Bugun...


kostasalto

Bu kez iki tekneleri de çalındı!
Bozcaada’da Sarıkaya ailesinin başına gelenler adada daha önce kimsenin başına gelmedi. 10 yıl önce tekneleri çalınan ama bulunamayan, 5 yıl önce yüzbinlerce arıları kükürtle öldürülen ama failleri bulunamayan ailenin bu kez iki teknesi yine çalındı ve yine tüm aramalara rağmen bulunamadı. Sarıkaya ailesi haklarında çıkan dedikodulara da Bozcaada Haber aracılığı ile cevap verdi.

Mobil Reklam

Bu kez iki tekneleri de çalındı!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

2001’den beri Bozcaada’da yaşayan Sarıkaya ailesinin 10 yıl önce tekneleri çalınmıştı. Bozcaada’da ilk defa bir teknenin çalınması olayında teknenin kim ya da kimler tarafından çalındığı yürütülen soruşturma ya da aramalara rağmen bulunamamıştı.

Ardından Bozcaada’da daha önce yaşanmayan vahim bir sabotaj yine Sarıkaya ailesinin başına geldi. Bozcaada’da aynı zamanda arıcılık yapan Sarıkaya ailesinin 50 kovanına 2014 yılında kükürt koyularak yüzbinlerce arının ölümü Bozcaada’yı da tüm Türkiye’yi de şoke etmişti.

Bunu yapan insan olamaz!

Maalesef 2014’in Haziran ayında gerçekşen olayın ardından yapılan soruşturmalar sonuçsuz kalmış olayın failleri bulunamamıştı.

Sarıkaya ailesinin başına gelenler sadece bununla sınırlı kalmadı. Son olarak geçtiğimiz 11 Eylül gecesinde Sarıkaya ailesinin çocuklarının su sporları işletmesine ait iki teknesi Ayazma’da bağlı olduğu iskelede ipleri sökülerek çalındı. 12 Eylül sabahı Sahil Güvenlik yaklaşık 30 mil boyunca tekneleri arasa da bulumadı. Yapılan kayıp ilanları da sonuçsuz kaldı.

Öte yandan Sarıkaya ailesinin başına gelenlerin ardından yapılan dedikodular da aileyi üzüyor. Yapılan bazı iddialara göre Sarıkaya ailesi tekneleri aslında satıyor ve kayıpmış gibi davranarak sigortadan para alıyor. Bir diğer iddiaya göre ise Sarıkaya ailesi tekneleri mültecilere satıyor hem mültecilerden para alıyor hem sigortadan hem de bu vesile ile devletten yardım bekliyor.

Bu iddiaların ardından Bozcaada Haber’e konuşan Sarıkaya ailesinin babası Nizamettin Sarıkaya şunları söyledi:

“Ayazma Plajı’nda su sporları ile ilgili işletmemiz var. İki tane teknemiz bağlıydı. Hatta Deniz Yıldızı isimli teknemiz kuyruktan arızalı idi. Bu yüzden birbirine bağlılardı. Ayazma’da ipleri keserek iki teknemizi çaldılar. O akşam hava sertti.

11 Eylül gecesi çalınmış, biz 12 Eylül sabah saat 09.00 sularında teknelerin çalındığını anladık. Teknelerin olmadığını fark edince biz hemen Sahil Güvenlik’e bildirdik. Ardından Sahil Güvenlik ile Yunanistan karasularına kadar aradık, yaklaşık 30 mil boyunca bulamadık. Bu teknelerin bulunmasını istiyoruz.

Teknelerin birinin değeri 120 ikisi nereden baksan 250 bin TL civarında.

10 yıl önce de bir teknemiz çalınmıştı. O da bulunmadı. Yıl önce de 55 kovana kükürt atarak binlerce arımızı öldürmüşlerdi.

2001 yılında adaya geldik o yıldan bu yana hiç kimse ile bir kavgamız, tartışmamız, husumetimiz olmamıştı. Kimseden de şüphelenmiyorum. Herkesle iyiyiz, iyilik yapmayı seven insanlarız, neden biz, bilemiyorum.

Oturduğumuz arkadaşlar, sohbet ettiğimiz arkadaşlar, bize geçmiş olsun deyip de var mı yapabileceğimiz bir şey demiyor,  geçiyor arka tarafta, çamlık parkında bizim dedikodumuzu yapıyorlar. Yok işte kesin mülteciye sattı, şu kadar para aldı, yok efendim sigorta yaptı, sigortadan şu kadar para aldı. Rakam bile veriyorlar.

Teknelerden Deniz Yıldızı’nın sigortası var ama bir araç sigortası gibi zorunlu bir sigorta herhangi bir kazada karşılayacak gibi teknelerin herhangi bir kaskosu vs para alma gibi durumu yok.

Kimseden şüphelenemiyoruz, öyle bir düşmanımız yok ama tabii Bozcaada’dan bir arkadaşın da eli olduğuna inanıyoruz ama kim? Çünkü Ayazma’da bu sığlıktan tekneleri çıkarmaları mümkün değil.

Biz teknelerin bulunmasını istiyoruz. Herkesten yardımcı olmasını bekliyoruz. Bu sefer tekneleri bulan, görenler önemli miktarda ödüllendirecektir.” 

Sarıkaya ailesi teknelerini gören ya da herhangi bir duyum alanlar için 0541 882 10 38 iletişim iletişim numarasını yayınladı. 




Bu haber 5971 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ