Bugun...


kostasalto

CHP İl Başkanı Ural: Meyve veren ağaç taşlanır
CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, göreve başladıktan 15 ay sonra ilk kez Bozcaada’yı ziyaret etti. Bozcaada Forum üyeleri ile de bir araya gelen başkan Ural’a Bozcaada Haber, belediyeye yöneltilen tepkileri de sordu. Başkan Ural’ın, gelen tepkilere dair yorumu ise “Meyve veren ağaç taşlanır” şeklinde oldu. Son zamanlarda yaşanan çevre sorunları ile ilgili de başkan Ural topu bakanlığa attı.

Mobil Reklam

CHP İl Başkanı Ural: Meyve veren ağaç taşlanır
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, il başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra Çanakkale ile arası 1 saat olan Bozcaada’yı 15 ay sonra ilk kez bugün ziyaret etti. CHP’li Bozcaada Belediye Başkanı, ilçe örgütü, esnaf ziyaretinin ardından başkan Ural, Bozcaada Forum ile bir araya geldi. Bozcaada Forum üyeleri Başkan Ural’a belediyenin çevre sorunları ile ilgili duyarsızlığını ve görevini yapmamasını anlattı.

Bozcaada Forum’la yapılan görüşmenin ardından başkan Ural ile kısa bir röportaj gerçekleştirdik. Bozcaada Haber’den Serkan İlik’in Ural’a sorduğu sorular ve cevaplar…

 

İl başkanlığı görevine geleli 1 yıl 3 ay oldu. Çanakkale Bozcaada arası 1 saatlik dilim ancak il başkanı olarak Bozcaada’ya ilk ziyaretinizi gerçekleştiriyorsunuz. Biraz geç olmadı mı?

Öncelikle bu röportaj için çok teşekkür ediyorum. Bizim göreve gelirken yaşadıklarımız var, göreve geldikten sonra yaşadıklarımız var. Ve biz göreve gelir gelmez pandemi ile karşılaştık. Pandemi ülkeyi bir anda yoksullaştırdı. Ve pandemi bizim için en önemli konu idi. En küçük ilçelerimizden biri de Bozcaada. Yerel yönetimimiz ve il yönetimimizle Bozcaada’da çalışmalarımız devam ediyor. Biz daha çok kırsallar ile ilgilendik ve daha çok yoksullarla ilgili projeler gerçekleştirdik. İkincisi anında bir kurultay dönemi geçirdik. Tam kurultay dönemi bitti, yine problemli ilçelerimiz, problemli örgüt artı yerel yönetim problemlerimiz olan yerler vardı, onların üzerine gitmeye çalıştık ve bir yılın nasıl geçtiğini anlamadık ki 2021 pandemi artışı ile aynı konular üzerinde durmak zorunda kaldık. Kendi içimizde bu siyasi dengeler üzerinde hareket ederken Bozcaada’yı dışlamış gibi gözüktük ama dışlamadık. Şimdi benim her ilçeden sorumlu il başkan yardımcılarım var. İl başkan yardımcılarımın Bozcaada’ya yaptıkları seyahat 3’tür. Ben gelmemiş olabilirim ama Bozcaada’ya gelindi. Benim ilk gelişim ama Bozcaada’daki olayların hepsinin farkındayım, bilgim var.

Peki, bugünkü ziyaretinizin amacı neydi?

İki konu vardı. Birinci amacı, yaz öncesinde tüm ilçe örgütlerini ziyaret etmekti, 12. ilçemiz Bozcaada oldu. İkinci konu da, sivil toplum örgütleri ile ilişkileri olan bir il başkanıyım, duyarlı bir insanım. Ve dolayısıyla da herkesi dinleyen bir yapım vardır. Bu bağlamda da Bozcaada Forum ile daha önceden de irtibatlı idim ve bugün bir görüşme gerçekleştirdik. Ki özellikle de Bozcaada Forum’daki arkadaşları da dinleme gereği hissetmiştim.

Daha önce il başkan yardımcılarınız gelmiş, bugün de siz bir takım ziyaretlerde bulundunuz. Adada belediyeye yönelik tepkiler de var. Bu tepkiler size de geldi mi?

Şimdi her yönetimin, her belediye başkanımızın eleştiri aldığını biliyoruz ama ben şunu bilen insanım; il başkanı olarak ben de eleştirilen biriyim. Ben, “Meyve veren ağaç taşlanır” diyorum. Dolayısıyla da mevye veren herkes taşlanabiliyor. Ama tabii ki hepimiz insanız. Kolay değil sorunlarla uğraşmak. Bir kere pandeminin getirdiği mali problemler var bütün belediyelerimizde. Bu mali problemler içerisinde belediyelerimizin başarabildikleri ya da başaramadıklar şeyler var. Adanın da çok daha özel bir konumu var. Yaz nüfusu ile kış nüfusunun arasında uçurum var. Bu kolay bir şey değil ki 2015’te başkanımızın trafik ile ilgili projesi de büyük eleştiri almıştı ama şimdi ne kadar başarılı bir iş olduğunu görüyoruz.

Yani eleştirmek çok kolay, hepimiz hepimizi eleştirebiliriz, eleştiriler yapıcı olmalı. Eksiklikler varsa yapıcı eleştirilerle giderilmeli. Ben bu anlamda eleştirileri çok büyük bir başarısızlık olarak görmüyorum.

Anladığım kadarı ile belediyeyi de başarılı buluyorsunuz?

Valla belediye ile ilgili bize intikal eden büyük şikayetler yok. Bozcaada kamuoyunda, kendi içinde eleştiriler olabilir. Ama bize ciddi anlamda şikayet yok. Bu anlamda sivil toplum örgütleri ile ve esnafla yaptığımız ziyaretlerde bize olumsuz bir şey gelmedi.

 

 

Peki, bu son dönemde çevre örgütlerinin de tepkilerine neden olan, ulusal basında da yer alan olaylar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şimdi bu konu aslında çok daha farklı bir konu, Türkiye parsel parsel satılıyor. Bu parsel parsel satışın içinde Bozcaada da payını alıyordur. Bu anlamda özellikle 1/50 binlik Balıkesir-Çanakkale Bütünleşik Kıyı Planları ile ilgileniyoruz ve Bozcaada Belediyemiz de buna tepki gösteren, direkt mahkemeye başvuran belediyelerimizden bir tanesi. Aynı zamanda EMARCEP üyesi. Orada da bu konunun destekçisi.

Benim bahsettiğim tepkiler, hükümete değil direkt belediyeye yönelik tepkiler...

Şimdi belediye görevini yapmadı diye eleştiri var ama biz incelediğimizde konu belediye ile ilgili değil, belediyenin ruhsatlandırdığı bir proje değil. Tamamen Koruma Kurulu Komisyonu diye bir şey var, bu kurulun kararı ile verilmiş bir izin. Ama orada yatırımcının bir beklenti içinde olduğunu görmemek mümkün değil.

Bu arada adadaki CHP örgütünün de pasif olduğu, kendi aralarında bir toplantı bile gerçekleştirmemesi, aktif olmaması konusunda eleştiri var. Bu konuda size bir eleştiri geldi mi?

Bununla ilgili şikayet gelmedi. Ama Bozcaada örgütümüz, sürekli Bozcaada’da yaşayan arkadaşlarımızdan da oluşmuyor. Bir kısmı iki ikametgah içerisinde, hem Çanakkale hem Bozcaada’da yaşıyor. Dolayısıyla pandemi döneminde bir takım eksiklikler olabilir.

Sizin eklemek istediğiniz bir şey?

Teşekkür ederim, basın olarak Bozcaada’nın sesi olmak önemli, duyarlı bir insan olarak basın olmanız önemli. Birlikte başaracağımıza inancım var benim, bu bağlamda fikir alışverişimizin de olması önemli.

 

 



Bu haber 1962 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ