Bugun...


kostasalto

Bozcaadalı Zeynep Ersoy hâlâ bulunamadı
29 Temmuz’da kaybolan ve kaybolduğu tarihten 4 gün sonra gazeteci Candaş Tolga Işık’ın sosyal medyadaki tepkisinden sonra geniş çaplı arama çalışması ile 10 gün boyunca Bozcaada’nın her yerinde aranan ve tüm çabalara rağmen bulunmayan 68 yaşındaki Zeynep Ersoy’dan hâlâ bir haber yok. En son kayıp Zeynep teyze için Bozcaada Haber’e gelen bir bilgiyi Bozcaada Haber ilçe Emniyet Amirliği’ne bildirdi.

Mobil Reklam

Bozcaadalı Zeynep Ersoy hâlâ bulunamadı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da yatalak eşi Hasan Ersoy ile birlikte yaşayan Alzheimer hastası Zeynep Ersoy, 29 Temmuz 2021 tarihinden bu yana kayıp. Ersoy’un kaybolduğu ilk günlerde arama çalışmalarının neredeyse yok denecek kadar az olması adalıların tepkisini çekmişti.

68 yaşındaki Zeynep Ersoy kayıp!

Zeynep Ersoy hala evine dönmedi!

Zeynep Ersoy dört gündür bulunamadı

Son olarak arama çalışmalarının yetersizliği nedeniyle duruma Twitter’dan İçişleri Bakanlığı’nı etiketleyerek tepki gösteren Candaş Tolga Işık’ın tepkisinin ertesi günü önce 2 kişilik AFAD ekibi ve 5 kişilik AKUT ekibi ilçe emniyeti ve ilçe jandarma ile birlikte 10 gün boyunca dağ, bayır, dere-tepe adada her yeri aramış ancak Zeynep Ersoy’dan hiçbir iz bulamamıştı.

Candaş Tolga Işık’tan kayıp Ersoy’un bulunamamasına tepki..

Bozcaada Emniyeti ise günlerce Zeynep Ersoy’un feribotla karşıya geçmiş olma ihtimali üzerine kaybolduğu tarihlerdeki tüm kamera kayıtlarını inceledi ancak görüntülerde Ersoy’un feribota bindiği anlara ait görüntülere rastlanılmadı. Çanakkale’den takviye ekipler ile birlikte drone desteği ile de didik didik aranan Zeynep teyzenin adada hiçbir izine rastlanılmaması, feribotun kameralarında da gözükmemesi “Acaba başka birinin aracı ile feribota binip karşıya geçmiş olabilir mi?” sorusunu akıllara getirmişti.

Zeynep Ersoy’u arama faaliyetine AFAD da katıldı

Öte yandan hasta ve bakıma muhtaç eşi Hasan Ersoy, Zeynep Ersoy’un kaybolmasının ardından 4 gün sonra huzurevine yerleştirilmişti.

ARAMA ÇALIŞMALARI 10 GÜN SONRA SONA ERDİ

29 Temmuz’da kaybolan Zeynep teyze için, 2 Ağustos tarihinde itibaren 2 kişilik AKUT ve  5 kişilik AFAD ekibi, sonrasında Çanakkale’den gelen özel ekiplerle birlikte adadaki kolluk güçleri birlikte 10 gün boyunca adanın her noktasını aradı.

Bozcaada didik didik aranıyor, Zeynep Ersoy hâlâ bulunamadı..

4 Ağustos tarihinde ise belediyeden gelen mesaj ile arama faaliyetlerine adalılardan da destek istenildi. Sadece yaklaşık 10 adalının katıldığı arama çalışmalarında da herhangi bir sonuç alınamamıştı.

Bozcaada’da 10 gün süren çalışmaların ardından arama faaliyetleri sona ererken, Bozcaada emniyeti bir süre daha kamera kayıtlarını inceledikten sonra Zeynep Ersoy için çalışmalar sona erdi.

Yaklaşık 3 aydır kayıp olan Zeynep Teyze’den hiçbir haber yok.

Kaybolduğu günden bu yana 8 gün geçti: Zeynep teyze hâlâ bul..

Son olarak Bozcaada Haber’e 2 hafta önce Çanakkale’den bir yurttaş Zeynep teyze olabileceği şüphesi ile bir mesaj gönderdi. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

Dün akşam yanıma bi teyze geldi çok yaşlı ve sanırım alzermir hastas,ı öyle hissettim ben. Daha doğrusu bana çay var mı falan diye sordu, sonra "Ben BozcaadalıyIm biz orda hep çay içerdik, burda kimse çay vermiyor" dedi. Yolunu kaybetmiş gibiydi ve ben Bozcaada’dan geldim dedi ama emin olamadım. "Sabah gelirsen çay oluyor teyze" dedim tamam gelicem dedi ama gelmedi. Aklıma sonra bu kaybolan teyze geldi "acaba o olabilir mi?" diye düşündüm. 

Bozcaada Haber söz konusu mesajı ilçe emniyeti ile de paylaştı.

 

 

 




Bu haber 1760 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ