Bugun...


kostasalto

Kitap Fuarı dokuzuncu defa kitapseverlerle buluşuyor
Bu sene 20 bin çeşidin üzerinde kitapla sezona "merhaba" diyen Bozcaada Kitap Fuarı bugün açıldı. Geçen sene salgın sebebiyle yapılamayan imza günlerinin bu sene gerçekleşeceği öğrenildi.

Mobil Reklam

Kitap Fuarı dokuzuncu defa kitapseverlerle buluşuyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bu sene 9'uncu defa açılan Bozcaada Kitap Fuarı bugün hizmet vermeye başladı. 20 bini aşkın çeşit kitabın okuyucu ile buluştuğu fuarda ayrıca bu sene müzik CD'lerinin yerine plakların ve nostaljik pikapların da fuarda olacağı öğrenildi.

 

Ulusal bazda dağıtım yapan kitap dağıtım ağları haricinde Bozcaada Kitap Fuarı bu sene 40 yayıneviyle direkt olarak çalışıyor. Kitap Fuarı'nın kurucusu Murat Deniz, "Bu sene direkt çalıştığımız yayınevleri arasından başlıcaları Say, Doğan, Can, İş Bankası, Yapı Kredi, Yordam, Sel'i sayabiliriz. Daha kırılımlı ve çeşidi arttırmak için çoğu yayınevi ile direkt çalışma kararı aldık. Müzik alanını biraz küçülttüğümüz için bu sene kitap çeşidini elimizden geldiğince arttırmaya çalıştık ama salgın sebebiyle kısıtlı bir süreyle hizmet vereceğiz. Bugün fuarımız açıldı ama bir yandan da yeni kitapları raflara yerleştiriyoruz yoğun bir çalışma ile" açıklamasını yaptı.

 

Çocuk grubundaki kitap çeşitliliğini de arttırdıklarını belirten Murat Deniz, geçen sene yapılamayan imza günlerinin bu sene yeniden başlayacağının müjdesini de verdi. Deniz, "Tarih henüz netleşmedi ama Murat Ağırel, Timur Soykan, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın dördünü aynı anda hem söyleşi, hem imza günü şeklinde bir organizasyonla ağırlamak istiyoruz. Ayrıca her sene olduğu gibi ada yazarlarının imzalarına da her zaman Kitap Fuarı'nda öncelik veriyoruz. Haluk Şahin hocamızın geçen sene yazdığı ve pandemi nedeniyle imza günü yapamadığı romanı ve bu sene kaleme aldığı yeni kitabı için de imza günü yapmak istiyoruz. Hepsi için tarihler netleşince onları da duyuracağız" diyerek bu sene imza günlerinin gerçekleşeceğinin müjdesini verdi.

Kitap Fuarı'nın başlangıcından beri ada kitapları, adalı yazarların kitapları ve adanın tek basılı düzenli yayını olan Mendirek dergisine fuarın giriş kısmınde yer vererek bu konudaki hassasiyetini ön plana çıkartan Bozcaada Kitap Fuarı'nın kurucusu Murat Deniz, "9 yıldır yaptığımız gibi girişin sol kısmı adalı yazarlar ve adayla ilgili kitaplara, sağ taraf ise alışkanlık olduğu üzere Mendirek dergisine ayrılmış durumda. Mendirek'in eski sayılarına da ulaşmak mümkün. Ayrıca şu anda Türkiye'de kitap fuarları sadece Didim'de ve Bozcaada'da yapılıyor. Didim'deki fuar daha kısa süreli ve her gün imza günü şeklinde gerçekleşiyor. Bu anlamda Bozcaada Kitap Fuarı ülkenin en kapsamlı tek kitap fuarı diyebilirim" dedi.

Bugün açılan ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki okul girişinden ulaşılabilen Bozcaada Kitap Fuarı okulların açılacağı tarihe dek kitapseverlerle buluşacak.

 

 

 
 



Bu haber 2066 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ