Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da Cumhuriyet Bayramı kutlandı
Cumhuriyet’in ilan edilişinin 93. senesi dün (Cuma) Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına bırakılan çelenk koyma töreni ile başladı. Cumhuriyet Bayramı bugün de sabahtan beri süren etkinliklerle kutlandı.

Mobil Reklam

Bozcaada’da Cumhuriyet Bayramı kutlandı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da Cumhuriyet coşkusu iki gündür devam ediyor. Dün (Cuma) 13.30’da gerçekleşen çelenk koyma törenine tüm protokol ve kurum amirleri tam kadro katıldı. Bugün de 10.30’da resmi tören yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nın çevresi Atatürk ile Türk bayraklarıyla donatıldı.

Törende Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş kısa bir konuşma yaptı. Kaymakam Yeşilkuş konuşmasında, “Değerli mesai arkadaşlarım... Öncelikli amacımızın Cumhuriyetimizin esas sahibi cumhura, halkımıza hizmet olduğunun bilinci ile sizlere tevdi edilen görevi yerine getiriniz. Halkı kucaklayınız. Halk-Devlet birlikteliğini pekiştiren davranışlar sergileyiniz, toplumsal refah için projeler üretiniz. Halka yakın ve halkın içinde olunuz. Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Büyük Atatürk’ün ortaya koyduğu ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Bütün bunların teminatı Cumhuriyettir. Bu duygularla herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilirken, hepinize saygılar sunuyorum” diyerek törene katılanlara seslenerek Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Kaymakam Yeşilkuş’un konuşması törene katılanlarca beğenildiği gözlendi. Tören gösterilerin ve şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

Akşam saatlerindeyse Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Jandarma Çeşmesi önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren bir ‘fener alayı’ yürüyüşü Bozcaada Belediye Başkanlığı tarafından organize edildi. Oldukça kalabalık bir kitle ellerinde bayraklar ve meşaleler ile yürüdü. Marşların söylendiği yürüyüşte Belediye’nin dağıttığı fenerler ile güzel görüntüler oluştu.

Cumhuriyet yürüyüşü sonrasındaysa ÇAFAD (Çanakkale Folklor Araştırma Derneği) bir gösteri düzenledi. ÇAFAD’ın gösterisi Cumhuriyet Meydanı’na kurulan sahneden gerçekleşti. Günün son etkinliği ise Bozcaadalı müzisyenler tarafından kurulan Grup Meydan’ın verdiği konser oldu. Akşam 21.30 sularında Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan konser bir saati aşkın sürdü.  Yüzlerce adalı ve adayı ziyarete gelen misafir konseri izledi, şarkılara eşlik etti. 




Bu haber 3527 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ