Bugun...


kostasalto

Gestaş’a ilk tepki CHP’den geldi
Gestaş’ın fahiş zamlarına Bozcaada’dan ilk tepki CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı’ndan geldi. Gestaş’a ilk kez bu tonda tepki gösteren CHP, “AKP hükümetinin bayrak gemilerinden olan GESTAŞ yine kendisinden bekleneni yaptı ve efendilerinin düşünce biçimini devam ettirdi” dedi.

Mobil Reklam

Gestaş’a ilk tepki CHP’den geldi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Gestaş’ın araç ve yaya geçiş ücretlerine yaptığı yüksek oranlı zamma ilk tepki Cumhuriyet Halk Partisi’nden gelirken diğer partilerden ve sivil toplum örgütlerinden henüz başka bir açıklama yapılmadı. Uzun süredir sessizliğini koruyan CHP İlçe Başkanlığı yaptığı açıklamada ses getirecek ifadeler kullanırken, “Ejder Meyvesi yenilen sofralardan elbette ülkenin iki adasında neler yaşandığını bilmek çok zor ancak en azından belki yerel temsilciler halden anlar diyorduk ancak ne mümkün” denildi.

İşte CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı’nın GESTAŞ açıklaması:

GESTAŞ ULAŞIM ZAMMI

20 Nisan 2022 tarihi itibarı ile GESTAŞ ulaşım bedellerine zam yaptı. Kamu şirketi olması itibarı ile kar değil hizmet amaçlı çalışması gereken GESTAŞ yaptığı düzenleme ile adada yaşayan vatandaşı, esnafı, çiftçiyi hiç düşünmedi.

AKP hükümetinin bayrak gemilerinden olan GESTAŞ yine kendisinden bekleneni yaptı ve efendilerinin düşünce biçimini devam ettirdi.

Birinci ikameti adada olan vatandaşların Geyikli’den Bozcaada’ya geçişleri artık yaya 23 lira arabayla 150 lira traktörle 150 lira araç içi yolcu kişi başı 8 lira Kamyon geçişi 600 lira

Tarıma zaten destek vermeyen ve bunu bir devlet politikası haline getiren AKP hükümetinin GESTAŞ’ı Bozcaada’da çiftçinin esas gideri olan nakliye, işçi geliş gidişi, traktör geçişlerine yaptığı zam ile adanın bir tarım adası olmasının önüne bir engel daha dikmiştir.

Adada konaklamak konut ve kira fiyatları yüzünden orta ve düşük gelirli vatandaşlar için neredeyse imkansız hale gelmişken günü birlik adada çalışmaya gelen kitleye bir darbeyi de yolcu bedelini 30 liraya çıkararak GESTAŞ vurmuştur.

Yaz döneminde saat sınırı olmadan gemi çalıştırarak bir darphane gibi para basan kışın ise adalıyı günde 4 sefere mahkum eden GESTAŞ’ın fiyatlarını düzenlerken yerel halkı ve ihtiyaçlarını düşünmesini zaten beklemiyorduk. Ejder Meyvesi yenilen sofralardan elbette ülkenin iki adasında neler yaşandığını bilmek çok zor ancak en azından belki yerel temsilciler halden anlar diyorduk ancak ne mümkün!!!

GESTAŞ’a çağrımız şudur:

Derhal ada kart fiyatlarını düşür,

Derhal traktör / işçi geçiş ücretlerini düşür,

Derhal adada çalışan kamu görevlileri için bir tarife oluştur,

Derhal tarife saatlerini adada insanca yaşanabilir bir seviyeye getir!

CHP İLÇE-BOZCAADA

 




Bu haber 2791 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ