Bugun...


kostasalto

Cam sergisi açıldı, dadalar düşüncelerini paylaştı
23 Nisan coşkusu çocukların eserlerinden oluşan cam sergisi ile taçlandı. Çocukların heyecan ve tüm yaratıcılıklarıyla Zeynep Aksu Cam Atölyesi’nde hazırladıkları cam eserler Bozcaada Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı.

Mobil Reklam

Cam sergisi açıldı, dadalar düşüncelerini paylaştı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaadalı veya yolu Bozcaada’dan geçen on üç çocuğun elinden çıkmış elliden fazla cam eser 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Bozcaada Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı.

Organizasyonunu cam sanatçısı Zeynep Aksu’nun, küratörlüğünü ressam Cemil Onay’ın yaptığı serginin 23 Nisan’da Bozcaada Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen açılışına ilgi yoğundu. Bozcaadalılar’ın yanısıra, sergi sahibi çocukların ailelerinin ve Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin’in de ziyaret ettiği sergide genç sanatçılar cam eserleri hakkında tüm ziyaretçilere bilgilendirme yaptılar. Sergiden çok etkilendiklerini ve hayran kaldıklarını belirten ziyaretçiler çocukları tebrik ettiler.

Çocukların 23 Nisan’da Bozcaada Sanat Galerisi’nde açılan sergisi 1 hafta süreyle ziyaret edilebilecek.

İşte “Camdaki Küçük Eller” isimli sergiye eserlerini sunan dadaların sergileri hakkında yaptıkları açıklamalar!  

BÜŞRA BİLİR: 6,5 yaşındayım. Bozcaada'da yaşıyorum. İlkokul 1’inci sınıfa gidiyorum. Cam atölyesi kursuna gitmeyi çok seviyorum ve eğleniyorum. Cam kırıklarından eserler yapmak çok güzel ve çok zevkli. Bu sanatın bir parçası olmak için çaba sabredeceğim. Bu imkânı bana sağladığı için Zeynep öğretmenine teşekkür ederim.

DEFNE ÖZDOĞAN: İstanbul’da yaşıyorum. 6’ncı sınıfa gidiyorum. Bundan 3 yıl önce Bozcaada tatilimizde Zeynep Aksu Cam Atölyesi ile tanıştım. Katıldığım sürede yeni teknikler öğrendim ve camdan aktiviteler yapmaktan çok keyif aldım. Ertesi yıl keyif aldığım için tekrardan Zeynep Aksu Cam Atölyesi’ne devam ettim ve yine çok keyifli geçti. Tatilde sanatla ilgilenmek ve cam etkinliği yapmak bir ayrıcalıktı. Her Bozcaada tatilimde yine atölyede çalışmalar yapmak isterim. Ayrıca yaptığım çalışmalar okulda her yıl katıldığım sergide de sergilendi. Teşekkür ederim.

DENİZ İNANIR: Ben cam atölyesinde geçen her dakikadan çok keyif aldım. Her dersin başlangıcında insanın içini mutluluk kaplıyor ve ders sonunda tekrar ne zaman gelebileceğini düşündürüyor.

EGE BORUZAN: Çok güzel bir duygu. Oraya gittiğim için çok mutluyum. Çok güzel, hayal gücüm falan gelişiyor. Yani herkesin gitmesini öneriyorum. O atölyeyi çok seviyorum. Yani şansım olsa her gün giderdim. (Zeynep hocasını kast ederek) Seni çok seviyorum. Bence bu atölye herkesi çok sevindiriyor. Bozcaada’nın en güzel atölyesi. Ben Ege.

ELİF HALİDE SEZER: Zeynep öğretmenimle cam yapmaktan ve atölyeye gitmekten çok hoşlanıyorum. Zeynep öğretmenim çok sevecen biri, atölyede çok eğlenceli. Zeynep öğretmenim iyi kalpli, anlayışlı ve sakin biri, bu nedenle onu çok seviyorum. Bana karşı yaklaşımı, sakinliği, sabrı ve sevecenliğini çok seviyorum. Zeynep öğretmenim, seni çok seviyorum, her şey için çok çok teşekkür ediyorum.

FERAİ İPEK TINÇ: Zeynep abla ile çalışmak çok zevkliydi. Cama hayallerimi resimledim. İyi ki gitmişim.

İDA DEFNE KARAŞAHİN: Cam atölyesinde renkli camları keserek, kırarak bir resmimi cama dönüştürmek çok değişikti. Zeynep öğretmenim bana her şeyi öğretti. Çok güzel bir duyguydu. Yeniden cam atölyesine gitmek istiyorum.

MISRA KOCAMIŞ: Düşüncelerim; Çok eğlenceli, komik, şirin ve tatlı, eğitici, güzel, kaba değil, sabırlı, iyi.

NEHİR ŞAHİN: Zeynep hocanın atölyesini ilk olarak annemle alışveriş yaparken gördüm. Benim annem de ressam olduğu için sanata karşı bir ilgim vardı ve büyük bir hevesle gittim. Ne çizeceğimi düşünürken bile çok heyecanlandım. İlk gidişimde 9 yaşındaydım. Zeynep hoca çok güzel ve açıklayıcı bir şekilde anlattı. Camı kesmek çok güzel bir histi. Ben Zeynep hocadan başka İstanbul’da bir yere daha gittim. Orada camları yapıştırmam gerekiyordu bu yüzden füzyon bozuluyordu. Fakat burada öyle bir şey yoktu. Bu yüzden rahatlıkla füzyonumu yaptım. Yaptığım bir işte çimenleri yapmak için cam kırdım. Camları çekiçle kırarken Zeynep hoca, “Sevmediğin bir şeyi düşün” dedi. Düşününce çok eğlenceli oluyordu. Zeynep hocanın atölyesinde tekrar çalışmak çok istiyorum çünkü çok eğlenceli ve çok hoş bir sanat dalı. Bana bu deneyimi birçok kez tanıdığı için Zeynep hocaya çok teşekkür ederim.

YAĞMUR FINDIKOĞLU: Cam Atölyesi çok güzel bir yer. Hep mutlu oluyorum orda çalışırken. Keyif alıyorum. Sergi yapılırken benim yaptıklarım da paylaşılacağı için çok mutluyum. Yine yaz gelsin ve ben yine gideceğim.

ZEHRA MAYA TALAY: Eğlenceli. Zeynep öğretmenim düşüncelerime saygı duyuyor.  Hep bir sonraki dersi bekliyorum. Köpeği de çok tatlı.

ZEYNEP SU KODAŞ: Bence cam, ruhu dinlendiren ve hayalimizdeki her şeyi dile getirebildiğimiz güzel bir sanat. Beni çok eğlendiren bir diğer yanı da koyduğunuz bazı renkli camların renk değiştirmesi, aynı kalmaması. Ahh! Çok eğlenceli değil mi? Neden Zeynep Aksu Cam Atölyesi’ni seviyorum? İlk önce şunu belirtmem lazım, Zeynep Aksu çok tatlış biri ayrıca çok anlayışlı ve eğlenceli. Cam sanatı ile ilk defa onunla tanıştım ve keyifli vakit geçirdim. Camdan resim yapmayı çok sevdim. Başlarda garip ve zor gibi gelmişti fakat zaman geçtikçe basit ve güzel bir uğraş olduğunu anladım/gördüm. Beni cam sanatıyla tanıştırdığı için Zeynep Aksu’ya teşekkür ederim. Bu arada Lokum’u da unutmamak lazım dimi o Lokum var ya Lokum çok tatlışko ve çok yaşlış. Bu tatlılığından dolayı Lokum’a da teşekkürler.

ZOSIA DENİZ GÖZTEPE: Cam atölyesine gitmeyi seviyorum, çünkü orada yeni şeyler üretiyorum. Oraya gitmeyi seviyorum, çünkü harika şeyler yaratıyoruz. 




Bu haber 3986 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Zeynep Aksu
25-04-2019 20:43:00

Bozcaadalı ve yolu Bozcaada’dan geçen çocukların CAMDAKİ KÜÇÜK ELLER isimli cam sergisine gelip heyecanımıza ortak olan başta kaymakamımız Sn. İbrahim Gültekin olmak üzere tüm ziyaretçilerimize, Bozcaada Sanat Galerisi’nin kapılarını bize açan yöneticisi Sn. Hafize Onay’a, küratörümüz ressam Sn. Cemil Onay’a, anları kamerası ile ölümsüzleştiren fotoğraf sanatçısı Sn. Esra Kılıçer Atik’e, çocuklarını bu sanat dalına yönlendiren tüm ailelere ve elbette tüm açılış boyunca eserleri hakkında bıkmadan, usanmadan, yorulmadan ziyaretçileri bilgilendiren, tüm saflıklarını, heyecanlarını, hayallerini, içlerinden geldiği gibi rengarenk camlara aktaran çocuklarıma, yarının sanatçılarına çok teşekkür ediyorum. Bir kez daha 23 Nisan hepimize kutlu olsun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ