Bugun...


kostasalto

Bu kez ihaleye 1 kişi katıldı
Bozcaada Belediyesi’nin UEDAŞ’a 5 milyonu aşan borcu nedeniyle 6 belediye taşınmazını ihale yolu ile satışa çıkarmıştı. Ancak geçen hafta yapılan iki ihaleye ise hiç kimse katılmamıştı. Belediye bugün ise biri 27, diğeri 17 m2 bitişik iki arsayı daha ihaleye çıkardı. İhaleye ise sadece mevcut arsayı kullanan adalı işletmeci katıldı.

Mobil Reklam

Bu kez ihaleye 1 kişi katıldı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Toplamda 20 milyonu bulan borcunun olduğu iddia edilen Bozcaada Belediyesi’nin UEDAŞ’a olan 5 milyonu aşkın borcuna karşılık UEDAŞ belediye arsalarına ipotek koydurmuştu. Bu nedenle Bozcaada Belediyesi aldığı meclis kararı ile 6 adet imarlı arsayı satışa çıkardı. Haziran ayında Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz tarafından verilen satış önergesi ilk önce AKP’li ve CHP’li bazı meclis üyelerince sert bir şekilde eleştirilerek oy çokluğu ile reddedilmişti. Ancak bu kez Temmuz oturumunda arsaların ipotek yolu ile daha ucuza satılabileceği endişesi nedeniyle CHP’li İbrahim Günel hariç tüm üyeler 6 adet taşınmazın satışına onay verdi. 

Geçen hafta yapılan ilk ihale öncesinde ise aralarında CHP’li İbrahim Günel’in de olduğu 10 adalı isim, belediye arsalarının satışına karşı dava açtı. 

3 Ağustos’ta yapılan iki ihaleye ise hiç kimse katılmayınca ihale ertelendi. İhaleye katılımın olmama sebebi için ise ihale alt bedelinin piyasa değerinin üstünde olması ve de söz konusu taşınmazların satışına karşı açılan dava olduğu şeklinde yorumlandı.

İLK SATIŞ GERÇEKLEŞTİ:

Geçen hafta yapılan ancak katılan olmadığı için ertelenen ihalenin ardından bugün Bozcaada Belediyesi Cumhuriyet Mahallesi’nde biri 27, diğeri 17 m2’lik iki imarlı arsayı daha ihaleye çıkardı. Bugün gerçekleşen iki ihaleye ise sadece bir kişi katıldı.  İhalaye katılan kişi de yıllardır mevcut bitişik iki arsayı ecrimisil ödeyerek kullanan adalı bir işletmeci oldu. Biri 2 milyon 750 bin, diğeri 2 milyon 50 bin muhammen satış bedeli ile başlayan ihaleye katılan işletmeci rakamı sembolik olarak biraz daha yükselterek aldı. 

Belediye geriye kalan 4 taşınmazı da önümüzdeki günlerde tekrar ihaleye çıkaracak. Bugün gerçekleşen ihale sonucunda belediye, söylenen elektrik borcunun tamamına yakını kazanmış oldu.




Bu haber 2234 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ