz. Bu gemi batarsa hepimiz batarız. Kemerlerinizi takın, bir hayal yolculuğuna çıkıyoruz. Elinde tesbih, cebinde silahla geziyorsan, gereksiz araç çalıştırıp karbondioksiti arttırıyorsan, izmariti yere atıyorsan, sen milliyetçiliği anlamamışsın. Biz bunlardan değiliz” dedi.

İlçe Başkanı Doğan, “Son deniz, son ağaç, son balık bitince beyaz insan paranın bir işe yaramadığını anlayacak. Bu söylemlere alışık değiliz. O gömleği çıkarttık, vatan, bayrak, inanç sistemi hiçbir partinin tekelinde değildir. Mustafa Kemal aşkı da CHP’nin tekelinde değildir. Köprü, liman, arıtma yaparız. Onlar kolay. Önemli olan huzuru inşa etmektir. Var mı projeniz? Ankara merkezli siyaseti şiddeti reddediyorum. Her şeyimiz var. Rüzgâr, su, deniz var. Ankara gelsin bizi kurtarsın demek emekten uzak olmaktır. Benim MHP, CHP ve diğerleri umurumda değil. Vatanım önemli. Takım tutar gibi particilik yapmamamız lazım. Hepinizi dik olmaya çağırıyorum, ilkeli olmaya çalışıyorum. Birbirimizi ötekileştirdikten sonra particiliğin önemi yok! Gelir vergisi’nde ilk 3’te olduğum vakit ekmek bulamadığım gün oldu.

‘EKOLOJİK TARIMA DESTEK OLACAĞIZ’

Doğan, “Biz sizin sesiniz olmaya geldik. Ada olarak doğal tarıma geçmeliyiz. Adanın bağnaz güçleri var, onları da aydınlatacağız. Bu ada 12 ay yaşayanlarındır. Poyrazını yaşayıp, elektrik borcu için komşusundan 100 lira borç isteyenlerindir” dedi. Küresel ısınma, betonlaşmadan da bahseden Doğan, “İmarı durduruyoruz. 25-30 yıl önce bir takım sivriler, bağ evlerini revize edelim, dışardan gelene çakalım dediler. Anıtlar Yüksek Kurulu’na bir manik attılar. Kentli gibi mi, adalı gibi mi, köylü gibi mi yaşayacaksın. Kırsalda yaşıyorsun. 80-100 metrekarelik evleri çaktınız. Allah sizi bildiğiniz gibi yapsın. Onu yapanlar bedelini ödeyecekler. O evler hiçbir işe yaramaz. O evde bir şey üretseydin, sirke, turşu yapsaydın, bizi 12 ay yaşayan müreffeh bir ada haline gelirdik. Ama çaresi var, rahat olun. Ekolojik tarım! Diyeceğiz ki sana 500 m2 yer veriyoruz. Mimarisi, şekli, taşı bu. Senin projen nedir? Lavantadan yağ mı üreteceksin... Üret. Belediye, heyet inceler. Bir çiftlik demek 10 kişiye ekmek demek. Üretilen şey ihraç olur, sonra değmeyin keyfinize. 20-30 çiftlik düşünün. İçinde kimyasal tarım olmayacak” dedi.

Doğan, “16 tane köpeğe bakıyorum. Daha fazla kedim var. 3 tanesini kaybettim, zehirlendiler. Evlat sevgisini onlarda yaşadım ben. Bizde meyhane kültürü var, lokanta kültürü var. Buranın kültür kodlarına uygun bir hayat yapmazsak bitiriyoruz. Bozcaada’da jipe ne gerek var, basit bir bisiklet, karbondioksiti olmayan basit bir motor, başka ne gerek var? Adayı yavaşlatacağız. Cittaslow (yavaş şehir) kavramını getireceğiz. Resmi kurumların, askeriyenin olsun otomobili ama insanların otomobile de ihtiyacı yok. Vahşi turizm bizi bitiriyor” diye konuştu.

 

‘ARTIK SAHADAYIZ’

İktidar olmadığımız için bizi gariban görüyorsunuz, diyen Haluk Doğan “Biz bu sahadan bu düşünceyi inşa etmeden buradan çıkmayacağız” dedi.

Neden ittifak yapmadıklarına ilişkin de konuşan ilçe başkanı, Biz neden ittifak yapmadık, sordunuz mu? İttifak yapacaksınız deselerdi 3 duble rakı içer, boynumuz kıldan ince evet derdik. Ama bizi serbest bıraktılar ve ittifak yapmadıki. Bozcaada vicdanına nasıl hesap verirdik? Bizim oy kaybımız yok. Bizim belediye başkanı olmak gibi iddiamız da yok. Sizin sesiniz olmak istiyoruz. Adam olmak istiyoruz. Güçten yana olanlar, vatana ihanet ediyorlar, ilkeleri olmayanlardır. Çalışacağız. Sokakları temizleyeceğiz. Hayvanlara iyi davranacağız. İnsana günaydın diyeceğiz” diye seçmenlere seslendi.

Bir paketleme servisi kurup Bozcaada’daki gıybeti, fesat, fitneyi paketleyeceğim, diyen Doğan “Kendi işletmemde kağıdı, şişeyi arıyorum. Ama belediye onları aynı yere atıyor. Ben derdimi nereye anlatayım? Alayına kadar varım, artık sahadayız, çıkmayacağzı. Bozcaada’ya çökeceğiz diyenler varsa ancak Bozcaada hakkında diz çökerler!”

Sık sık Mustafa Kemal’den alıntılar yapan ve ona dair anekdotlar anlatan ilçe başkanı, “Yenilenebilir enerji konusu var. 17 türbin dikilirken 1 türbin neden ada halkı için dikilmedi? Neden sesiniz çıkmadı? Gideriz Ankara’ya anlatırız” diyerek sözü başkan adayı Özgür Acar’a bıraktı.

‘DOKTOR, AVUKAT DEĞİLİM. BİLDİĞİNİZ YÖRÜĞÜM’

MHP’nin Belediye Başkan Adayı Özgür Acar, “Bu mekanda konuşmaktan gurur duyuyorum. Bu mekanda çocukluk yıllarımda garsonluk yapmıştım. Onu yapalım, bunu yapalım diyorlar. Araba kullanırken arkaya bakarsan kaza yaparsın. Geçmişten geleceğe gideceğiniz köprünüz olacağım. Bozcaada aşk demiyorum. Sevgi diyorum sevgi. Burada doğdum, burası benim toğrağım benim buraya sevgim bitmez. Çok düz konuşurum. Doktor değilim, avukat değilim. Bildiğiniz yörüğüm. Önce eğitim ile başlayacağız. Söz veriyorum buraya 5 bölümlük üniversite gelecek. 500 öğrenci gelecek. Her biri ayda 1.000 lira bıraksa ekonomimiz döner” dedi.

 

‘BURADA İTTİFAK YOK AMA ANKARA’NIN ORTAĞIYIZ’

Acar, “20 yıl önceki adada 2 bin kişi yaşıyorduk. Herkesin keyfi vardı, herkesin cebi doluydu. Balıkçılık ne halde, bağcılık ne halde? Bozcaada’ya gelin ama yatırım yapın. Ben de liman yaparım, toplu konut yapacağım. Elimizi taşın altına sokmaya hazırız. Gençlik çalışacak. Mikro tarımla tanıştıracağız. Bozcaada’yı eski haline getireceğiz. Denizleriyle, samimiyetiyle benim için yaşanacak dünyanın birinci ilçesidir. TOKİ’yi yapmaya, stadyumu yapmaya ben de söz veriyorum. Bizim adada ittifakımız yok ama Ankara’da ittifakımız var. Oranın ortağıyız biz de. Halkın istediği her şeyi biz de yapacağız. Adamızın ihtiyacı olan her aracı getireceğime yemin ediyorum. Oylarınızı istiyorum, lütfen bana oy verin” dedi.

 

‘ADADA YAŞAMAYANA RUHSAT YOK’

Son defa söz alan İlçe Başkanı Haluk Doğan çarpıcı sözleriyle 1 saat süren miting sona erdi. Doğan, “Adada 12 yaşayamayan ruhsat vermeyeceğiz, geleceğimiz hakkında yön vermelerime izin vermeyeceğiz. Oy kullanamayacaklar. Adayı arabasızlaştıracağız. RES’ler kurup bu parayı ihtiyaç sahiplerine aktaracağız. Ayazmanın yükünü diğer koylara dağıtacağız. Burda para kazanıyorsan o para burada kalacak. Sponsor şemsiye adaya girmeyecek. Kaymakamlık binasını ve polis teşkilatını taşıyacağız. Kale görünecek. Top sahasını oradan kaldıracağız. Banka, PTT kalkacak. Panorama ortaya çıkacak. Belediye lojmanlarını geriye alıp eski yel değirmenlerin oraya dikeceğiz. Sadece adamızın şarabını satacağız. Yerel olmayan hiçbir ürünün satışına izin vermeyeceğiz” dedi.  

 

 




Bu haber 2687 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ