Bugun...


kostasalto

Simyon’un 10 yıldır değişmeyen lezzetleri çok beğeniliyor
Bozcaada’da bu sene 10’uncu yılına giren Simyon Meyhane misafirlerine özel lezzetler sunmaya devam ediyor.

Mobil Reklam

Simyon’un 10 yıldır değişmeyen lezzetleri çok beğeniliyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

10 senedir Bozcaada’da hizmet veren Simyon Meyhane, salgınla alakalı yasakların kalkması ve mekânların kapanış saatlerinin de ileri alınmasıyla sezona oldukça hızlı bir giriş yaptı. Restoranların sıralandığı Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan en özel işletmelerden biri olan Simyon’un işletmecisi Uğur Mutay tüm işletmelere sağlık dolu bir sezon diledi.

Her sene geleneksel lezzetlerinin yanı sıra yeni lezzet arayışları içinde de bulunan mekân bu yılın spesyal lezzeti olarak “Levrek Külbastı”yı müdavimlerinin karşısına çıkarmış. Daha ilk günden tutulan Levrek Külbastı menüde her sezon olmaya aday bir lezzet olarak göze çarpıyor.

Zeytinyağlılar da iddialı mezeler hazırlayan Simyon’un işletmecisi Uğur Mutay, “Simyon misafirlerini ve adalıları ağırlamaya başladı. Simyon’un çok değişikliğe gitmediğimiz bir menüsü var ama her sene yeni lezzetler katmaya da özen gösteriyoruz. Ayrıca zeytinyağlılarımız da çok beğeniliyor. Özellikle Girit ezme, Ege meze, Ada güzeli ve Simyon ezme en beğenilenler olarak sayabilirim” diyerek bu senenin şimdilik öne çıkan lezzetlerini sıralıyor.

Aynı anda 130 kişiye hizmet verebilen aile işletmesi “Simyon Geleneksel Meyhane” menüsündeki kalamar ve ahtapotları da özellikle ada balıkçılarından temin ediyor. Mekânın işletmecisi Mutay, “Kışın balıkçılardan ve balık halinden kalamar ve ahtapotları alarak temizleyip depoluyoruz. Sonra onlar işlem görüyor, hazırlanıyor ve masalara sezonda servis ediyoruz. Genellikle de kalamar çok tercih ediliyor” diyor.

Börek çeşitliliği de oldukça geniş olan Simyon’un en beğenilen böreklerinin Rum böreği, deniz mahsullü börek ve paçanga böreği olduğunu öğreniyoruz. Bu sene ise menüye yeni bir börek çeşidi girmiş: “Patlıcanlı üçgen börek”.

Rum mahallesinin özenli aile işletmesi Simyon, meze, ara sıcak, balık ve diğer çeşitleriyle 10 yıldır Bozcaada’da gururla hizmet veriyor. 

 

Rezervasyon Numarası: +90 539 643 77 74

Instagram: https://www.instagram.com/simyonmeyhane/

 

 




Bu haber 1903 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ