Bugun...


kostasalto

Koltuklarda CHP’lilerin artması Bozcaada’ya yarayabilir
CHP’nin Çanakkale’de il genel meclisinindeki çoğunluğu ilk kez elde etmesi ile İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun ve İzmir’de Tunç Soyer’in kazanmasının CHP’li Bozcaada Belediyesi’ne de olumlu etkileri olacağı düşünülüyor.

Mobil Reklam

Koltuklarda CHP’lilerin artması Bozcaada’ya yarayabilir
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale’de ilk kez İl Genel Meclisi çoğunluğunu ele geçirdi. Ayrıca İstanbul’da İmamoğlu, İzmir’de de Soyer’in CHP’den başkanlığı kazandı. Bu durumların Bozcaada’ya da olumlu katkıları olacağı öne sürülüyor.

İşte Bozcaada’yı pozitif anlamda etkileyecek iki önemli gelişme:

Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Çanakkale’nin Millet İttifakı adayı Ülgür Gökhan, yüzde 61 oy oranı ile Türkiye rekorunu kırarak koltuğunu korudu. İlçelerde ise Çanakkale merkez dahil CHP 6 ilçe, 5 belde elde ederken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 4 ilçe ile 6 belde kazandı. 2 ilçeyi de İyi Parti (İYİP) aldı.

Kesinleşmeyen sonuçlara göre CHP il genel meclisinde ilk kez çoğunluğu sağlamış oldu. CHP il genel meclisinde yüzde 41,31 ile birinci olurken AKP 41,22 gibi az oy farkı ile ikinci sıraya geriledi. İyi Parti ise yüzde 9,45, MHP yüzde 4,82 ve HDP de 0,85 oranında oy aldı.

GESTAŞ KARARLARINDA MECLİSİN ROLÜ DEĞİŞİCEK

Öte yandan il genel meclisinde 18 koltuğa sahip olarak çoğunluğu elde eden CHP meclisi, Çanakkale’yi ve ilçelerini ilgilendiren önemli konularda alınan kararlarda etkili olacak. Örneğin Çanakkale Valiliği’ne bağlı GESTAŞ’ta  alınan kararlar,  bugüne kadar çoğunlukta olan AKP’nin oyları ile alınıyordu. Bu durum ise artık CHP lehine değişti. Bu gelişmenin Çanakkale’de olduğu gibi CHP’li Bozcaada Belediyesi için de pozitif etkisi olacağı düşünülüyor.

CHP’li Bozcaada Belediyesi’ni ve dolayısıyla halkına pozitif anlamda etki yaratacağı düşünülen ikinci gelişme ise CHP’li Bozcada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın İstanbul’u kazanan Ekrem İmamoğlu ve İzmir’i alan Tunç Soyer ile tanışıklığı.

İKİ BÜYÜK KENTİN LİDERİYLE TANIŞIK

Edinilen bilgilere göre o Beylizdüzü eski Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu iki yıl önce Bozcaada’yı ve Başkan Yılmaz’ı ziyaret etmiş, Yakamoz Restoran’da ise birlikte yemek yemişler. Başkan Yılmaz 2017 yılında "Adalet Yürüyüşü" sırasında İmamoğlu'nu ziyaret etmiş, ardından İmamoğlu da iade-i ziyaret için Bozcaada'ya gelmişti. 

Ayrıca Başkan Yılmaz, İzmir’i tekrardan CHP’li yapan Tunç Soyer ile de tanışıyor. Yine iki yıl önce BIFED için Bozcaada’ya gelen Soyer, Başkan Yılmaz ile de tanışmış, ikili uzun uzun sohbet etmişti. Başkan Yılmaz’ın bu iki büyük şehrin belediye başkanları ile arasının iyi olması Bozcaada’ya maddi manevi katkı sağlayabileceği düşünülüyor.

Başkan Yılmaz’ın İmamoğlu ve Soyer’e tebrik için makamına gideceği de konuşuluyor. Ayrıca Yılmaz, İmamoğlu ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak seçim yorgunluğunu atması için kendisini Bozcaada’ya davet etti.

Başkan Yılmaz bu fotoğrafları sosyal medya hesabından yeniden paylaşarak kenlerini hem tebrik etti hem de tekrardan adaya davet etti.

 




Bu haber 3396 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ