Bugun...


kostasalto

Bozcaada'da taksi ve minibüs sayısında geçici karar
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, adadaki mevcut taksi ve minibüs sayısının arttırılması yönünde meclise önerge getirmişti. Mart meclisinde oy çokluğu ile alınan karara göre şimdilik 1 adet taksi ve bir adet de minibüs ihale yolu ile arttırılacak.

Mobil Reklam

Bozcaada'da taksi ve minibüs sayısında geçici karar
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Mart ayının ilk haftası gerçekleşen mecliste taksi ve minibüs sayısının arttılmasına yönelik Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partili Necla Ersöz, İyi Partili Cevdet Çebi ve Cumhuryet Halk Partili Aykut Turgal tarafından oluşturulan komisyon raporu okundu.

Meclisin konuyu tekrardan görüşmesinin ardından şimdilik 1 adet taksi ve 1 adet de minibüs sayısının arttırılması kararı alındı. Oy çokluğu ile alınan karara AKP’li meclis üyesi Necla Ersöz red, minibüs ihalesine sadece Bozcaada'da faaliyet gösteren kooperatiflerin katılması gerektiği yönünde şartlı görüş bildirerek çekimser oy kullanırken taksi ihalesi için ise red oyu verdi.

Öte yandan mecliste taksiler ve minibüsler için alınan diğer kararlara göre, taksi ve minibüs yönetmeliği günümüz şartlarına göre güncellenecek, taksi durağı için belirlenecek bir yere kulübe konuşlandırılacak, taksi -minibüs güzargahları, sezon içindeki durak altarnatifleri iyileştirilerek tekrardan düzenlenecek.

Ayrıca kışın taksicilerin telefonlarını açmadığı iddialarına ilişkin ise komisyon kış aylarında nöbet sisteminin oluşturulmasını hedefliyor.

NE OLMUŞTU?

Başkan Yılmaz, geçen Şubat ayında, sezonda taksi ve minibüs sayısının yetmediğini, halktan da taksi ve minibüs sayısının yetmediği ile ilgili belediyeye sık sık talep geldiğini, ayrıca Turizm Master Planı’nda da turistleri araçsız seyahate yönlendirmek ve adadaki araç yoğunluğunu azaltmak için taksi ve minibüs gibi toplu ulaşımın arttırılması yönünde tavsiye olduğunu vurgulayarak mevcut taksi ve minibüs sayısının arttırılmasına yönelik önerge vermişti. Taksicilerin bu nedenle hız yaptığı, halktan bu yönde ve kış aylarında telefonlara bakmadıkları ve çalışmadıkları vurgulanan meclis toplantısına taksiciler ve minibüsçüler de katılmış ve karara tepki göstermişlerdi.

Bozcaada Motorlu Taşıyıcılar Başkanı Osman Şentürk’ iser “Zaten 2 yıldır pandemi nedeniyle minibüsler ve taksiler tercih edilmiyor. İnsanlar kendi araçları ile adaya geliyor. Açıkçası 2 yıldır kazancımız da düştü. Böyle bir dönemde böyle bir karar çıkması bizleri üzdü. Tabii karar sizindir ona bir şey diyemeyiz ama…” şeklinde konuşmuştu.

>Mecliste taksi ve minibüs önerisi <




Bu haber 2188 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ