Bugun...


kostasalto

Millet İttifakı’nın ikinci mitingi de gerçekleşti
Millet İttifakı, geçen Cuma yaptığı ilk mitingden sonra Çarşamba günü ikinci mitingini de Çamlaraltı’nda gerçekleştirdi. Mitinge CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Mobil Reklam

Millet İttifakı’nın ikinci mitingi de gerçekleşti
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

CHP ve İyi Parti’nin ortak adayı olan CHP’li Hakan Can Yılmaz’ın seçmenle ikinci buluşması da Bozcaada Çamlaraltı’nda oldu. İki partinin ilçe yöneticilerinin haricinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de mitingdeydi. Yaklaşık bir saat süren mitingde Erkek ağırlıklı olarak genel siyasetten bahsederken, soğuk havada geçen mitingde Hakan Can Yılmaz 2015 senesinde Vali Hamza Erkal ile Gestaş konusunda yaşadıkları bir diyaloğu seçmenleriyle paylaştı.

İşte Milllet İttifakı’nın ikinci mitinginde öne çıkan konuşmalar ve başlıklar...    

 

‘MENEMENE ARTIK BİBER KOYMUYORUZ’

Konuşmasına, “Bugün ben çok konuşmayacağım” diyerek başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş, “(AKP’lileri kast ederek) Biz sorduk bu arkadaşlara, ‘Bozcaada’ya ne yaptınız’ diye. Devletin tüm her yere yaptığı hizmetleri Bozcaada’ya yapmış gibi anlattılar” dedi. Devamında da Bozcaada pazarına gittiklerini ifade eden Durmuş pazardan alınan ürünleri eline alarak “3 bakla 10 TL,  yılların Ayşe Kadın’ı bugün Ayşe hanımefendi oldu, çünkü bu hanımefendi artık 15 TL! Artık menemene biber koymuyoruz, bugün pazarda sivri biber 22 TL. Bundan başka söyleyecek sözümüz yok. 2002’den beri iktidarlar ve 22 TL’den biber yiyoruz” dedi.

‘BEKA SORUNU VARDI AMA...’

Mitingde ikinci konuşmayı CHP Çanakkale Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek gerçekleştirdi. Erkek konuşmasında Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetine yüklendi. Milletvekili Erkek,  AKP ve MHP ittifakı tarafından iddia edilen “Beka” tartışmalarına değinerek “Beka sorunu vardı. Ama ne zaman vardı? 1 . Dünya Savaşı sonrasında vatanımız işgal edilmişti, tüm kaleleri zaptedilmişti. Saray teslim olmuştu. Evet, o zaman ciddi bir beka sorunumuz vardı. Ama Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi sonucunda 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasıyla beka sorunu ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Konuşmasının büyük bir bölümünde sık sık AKP hükümetini ve politikalarını eleştirerek Türkiye’nin tarımda, ekonomide düştüğü durumu anlatan Erkek, AKP’nin Bozcaada’da 650 seçmene yönelik itirazını hatırlatarak, “İtirazlar içinde Kıbrıs Gazimiz var, Bozcaadalı, 25 yıl Bozcaada’da diş hekimliği yapan biri var. Bozcaada’da iki ayrı mahallede muhtarlık yapan muhtarımıza bile itiraz etmişler. Bozcaadalı seçmene itiraz eden zihniyet Bozcada’yı nasıl yönetecek” dedi.

‘BEN KİMSEYE ATIFTA BULUNMADIM’

Millet İttifakı adayı mevcut Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “5 gün içerisinde bahar gelecek merak etmeyin” dedi. Başkan Yılmaz, bir önceki konuşmasında dile getirdiği “Bozcaada’da ziyaret ettiğim evlerde bana kimsin, ne iş yaparsın gibi sorular sormuyorlar” şeklindeki söze karşılık AKP adayı Madak’ın “Bana gönderme yaptı” şeklindeki cevabına “Ne münasebet, ben kimseye atıfta bulunmadım, kimseye göndermede bulunmadım. Ben kendimi anlattım. Şurada doğrdum, şu üniversiteyi bitirdim, mal varlığım şu diye, bir kişiye senin malvarlığın ne diye sordum mu? Bozcaada Belediye Başkan adayının geçmişi ile, okuduğu okullarla, kariyeri ile ve mal varlığı ile sütten çıkmış ak kaşık olması gerekiyor. Bu yüzden bunları söyledim. Hiç kimseye bir atıfım yok” dedi.

 

‘SAYIN VALİ GÖNLÜMÜZÜ KIRDI’

Başkan Yılmaz Madak’ın Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ın kendisine, “Başkan Yılmaz sadece bir terör toplantısı haricinde beni hiç ziyaret etmedi. Bir kere bile Bozcaada için bir şey talep etmedi” şeklindeki iddialarına karşılık, 2015 yılında Gestaş’a talepleri ileten rapor ilettiklerini, bu raporda tek tek ada halkının ihtiyaçlarını aktardıklarını ifade ettiklerini, dönemin CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz’ün de TBMM’de bu sorunları dile getirdiğini ifade ederek şunları söyledi. “Biz bununla yetinmedik. Sayın vekilimiz ve CHP’li Çanakkale belediye başkanları ile o  dönemki sayın valimiz Hamza Erkal’dan randevu talep ettik. Sayın valimiz gerçekten bizim gönlümüzü kıracak şekilde dedi ki, ‘Sayın vekilim siz bunu TBBM’de dile getirdiniz, biz çok zor durumda kalıyoruz. Şimdi biz bu maddeleri hayata geçirmekte zorlanıyoruz, baskı altında kalıyoruz’. Bu yaşanmış bir olaydı. Ben de sayın valim bu sorunlar çözülecek mi, önemli olan kimin yaptığı değil dedim. Vali bey de zaman içerisinde çözeceğiz dedi. Ve biz çıktık, bir daha da hiç gitmedik çünkü raporumuz belli. Bu saydığımız maddelerimiz hâlâ geçerli mi? Hâlâ bu sorunlar var mı? Kırgınlıklarımız oluyor, motivasyonumuz düşüyor. Şimdi anladınız mı kırgınlıklarımızı?” dedi.

‘YANGINI ÇIKARAN SİZSİNİZ, TEŞEKKÜR MÜ BEKLİYORSUNUZ’

Ayrıca Başkan Yılmaz, Gestaş’ın AKP adayı Madak için kış aylarında adalılardan araç ici ücreti aldırmamasına ilişkin, “Yahu 8 Ağustos’a kadar böyle bir para alınıyor muydu sizden? Seçim döneminde 1 Nisan’a kadar bu ücreti aldırmıyorsunuz diye bizden teşekkür mü bekliyorsunuz? Yangını çıkaran sizsiniz, itfaiyeci kılığında dolaşmanıza müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Yılmaz koyların ihale sürecinde, 650 seçmen sürecinde, son olarak JES ihalesinde de durumun benzer olduğunu, ancak teşekkür beklediklerini hatırlatarak, “Eşeğini önce kaybettirip, sonra buldurduğunuz zaman bizden teşekkür bekliyorsunuz” dedi.

 

‘10-15 SENELİK YOSUNLAR BİR GÜNDE BİTMEZ’

Yılmaz Madak’ın mitinginde iddia ettiği Arıtma Tesisi’nin olduğu koydaki kirlilikten yosun tutmuş kayalık ve deniz suyu görüntüleri için “Yılların, 10 senenin, 15 senenin getirdiği yosunlaşmalar tabii ki bir gün içinde bitmeyecek” diyerek arıtma tesisinin artık tamamlandığını belirterek artık bu görüntülerle karşılaşmayacaklarını ümit ettiğini söyledi.

Konuşmasının devamında toplu konut, liman projeleri hakında bir önceki konuşmasına benzer ifadelere yer veren Başkan Yılmaz, kısaca vaat ettiği projeleri dile getirirken asıl konuşmanın Cumartesi günü olacağını söyledi.

İŞTE BOZCAADA TV’DEN CANLI OLARAK YAYINLADIĞIMIZ MİLLET İTTİFAKI’NIN İKİNCİ MİTİNGİNİN TAMAMI:




Bu haber 2847 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

samimiadalı
29-03-2019 08:48:00

2014 seçimlerinde sayın Mustafa Mutay 'dan Koltuğu alan sayın Yılmaz o gece Ben Halkın Başkanı olacağım bana ulaşabilecekseniz dedi ama, Aslında Bozcaada uzun zamandır bir değişiklik istiyordu , chp Dr kimliğini ile ön pilanda olan sayın Yılmazı aday gösterdi ve Ben ve birçok arkadaşım kişiye oy attık,çünkü güvendik,samimi bulduk.Ama velakin geçen 5 yıl içinde bunun böyle olmadığını gördük ACI bir sekilde…..Hatta kendisinin Milletvekili olacağını bunun için hazırlık yaptığını duyduk,Geldik 2019 hem sayın Yılmazın hemde sayın Madak'ğın konuşmalarına katıldım ve sunu gördüm , ne aci ki sayın Yılmaz 12 AY Adaya gönül verenlerin bir çoğunun desteğini kaybetmiş tabi hedefi ve verdiği hizmetler onu kurtaran dışarıdaki oylar olmuş bu çok belli...Benim sadece 1 oyum var o da bu sene sayın Yılmaza olmayacak, birçok nedeni var en başta samimiyet,iyi parti ile olan yakınlaşma,mecliş üyeleri ( koltuk sevdasının ),chp küskünleri ( o kadar belli oluyor ki) ,

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ