Bugun...


kostasalto

Mecliste taksi ve minibüs önerisi
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, adadaki mevcut taksi ve minibüs sayısının arttırılması yönünde meclise önerge getirdi. Konunun meclisi geleceğini öğrenen taksiciler ve minibüsçüler, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Osman Şentürk’ü de yanlarına alarak meclis toplantısına katıldı.

Mobil Reklam

Mecliste taksi ve minibüs önerisi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısı dün gerçekleşti. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri ise adadaki mevcut 10 adet taksi ve 8 adet minibüs sayısının arttırılması oldu.  

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz tarafından gelen önergeye karşın aralarında Bozcaada Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Osman Şentürk’ün de olduğu taksiciler ve minibüsçüler toplantıya katılarak söz istedi.

Başkan Yılmaz, sezonda taksi ve minibüs sayısının yetmediğini, halktan da taksi ve minibüs sayısının yetmediği ile ilgili belediyeye sık sık talep geldiğini, ayrıca Turizm Master Planı’nda da turistleri araçsız seyahate yönlendirmek ve adadaki araç yoğunluğunu azaltmak için taksi ve minibüs gibi toplu ulaşımın arttırılması yönünde tavsiye olduğunu vurguladı. Başkan Yılmaz, sezonda taksi ve minibüs sayısının yetersiz olması nedeniyle ihtiyaca cevap vermek için aşırı hız yapıldığını bu nedenle sayının artırılması bu soruna da iyileştirme getireceğini ekledi.

Başkan Yılmaz’ın ardından ilk sözü alan CHP’li meclis üyesi Aykut Turgal ise, taksi ve minibüs ihalesi yapılması yerine yeni eklenecek minibüslerin belediye tarafından işletilmesini önerdi ve böylelikle hem belediyeye gelir hem de adalılara belediye bünyesinde ekmek kapısı sağlanabileceğini belirtti.

“ZATEN KAZANCIMIZ DÜŞTÜ!”

Bozcaada Belediyesi meclisinde taksi ve minibüs sayısının arttırılması konusunun görüşüleceğini duyan taksiciler ve minibüsçüler meclis toplantısına katıldı.  Konunun mecliste görüşülmesi sırasında söz alan Bozcaada Motorlu Taşıyıcılar Başkanı Osman Şentürk’e Başkan Yılmaz, kuralı hatırlatarak söz vermedi, ardından meclis üyelerinin onayını alarak hem  Şentürk’e hem de bir taksiciye söz vererek görüşlerini sordu.

Taşıyıcılar Başkanı Şentürk, “Zaten 2 yıldır pandemi nedeniyle minibüsler ve taksiler tercih edilmiyor. İnsanlar kendi araçları ile adaya geliyor. Açıkçası 2 yıldır kazancımız da düştü. Böyle bir dönemde böyle bir karar çıkması bizleri üzdü. Tabii karar sizindir ona bir şey diyemeyiz ama…”

Taksiciler adına konuşan taksici Metin Tekin ise, “Taksi sayımız 7’den 10’a çıkartıldığında hiçbir sıkıntı çekmedik zaten. Çok aşırı yoğun günler haricinde öyle uzun süre taksi bekleyen falan olmadı.”

BAŞKAN YILMAZ O TALEPLERİNİ HATIRLATTI!

Başkan Yılmaz, taksicilerin ve minibüsçülerin adada daha fazla taksi ve minibüs ihtiyacı olmadığına yönelik sözlerinin ardından şu soruyu sordu: Bundan 5 sene önce koopetatifimizin 7 tane üyesi vardı. Buradaki 7 arkadaş kendilerine ikinci hatları almak, yani 7 sayısını 14’e çıkarmak için belediye başkanlığına başvurmuştu. 5 sene önce 7 tane daha minibüs almak isteyen kooperatif şu anda 8 minibüsün yettiğini nasıl iddia edebilir?

“KIŞIN TAKSİCİLER TELEFONLARINI AÇMIYOR”

Öte yandan mecliste taksiciler ile ilgili hem CHP’li Aykut Turgal hem de Başkan Yılmaz kendilerine, kış aylarında geceleri taksicilerin telefonlarını açmadığı, çalışmak istememesi nedeniyle bazı yurttaşların hastane vs acil durumlarda zorluk ve sıkıntı çektiği ile ilgili şikayet geldiğini bahsetti.

Başkan Yılmaz ve Turgal bu konuda da problemlerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP’li meclis üyesi Güzin Özarmağan ise, öncelikle taksi ve minibüs sayısının ne kadar arttırılması gerektiğini, sayının arttırılmasının adaya araçsız gelmeye teşvik edip etmeyeceği gibi unsurların veriler ile birlikte değerlendirip üzerinde çalışılarak karar verilmesi gerektiğini savundu.

Başkan Yılmaz ise bu konuda çalışma grubu oluşturup çıkan sonuca göre karar verilmesini önerdi. Öneri oy birliği ile kabul edildi.




Bu haber 2380 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ