Bugun...


kostasalto

50 yıllık Bağcılar Kooperatifi tarihe mi karışıyor?
1975’de kurulan adanın en köklü sivil örgütü S.S. Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yeni aday ve yönetim kadrosu aday olmadığı için kapanma riski ile karşı karşıya...

Mobil Reklam

50 yıllık Bağcılar Kooperatifi tarihe mi karışıyor?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

1974’de adalı bağcılar  Cahit Balcı ve merhum Süleyman Aydın, Şahap Taslak, Sıtkı Kutluer, Hüseyin Erkol tarafından 49 yıllığına kurulan ve ada bağcılığı için çok önemli olan  S.S. Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kapanma tehlikesi ile karşı karşıya.

Kooperatif geçtiğimiz günlerde genel kurula gitti. Mevcut kooperatif başkanı Sabri Güler başkanlığında toplanan genel kurula kooperatifin 300 üyesi olmasına rağmen yaklaşık 20 üretici katıldı. Yeniden 50 yıllığına kurulacak kooperatifin yaşaması gerekiyor ancak genel kurulda hiçbir üretici kooperatif başkanı olmak ya da yönetimde yer almak istemedi.

Eğer bayramdan sonra yapılacak Olağan Üstü Genel Kurul Toplantısı’nda da aday ve yönetim kadrosu çıkmazsa yaklaşık 50 yıllık bağcılar kooperatifi ada tarihine karışacak.

Başta Bozcaada bağcılığının yaşaması için adalı üreticilerin kurduğu ve bugüne kadar üreticilerin daha uygun şartlarda destek aldığı koopeatife hiçbir üreticinin aday olmak istememesi ve kapanma riski ile karşı karşıya kalması ada bağcılığının da geldiği durumu özetliyor. 

Öte yandan kooperatifin uzun yıllardır girişimleri ile 2020 yılında Bozcaada'nın dünyaca ünlü çavuş üzümü, Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından tescil edilerek, coğrafi işaret onayı almıştı.




Bu haber 1774 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ