Bugun...


kostasalto

Ekoturizm projelerine meclisten onay çıkmadı
Bakir ve doğal yapısı ile dünyaca ünlü Akvaryum Koyu'na ve Tuzburnu’na yapılmak istenen 'Ekoturizm' projesine hem imar komisyonundan hem de meclisten onay çıkmadı. Konaklama tesisleri, restoranı, otoparkı, iskelesi ile Akvaryum’da yapılması istenilen “Ekoturizm” proje haritası ise mecliste masaya yatırıldı.

Mobil Reklam

Ekoturizm projelerine meclisten onay çıkmadı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi’nin dünkü meclis toplantısında, önceki meclis toplantısına gelen ve incelenmek üzere belediye meclisinin imar komisyonuna sevk edilen 2 farklı ‘Ekoturizm’ projesi için imar komisyonun hazırladığı rapor açıklandı ve projeler için mecliste oylama yapıldı.

CHP’li Recep Yalçın, İbrahim Günel, Neyran Erbatur, Aykut Turgal ve AKP’li Özgün Yavaş’ın imzalarının bulunduğu imar komisyonu raporunda Akvaryum’da 99 dönümlük alanı kapsayan ve 7 dönümlük alanda yapılaşma içeren ‘Ekoturizm’ projesi talebi için kısaca, 1/1000'lik İmar Planı yapılmadığı için kabul görmedi ve yeni planda ekoturizm için yer tespitinin yapılıp belirli kriterler getirilmesi gerektiği savunuldu. Projenin yeni imar planı hayata geçtikten sonra değerlendirilmesi gerektiği sonucuna varılan raporda, diğeri Tuzburnu’nda yapılması istenilen “Ekoturizm” projesinin ise parsellerin hem Kıyı Kanunu'na göre ikinci 50 metrede hem de 1/100 binlik planda parsel büyüklükleri minimum 5 bin metrekareyi karşılamadığı için reddedildi.

İmar Komisyonu raporunun okunmasının ardından her iki proje de tüm meclis üyelerinin oy birliği ile reddedildi.

 

Proje 7 dönümlük alanda Akvaryum Koyu’nda konaklama tesisleri, restoranlar, otoparklar, iskele, tarım alanları gözüküyor.

 

Akvaryum Koyu’nda yapılması planlanan ve tepkilere neden olan proje için diğer kurum görüşleri projeye sıcak baktığı ve projenin sadece belediye tarafından reddedilmesinin projenin onaylanmamasına yetmediği iddia ediliyor.

Bozcaada Forum'dan 'Ekoturizm' tepkisi

Ata Demirer'den esprili gönderme!

"Adada imarın 'İ'sine karşıyız!"

Akvaryum Koyu'na 'Ekoturizm' adı altında yapılaş..

 

 




Bu haber 2053 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ