Bugun...


kostasalto

Feci ölümün ardından Polente Burnu’na giriş-çıkışlar yasaklandı
6 Temmuz tarihinde Yeşim Demir’in uçurumdan düşerek ölmesiyle sonuçlanan feci kazanın ardından Polente Burnu’na giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Mobil Reklam

Feci ölümün ardından Polente Burnu’na giriş-çıkışlar yasaklandı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da gün batımı alanına giriş ve çıkışlar yasaklandı. 2020’de olduğu gibi dün gece de 39 yaşında bir kadının ölümü ile sonuçlanan feci kazanın ardından Bozcaada Kaymakamlığı’nın kararı ile gün batımına giriş ve çıkışlar tamamen yasaklandı. Bazı adalılar ise önlem almayan yetkililerin adada ritüel haline gelen gün batımı seremonisinin yasaklamasına tepki gösteriyor.

2020 yılında da, Bozcaada ilçesinde arkadaşları ile tatil yapan Endüstri Mühendisi Ümran Önür (28), gün batımını izledikleri Polente mevkiinde, dengesini kaybederek uçurumdan yuvarlanarak yaşamını yitirmişti.

2020 yılında yaşanan acı olayın ardından Polente Burnu’na girişler ve çıkışlar kontrol altına alınması için bariyer ve duba sistemi konulmuştu. Bu sayede gün batımına girişler 2 saat öncesinden açılıyor, hava karardıktan yaklaşık 1 saat sonra ise zabıta ve jandarma ekipleri tarafından alan tamamen boşaltılıyordu.

Ancak bariyer sistemine rağmen bu uygulama çok kısa sürmüştü. Dün gece 39 yaşındaki Yeşim Demir’in saat 23.30 sıralarında uçurumdan düşerek hayatını kaybetmesinin ardından bugün yaz boyunca geçerli olmak üzere adanın en çok tercih edilen ritüellerinden biri olan gün batımı alanına girişler ve çıkışlar tamamen yasaklandı.

Bozcaada Kaymakamlığı’nın aldığı karar ise, Çanakkale Valiliği’nin 26 Haziran – 15 Eylül tarihleri arasında geçerli olan adada Ormanlık Alanlara Giriş yasağına entegre edilerek duyuruldu. 

Kaymakamlık duyuruyu, “Çanakkale Valiliğimizin aldığı karar ile 26 Haziran - 15 Eylül tarihleri arasında il genelinde “Ormanlık alanlara giriş” (Pavli mevkii, Polente Gün Batımı mevkii) yasaklanmıştır.” şeklinde duyuruldu.

Adalıların çoğu gün batımı alanında gerekli önlemlerin alınmamasına tepki gösterirken bazı adalılar ve işletmeciler ise önlem almak yerine adanın en çok sevilen ve tercih edilen ritüellerinden birinin tamamen yasaklanmasına da tepkili.

 




Bu haber 2751 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ