Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da 7 pozitif vaka daha
29 Mart’tan bu yana her gün Koronavirüs vakasının görüldüğü Bozcaada’da 7 pozitif vaka daha çıktı. Böylelikle son 13 günde Bozcaada’da karşılaşılan toplam vaka sayısı 62 olurken adadaki aktif vaka sayısının ise bugün itibariyle 36 olduğu tahmin ediliyor.

Mobil Reklam

Bozcaada’da 7 pozitif vaka daha
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da 29 Mart’tan bu yana her gün Koronavirüs vakası görülmeye devam ediliyor. Filyasyon çalışmaları sonrasında dün test veren ve bugün sonucu pozitif çıkan 7 yeni vaka daha olduğu öğrenildi. Böylelikle son 13 gündeki toplam vaka sayısı 62’ye ulaştı.

2020 yılını 16 toplam vaka ile geçiren Bozcaada’da geçen sene alınan önlemlerin bu rakamların bu seviyede tutulmasında önemli rol oynadığı öne sürülüyor. En son aralık ayında vaka görüldükten sonra, 29 Mart’a kadar yeni pozitif vakayla karşılaşılmayan adada 29 Mart’taki 2 vaka ile art arda Koronavirüs vakaları görülmeye başlamıştı.

Aşağıdaki tablodan gün gün vaka sayılarını görebilirsiniz.

Hatırlanacağı üzere Bozcaada’da ilk vaka 14 Temmuz tarihinde görülmüştü. Yaz sezonunun en yoğun geçtiği iki ay temmuz-ağustos aylarını toplam 5 vaka ile geçiren adada kasımda 9, aralıkta ise 2 vaka görülmüştü. Böylelikle 2020 yılında adada toplam 16 vaka görülmüştü. 29 Mart’tan bu yana ise 2020 yılındaki toplam vaka sayısının neredeyse 4 katı, yani 62 vaka sadece 13 günde görüldü. Böylelikle Koronavirüs Salgını’nda bugüne dek adada görülen kayıtlı vaka sayısı 78’e ulaşmış oldu. Aşağıdaki tablomuzdan gün gün kümülatif artışı görebilirsiniz.

Bozcaada’da ülkemizde de olduğu gibi karantina süresi 10 gün. 10 gün sonunda semptomlarda bir kötüleşme yoksa veya mutantlı bir virüs ile karşı karşıya kalınmadıysa yeniden test yapılmıyor ve vaka negatif olarak kabul ediliyor. Geride kalan 13 gün içerisinde Bozcaada’da 10 günlük karantinası dolan kişilerin negatife dönmesi ile aktif vaka sayısı ortaya çıkıyor. Aşağıdaki tabloda da göreceğiniz üzere, eldeki verilerden hazırladığımız tablomuza göre şu anda Bozcaada’daki aktif vaka sayısının 36 olduğu tahmin ediliyor. (Bakanlık yönetmeliğince testi pozitif çıkıp  karantinası bittikten sonra vatandaşlara yeniden test uygulaması olmadığı için bu rakamlarda ufak hatalar olabilmektedir.)

* Aktif Vaka Sayısı: 10 günlük karantina süresi devam eden ve 10 günlük karantina sonrasında semptomların sürmesi sebebiyle tedavisine/karantinasına devam edilen "tahmini" kişi sayısını göstermektedir.




Bu haber 2924 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ