Bugun...


kostasalto

Bozcaada Vefa Sosyal Destek Grubu Sahada
İçişleri Bakanlığının Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında genelgesiyle Çanakkale’de Vali Orhan TAVLI başkanlığında kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu Bozcaada’da Kaymakam İbrahim Gültekin'in kordinasyonunda kapı kapı vatandaşlarımıza ulaşıyor.

Mobil Reklam

Bozcaada Vefa Sosyal Destek Grubu Sahada
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Bozcaada Kaymakamlığı koordinasyonunda oluşturulan Vefa Destek Grubu evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın, alışveriş, gıda, sağlık, temizlik, banka, ptt, resmi kurum, lojistik, maske vb. birçok ihtiyacını sahada ve koordinasyonda bulunan toplam 6 personelle, aksaklığa meydan vermeden büyük bir özveriyle yerine getirmeye devam ediyor. Uygulamanın başladığı 22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar 188 vatandaşımızın isteği, talebi, hizmeti Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli personellerimiz tarafından yerine getirildi. Ayrıca Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli personellerimiz talepde bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın Bozcaada Vefa Sosyal Destek Grubu 22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar vatandaşlarımızın talepleri kapsamında;
7 Sağlık tedavi,
18 İlaç, eczane,
36 Gıda paketi desteği,
61 Gıda alışveriş, Pazar vb,
41 Banka, atm,
18 Seyahat İzni,
ile 7 Diğer (çöp,su) vb. konularda ve Çanakkale İl Özel İdaresinden temin edilen 2000 maskenin dağıtımında vatandaşlarımıza yardımcı olunmuştur.

Bozcaada Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan ve sezonluk tarım işçisi olarak tespit edilen toplam 36 aileye temel gıda malzemeleri yardımı yapılmıştır.
Hayırseverler ve sivil toplum örgütleri tarafından yapılacak ayni yardımlar Bozcaada Vefa Sosyal Destek Grubu kordinasyonunda vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır.
İçişleri Bakanlığının koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Bozcaada Kaymakamlığı koordinasyonunda Bozcaada belediyesi tarafından tüm sokak ve caddeler dezenfekte ediliyor ve sokak hayvanlarının günlük yemek ihtiyaçları karşılanıyor.

Bozcaada Kaymakamlığı koordinasyonunda Marketler, manavlar,kasap ve şarküterilerde Sosyal mesafe ve maske kullanımı için gerekli tedbirler alınarak kontroller ve denetimler üst düzeyde gerçekleştiriliyor.
Valiliğimiz başkanlığında, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarımızın en hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için Bozcaada Kaymakamlığı, Bozcaada Belediye Başkanlığı, Emniyet – Jandarma-Sahil Güvenlik birimlerimiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Müftülüğü, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve kıymetli Bozcaadalı hemşerilerimiz arasında çok değerli bir yardımlaşma ve dayanışma sergilenmektedir.

Vefa Destek Grubu Bozcaada Hükümet Konağında çalışmalarını sürdürmekte olup 112, 155, 156 ve 697 86 06 numaralı hatlardan merkezimize ulaşılabilmekte, vatandaşlardan gelen alışveriş, sağlık, temizlik, destek, gıda ihtiyacı, banka vb. talepler aynı gün içerisinde hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaya devam edilmektedir.
Bozcaada Kaymakamlığı Koordinasyonunda 65 yaş ve üstü ve kronik rahatsızlığı olup, hizmetini karşılayacak kimsesi olmayan vatandaşlarımızın hizmetini yerine getirmek üzere oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu 7 gün 24 Saat büyük bir özveri ve fedakarlıkla bu görevlerini sürdürmeye devam etmektedir. Evlerinde kalan ve bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Bozcaadalılara şükranlarımızı sunuyoruz.
“EVDE KAL BOZCAADAM ”




Bu haber 3493 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ