Bugun...


kostasalto

Bozcaada'da beraberlik günleri
Kendi aralarında bir araya gelen adalılar, koronavirüs tedbirleri nedeniyle adamızda maddi sıkıntı çeken aileleri kaymakamlık ve belediye aracılığı tespit ederek gıda yardımında bulundular. Zor günlerde adada dayanışma örneği gösteren adalılar, 15 günlük 72 gıda paketini ihtiyacı olan ailelere teslim etti.

Mobil Reklam

Bozcaada'da beraberlik günleri
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Dünyada ve ülkemizde devam eden Corona Virüsü/Covid19 salgın hastalığı sebebiyle, zorunlu olarak açık olan market, fırın,eczane gibi yerler dışındaki tüm işletmeler ülkenin her yerinde olduğu gibi adamızda da kapandı.

Buna bağlı olarak oluşan zorluklar adada yaşayan bazı ailelerin gelir kaybına uğramasına ve hatta gündelik ihtiyaçlarını dahi temin edememe noktasına gelmesine sebep oluyor.
Kaymakamlığın oluşturduğu Vefa Grubu ile hali hazırda temel ihtiyaca yönelik yardımlar devam etmekle beraber adada yaşayan bazı kişiler komşuluk yaptıkları bu ailelerin yaşadıkları zorluklara bir nebze olsun destek olma çabasına giriştiler.

Kendi aralarında bir araya gelen ve gerek kaymakamlık gerek belediyenin tesbit ettiği ailelere, kendi çevrelerindeki sıkıntı içinde yaşayan kişileri de ilave ederek bu ailelere 15 günlük gıda paketleri hazırlayarak dağıttılar.

Tamamen temel gıdadan oluşan bu paketlerde bakliyat, çay,şeker,tavuk,makarna gibi çeşitli gıda malzemeleri bulunuyor.

İlk etapta 72 paket dağıtıldığını belirten gönüllüler, halen bir miktar daha dağıtımı yapılabilecek gıda paketi bulunduğunu belirtiyorlar.
Dolayısıyla bu gıda paketlerine ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz komşunuz veya  ulaşmak isteyenler varsa adada, bu yardımlara ulaşabilirler.

Emeği geçen tüm gönüllüler, tamamen iyi niyet ve küçük bir adada, bir arada yaşamanın getirdiği sorumluluk ile hareket ederek bu zor günleri hep beraber atlatabilmek adına bu işi yaptıklarını belirttiler.




Bu haber 3690 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ