Bugun...


kostasalto

İki koronavirüs vakası daha görüldü iddiası
Bozcaada'da iki koronavirüs vakası daha görüldüğü iddia edildi. İddialara göre 3 kişilik ailede anne ve babanın testinin sonucu pozitif çıktı. Toplamda 5 kişi karantina altına alındı.

Mobil Reklam

İki koronavirüs vakası daha görüldü iddiası
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

İddialara göre 3 kişilik bir aile dün tatil için Bozcaada'ya geldi. Annenin memur olması sebebi ile aile adamızda bir misafirhanede konakladı. Aile misafirhaneye yerleştikten sonra akşam bir yeme-içme tesisine gitti. Aileden bir kişinin öksürük şikâyetinin başlaması ile aile Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi'ne başvurdu. Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi ise koronavirüsten şüphelenerek aileden numune alarak teste gönderdi. Bugün öğleden sonra gelen test sonuçlarında anne ve babanın testini pozitif olduğu öne sürüldü. İddialara göre bu olay üzerine İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ve Bozcaada İlçe Emniyet Amirliği ile birlikte aileyi karantinaya aldı, filyasyon sürecini başlattı. Filyasyon sürecinde ailenin kaldığı misafirhane de dezenfekte edildi. Öte yandan ailenin dün gece gittiği yeme, içme tesisinde çalışan 2 servis personeli için her ihtimale karşı izolasyon süreci başlatıldı.

Edindiğimiz bilgilere göre 3 kişilik ailenin haricinde 2 servis personeli ile toplamda 5 kişi karantinaya alındı.

SORUMSUZ AİLE UYARIYI DİNLEMEDİ, PLAJA GİTTİ!

Öte yandan iddialara göre dün öksürük şikâyeti ile başvuran aileye Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi, test sonuçları belli olana kadar kaldıkları adresten ayrılmamalarını istedi. Ancak ailenin bugün öğle saatlerinde denize girmek için plaja gittiği öne sürüldü. Ailenin plajda başka kişiler ile yakın temasta olmadığı, plajda herhangi bir işletmeye gitmedikleri öğrenilse de ailenin bu tavrı sorumsuzluk olarak görüldü.

Bilindiği üzere son zamanlarda Sağlık Bakanlığı, durumu ağır olmayan, hastalığı ayakta atlatabilecek pozitif hastaları evlerinde, karantina koşulu ile tedavi ediyor. Bozcaada Haber ilgili yetkililere, ailenin test sonuçlarını beklemeden bugün öğle saatilerinde denize giderek sorumsuz davranan aileye cezai yaptırımın da olup olmadığını sordu. Ancak ailenin dün gece Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi tarafından uyarıldığı zamandan, denize gittikleri zamana kadar olan süreçte test sonuçlarının açıklanmamış olması sebebi cezai işlem uygulanamadığını öğrendik.

Bozcaada'da tespit edilen vaka sayısı 2

 




Bu haber 7996 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Sinarit
19-08-2020 01:48:00

Böyle sorumsuz insanları allah nsl biliyor sa öyle yapsın

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ