Bugun...


kostasalto

Büyük feribot tartışmalarıyla beraber geliyor
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç’le görüştüğünü ve ‘Şehid Ömer Halisdemir isimli büyük feribotun haftaya adada olacağı bilgisine ulaşıldığını’ belediyenin sosyal medya hesabından paylaştı. Oysa Gestaş büyük feribotun tersane sürecinden sonra Bozcaada’da yeniden faaliyette olacağını 2,5 ay önceden Bozcaada Haber’e açıklamıştı. Yine sitemizde 15 gün önce bu bilgiyi yeniden okuyucularımızla paylaşmıştık. AKP İlçe Başkanı Sinem Tabak sosyal medya...

Mobil Reklam

Büyük feribot tartışmalarıyla beraber geliyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Belediyenin sosyal medya paylaşımında, Başkan Yılmaz’ın görüşmeleri neticesinde feribotun adaya gönderileceği izleniminin verilmesine, AKP İlçe Başkanı Sinem Tabak yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi ve isim vermeden Başkan Yılmaz’a göndermede bulundu.

Gestaş, yaz sonunda ada halkı tarafından tepki çeken “Bayramiç” isimli küçük feribotun yanında “Şehid Ömer Halisdemir” isimli feribotun da çalışacağını Bozcaada Haber’e açıklamıştı. 30 Eylül tarihinde yaptığımız haberde ise Gestaş, ‘Şehit Ömer Halisdemir’ isimli feribotun bakım onarım için tersaneye gideceğini, tersane süreci tamamlandıktan sonra tekrardan Bozcaada hattına verileceğini açıklamıştı. Bu sürede adada tek başına görev yapacak “Bayramiç” isimli feribotun ise hava şartlarına ve performansına bakılarak tekrardan “Şehit Ömer Halisdemir”in yanında ikinci feribot olarak görev alıp almayacağının değerlendirileceğini  açıklamıştı.

https://www.bozcaadahaber.net/tartismali-feribot-bu-kez-de-su-aldi/9313/

https://www.bozcaadahaber.net/feribot-geyikli-iskelesinden-geri-dondu/9376/

Kasım sonunda ise yine aynı şekilde Bozcaada Haber, Gestaş yetkililerinden edindiği bilgiye haberinde yer vermiş, “Şehid Ömer Halisdemir” isimli feribotun tersane süreci tamamlandığını, 15-20 gün içinde de Bozcaada-Geyikli hattında hizmete verileceğini belirtmişti. Feribot, bu süre içinde Kabatepe’de temizlik, bakım işlemleri için bekletiliyordu.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ise, dün sosyal medya hesabından “Halkımıza Önemle Duyurulur” başlığı ile yayınladığı paylaşımda Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç ile görüşme yaptığını ve tersane süreci tamamlanan “Şehid Ömer Halisdemir” isimli feribotun haftaya Bozcaada’da olacağını açıkladı. Belediyenin sosyal medya hesabından yayınlanan bu paylaşım ise Geyikli-Bozcaada hattında tek çalışan Bayramiç isimli feribotun çalıştığı ve de sık sık hava muhalefetinden dolayı iptal olan seferlerin olduğu günlerde sanki Gestaş’ın 2 ay önceden planladığı ve açıkladığı bir durum değil de Başkan Yılmaz’ın Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç ile yaptığı görüşmeden sonra alınmış bir karar gibi yorumlandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Sinem Tabak da dün gece sosyal medya hesabından yayınlandığı paylaşımda isim vermeden Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’a göndermede bulunarak “Kısacası Gestaş zaten ‘Şehid Ömer Halisdemir’ feribotunun tersane süreci tamamlandıktan sonra ada halkının hizmetine vereceğini çok önceden planlamış ve açıklamıştı. Kamuoyuna duyurulur!” açıklamasını yaptı.

Öte yandan bugün yine Gestaş yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre, “Şehid Ömer Halisdemir” isimli feribotun Kabatepe’de son hazırlıkları yapılıyor ve önümüzdeki hafta içi Bozcaada’nın hizmetine başlayacak. Gestaş “Bayramiç” isimli feribotu ise başka hatta kullanabilir.

İşte Başkan Yılmaz’ın ve AKP ilçe Başkanı Tabak’ın o paylaşımları:




Bu haber 2535 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ