Bugun...


kostasalto

MHP'li İlter'den GESTAŞ'a tepki
MHP'li Adnan İlter, geçtiğimiz gün adada yaşanan akaryakıt krizine ve son günlerde GESTAŞ'ta yaşanan sıkıntılar nedeni ile Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ı göreve davet etti.

Mobil Reklam

MHP'li İlter'den GESTAŞ'a tepki
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

MHP'li Adnan İlter, Bozcaada Haber'e yaptığı basın açıklamasında, son günlerde adını sık sık yaşanan kazalarla ve krizlerle anan GESTAŞ'ı eleştirdi. Son olarak adada yaşanan akaryakıt krizine de değinen İlter, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ı göreve davet etti.

MHP'li Adnan İlter'in Bozcaada Haber'e yaptığı basın açıklaması:

Turizm Sezonu'nun Açılmasına Ramak Kala Bozcaada’nın Kamuoyu'nda Krizlerle Anılmasını Doğru Bulmuyorum” Çanakkale’nin turizmdeki lokomotifi, her yıl binlerce yerli ve yabancı konukları ağırlayan Bozcaadamızda geçtiğimiz günlerde Gestaş A.Ş ile adadaki tek ayar yakıt hizmeti veren Opet şirketi arasında ulaşım bedeli yüzünden yaşanan krizi ve yapılan açıklamaları yakından takip ettim.

Yaşanan kriz nedeniyle ada halkı ve adaya gelen konuklar oldukça mağduriyet yaşadılar. Bozcaada coğrafi özellikleri ve adada yaşayan insanlarıyla çok özel bir yerdir. Ada’nın fiziki yapısı itibariyle az bulunan şeyler vardır. Adada yaz kış demeden iyi bir şekilde hizmet veren, aynı zamanda istihdam yaratan Opet şirketi bu açıdan bakıldığında başarılı ve ada’ya katkısı olan bir şirkettir.

Gestaş’ın yarı tüzel kişiliğe sahip bir kamu kuruluşu ve alternatifsiz bir ulaşım aracı olduğu düşünüldüğünde bu ve benzeri konularda öncelikle kar elde etme düşüncesini bir kenara bırakarak çalışmalarını sürdürmesi gerektiği açıktır.

 Gestaş Yönetim Kurulu bu çalışmaların ve olumsuzlukların önüne geçmek için kurul kararları alarak şartları iyileştirmelidir. Gestaş özellikle son dönemde feribot kazası, gemi arızası, ücret politikası gibi nedenlerle kamuoyunda ve basında çok ciddi eleştirilere hedef olarak yer almaya başladı. Gestaş’ın öncelikle bu sorunların üzerine giderek aksaklıkların gidermesi düzün fiyat politikalarıyla daha iyi şartlarda hizmet vermesi gerekmektedir. Bir an önce Bozcaadalıların beklentileri yönünde kararlar alıp, ada halkıyla barışık hale gelmedir.

Turizm sezonunun açılmasına ramak kala Bozcaada’nın kamuoyunda ve basında krizlerle anılmasını doğru bulmadığım gibi, ada turizmine ve doğal olarak turizm sektöründe uğraş veren işletmelere zarar vereceği kaygısını da taşıyorum. Bozcaada değerleri hiçbir şekilde yıpratılmamalı ada’ya konuk olarak gelecek kişilerin akıllarında soru işareti bırakılmamalıdır. Bozcaada turizminin sekteye uğramaması için Sayın Valimizi bu ve benzeri konuların kalıcı yönde çözümleyicisi olarak göreve davet ediyorum.




Bu haber 2784 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ