Bugun...


kostasalto

Bozcaada'da Kurban Bayramı tatili yoğunluğu
Bozcaada, Kurban Bayramı tatilinin 2’inci ve 3’üncü gününde yine tatilcilerin akınına uğradı. 9 günlük bayram tatilinin başlamasının ardından dün ve bugün Bozcaada’da doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Bugün sabah saatlerinden itibaren tatilciler Geyikli'de 4 km'lik araç kuyruğu oluşturdu. Yoğunluğun yarın da devam etmesi beklenirken, bazı tatilciler bugünden dönüşe geçtiler. Tahminlere göre Cumartesi gününden itibaren dönüşlerde yoğunluk yaşanmaya başlanacak.

Mobil Reklam

Bozcaada'da Kurban Bayramı tatili yoğunluğu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da önceki yıllara göre 9 günlük bayram tatili yoğunluğu sadece dün (Salı) ve bugün (Çarşamba) yaşanmaya başlandı. Dün sabah saatlerinden itibaren devam eden yoğunluğun ardından bugün ev pansiyonlar ile birlikte konaklama işletmelerindeki doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.  Plajlar ve koyların haricinde gündüz saatlerinde kafeler ve çay bahçelerinde yer bulmak zorlaşırken, akşam ise rezervasyonsuz restoranlara gidenler yer bulamadı.  Plajlara ve koylara servis yapan taksiler ve minibüsler doldur boşalt sistemi ile çalıştı. Buna rağmen akşam saatlerinde minibüs duraklarında uzun kuyruklar oluştu.

Aynı şekilde gün batımının izlendiği rüzgar güllerinde de 2 gündür aşırı yoğunluk yaşanıyor. Araçlar gün batımı yolunun girişinde park etmek zorunda kalırken Jandarma araçlara ve yolculara yardımcı olmak için görev yaptı. Araçlarını park etme konusunda sıkıntı yaşayan kişilere Jandarma yardım ederken, vatandaşlar sık sık Jandarma’ya teşekkür etti.

Yaşanan aşırı yoğunlukla birlikte tatilciler sabah erken saatlerde plajlara akın etti. Özellikle Ayazma plajında şezlong ve şemsiyeler erken saatlerde doldu. Adadaki diğer koylar da kumda havlu atacak yer kalmadı.  

BOZCAADA'DA YAŞANAN YOĞUNLUĞU BOZCAADA TV'DEN İZLE

Bu arada ada adada aşırı araç yoğunluğu yaşanırken, ada merkezi trafik düzenlemesi sayesinde yine rahat nefes aldı. Ancak otoparkların sınırlı olması ve bazı tatilcilerin otoparklar yerine ara sokaklara park etmesi sonucu bazı noktalarda zaman zaman trafik sıkıştı.

Bayram tatilinin 2. gününden itibaren devam eden yoğunlukla birlikte bugün bazı tatilciler dönüşe geçti. Tahminlere göre Cumartesi günü Bozcaada’dan dönüşlerde yoğunluk yaşanacak. Ancak dönüşlerin bugünden itibaren başlaması dönüş çilesini hafifleteceği düşünülüyor.

​Yetkililer, henüz rezervasyonlarını yaptırmayan araç sahiplerini uyararak, bir an evvel rezervasyon tarihlerini belirlemeleri yönünde uyardılar.




Bu haber 5671 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ