Bugun...


kostasalto

AKP İlçe Teşkilatı'ndan meclis kararlarına tepki
AKP Bozcaada İlçe Teşkilatı, Bozcaada Belediyesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısı’nda aldığı kararları sert bir dille eleştirdi.

Mobil Reklam

AKP İlçe Teşkilatı'ndan meclis kararlarına tepki
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

AKP Bozcaada İlçe Teşkilatı, Bozcaada Belediye Meclisi’nin 5 Ekim’de aldığı kararları Facebook hesabından yaptığı açıklama ile sert bir dille eleştirdi. AKP İlçe Teşkilatı, meclisteki CHP, AKP ve Demokrat Parti üyelerinin oyları ile alınan kararlar için, “Alınan kararlar bütün olarak değil belli bir kesim üzerinden değerlendirilmiş olup vatandaşın düşüncelerinin aksine alınmış kararlar olduğunun düşüncesindeyiz.” açıklamalarında bulundu.

AKP’nin hedefinde inşaat yasaklarının 1 Mayıs’a çekilmesi, çocuk parkına “Hiko Dayı” ismi verilmesi, Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nin tahliyesinin istenmesi ve eski hamamın yeniden değerlendirilmesi kararları oldu.

 

İşte AKP İlçe Teşkilatı’nın bugün Facebook’tan yaptığı açıklamanın metni olduğu gibi aşağıda:

KAMUYONA DUYURULUR!!!!

Bozcaada belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında alınan kararlar bütün olarak değil belli bir kesim üzerinden değerlendirilmiş olup vatandaşın düşüncelerinin aksine alınmış kararlar olduğunun düşüncesindeyiz.
Seçim öncesi halk ile birlikte çalışma içerisinde olacakları söylemlerinin aksine halka rağmen kararlar alma ve olması gerekenler değil değil sadece bir kesimin olmasını istediği şekilde atılan adımlar halk içinde bir bölünme ve kutuplaştırılma çabası gösterilmektedir.Belediye meclisinde alınması muhtemel bir çok konuda halka gidilmesi ve çoğunluğun hemfikir olduğu yönünde kararların alınması büyük önem arz etmektedir.Olması gereken halka rağmen değil vatandaşın menfaatleri doğrultusunda adımlar atılmasıdır .Vatandaşın karşısında değil vatandaşın yanında olmaktır.
Bozcaada;da bağcılık ve turizmin yanısıra inşaat sektörüde büyük önem arz etmektedir.Kış aylarında tek geçim kaynağı inşaat sektörüdür.İmarlara karşı çıkılarak durdurulmasına sebep olup inşaat yasaklarının süresinin uzatılmasıyla ikinci bir yanlışa imza atılmaktadır.Vatandaş mağdur edilmektedir.
Zübeyde hanım parkı olarak bilinen çocuk parkında isim değişikliğine gidilmesi yanlış olmakla birlikte verlmel istenen isim vatandaşında büyük tepkisini çekmektedirve mecliste verilen isim üzerinde samimi olmadıkları ve sadece seçim odaklı oldukları düşüncesindeyiz keza eğer değitirilmesi isteniyorsada bir kaç isim ile örneğin adamıza belli bir emek vermiş değer katmış isimler üzerinde halkın görüşleri sorulabilirdi.(Sokrat İNCESU Parkı ALEYNA parkı Yakar KAPTAN parkı15 TEMMUZ Şehitleri parkı DEMOKRASİ parkı ) vb isimler üzerinden halkın görüşlerinin alınması gerektiğinin düşüncesindeyiz.
En önemlisi ve manidar olan şudurki Kaymakamlığa ait olan çocuk parkına isim verme hakkını belediyenin kendisinde bu yetkiyi görmesi.
Zübeyde hanım çay bahçesinin işletmecinin elinden alınmasının ve mağdur edilmesinin amacı nedir?olması gereken vatandaşa iş,aş sunulması ,işinin aşının elinden alınması değil hangi gerekçeyle tahliye isteniyor,sorusunun yanı sıra sormak istiyoruz ! İşletme üzerinden yapılan siyasi hesaplar nedir? verilmiş olan seçim vaadlerini yerine getirmekmidir amaç belediye bünyesine katıp birilerine bölmek çabasımıdır bilinmez .Lakin doğru olan bir şey varki artık belediye vatandaşı korumak yerine ekmeğini elinden almak çabası içerisindedir.
Eski hamamın tadilat ve işletmesi konusu ne şartlarda nasıl olacağı kim yada kimlerin fayda sağlayacağı mechul olmakla birlikte tek doğru olarak alınan karar sokak hayvanlarına yapılan mama yardımıdır.Onun bile ulaşması gereken yerlere ulaşmadığı gerçektir.




Bu haber 4144 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

Öngün Sanlı
11-10-2016 10:17:00

Aydan Hanım'a katılıyorum. Hamam'ın işletmeye açılması güzel bir düşünce. Belediyenin de kendine ait yerleri işletmesinde eleştirilecek bir yan göremiyorum. Keşke Belediye kendine ait dükkanlarda, halkın ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına, kırtasiye, tuhafiye, fotokopi hizmeti de verebilse. Ya da dükkanları bu şartlarla kiraya verse..Ayazma'yı dogru dürüst işletse. .Çocuk Park'na sevilen bir kişinin ( ben tanımıyorum) adının verilmesi konusunda da duygusallıkla acele edilmiş olabilir. Adalıların çogunlugunun onayı olmadan, bu konuda Belediye'nin ısrarcı olacağını zannetmiyorum.

aydan akgezer
10-10-2016 23:18:00

Belediyenin aldığı kararların hepsini herkesin beğenmesi gerekmeyebilir tabii, ancak yıllar evvel var olan hamamın hayata geçirilmesinin, halkın, özellikle yazın çalışan işçilerin yararlanmasının , çay bahçelerinin Salhane işletmesi gibi, halkın hizmetine Belediyece uygun fiatlarla sunulmasının eleştirilmesine katılmıyorum.rnÇocuk bahçesine verilecek isim konusunu eleştirirken de ,vefat eden kimsenin ailesini, yakınlarını rencide etmememiz gerekmez mi?rnrnDüşüncelerimden dolayı cevap verecek kimselerin, nezaket kurallarına uymalarını çok rica ediyorum, yorumlara cevaplar çoğu zaman kırıcı ve nedense de isimlerini saklayarak oluyor.rnTeşekkür ederim.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ