Bugun...


kostasalto

Homeros Okuması'na dünyaca ünlü şairler damga vurdu
Bu yıl 22. kez gerçekleştirilen Bozcaada'nın köklü edebiyat etkinliği olan "Ozanın Günü ve Homeros Okuması" iki gün boyunca dolu dolu geçti. Çinli iki ünlü şair Cao Shui ile Yang Lian'ın da katıldığı etkinlikte Homeros'un dizeleri birkaç farklı dilde okundu.

Mobil Reklam

Homeros Okuması'na dünyaca ünlü şairler damga vurdu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi ve ada halkı tarafından desteklenen "Ozanın Günü ve Homeros Okuması" yine iki gün boyunca dolu dolu geçti. Haluk Şahin'in organize ettiği, Cevat Çapan ve Manfred Korfmann'ın da desteği ile düzenlenen adanın en köklü kültür sanat etkinliği "Homeros Okuması"na Çinli iki ünlü şair de katıldı.

Bu yılki teması "Doğu-batı ayrışımı" olan etkinlikte Yılın Şairi Fatin Hazinedar kendi şiirlerinden örnekler okudu. 

Dün saat 20.30'da Salhane'de başlayan etkinliğe Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da katıldı. "Bir edebiyat etkinliğinin bu kadar sürekliliği var mıdır, yok mudur emin değilim ama sizin dediğimiz gibi Bozcaada doğası ile, Çanakkale ve Troya'sı ile çok yakıştığını düşünüyorum. Bu sene önceki seneler gibi yurtdışından gelenler var. Ben başta Çin'den gelen misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum" dedi.

Dün Salhane'de başlayan etkinlikte Çinli tanınmış iki şair kendi şiirlerinden bölümler okudu, ardından şiirlerin Türkçe çevirisi yapıldı.  

Bugün sabah ise 22 yıldır Homeros'un ritüeli gelen gün doğumu buluşması yine Salhane'de gerçekleşti. 

Sabah 06.00'da güneşin doğumu ile başlayan etkinlikte Homeros'un dizeleri birçok farklı dilde okundu. Bugünkü etkinlikte Çince ve Arnavutça okumalar ile birlikte Bozcaada Homeros Okumaları'nda Homeros'un dizeleri 24 farklı dilde okunmuş oldu.

Öte yandan iki Çinli şair 22 yıldır etkinliğin yaşamasını ve büyümesini sağlayan Haluk Şahin'e "Great Poetry Movement Onur Ödülü"nü komite adına takdim etti.




Bu haber 1035 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ