Bugun...


kostasalto

Tiyatro yapa yapa Bozcaada’dan Antalya’ya
Bozcaada’dan bisikletle 900 km pedallayan çift Antalya’ya ulaştı. “Bir Pedal, Bir Tiyatro” ismini verdikleri projeleriyle yol aldıkları güzergahlarda tiyatro yapan ikili tiyatroyu insanlara taşıyarak tiyatro alışkanlığını edindirmeyi hedefliyor.

Mobil Reklam

Tiyatro yapa yapa Bozcaada’dan Antalya’ya
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Temmuz ayında 12 gün boyunca Bozcaada’nın sokaklarında, Cumhuriyet Meydanı’nda, iskele ve plajlarda tiyatro yapan Ali Rıza Bora ve Sinem Soykök, adadan ayrıldıktan sonra Antalya’ya kadar pedalladılar. Yaklaşık 900 kilometrelik rota boyunca birçok yerde tiyatro yapan ikili birkaç gün önce Antalya’ya vardılar.

Adada oldukları günlerde yazdıkları oyunlarının konusunu internet sitelerinde, “Adaya gelmeden önce kendimize bir hikaye belirledik ve adada varolduğumuz sürece bu hikayenin karakterleri olarak tanıtmak istedik kendimizi. 18. yy. İtalya’sında sirkte çalışan bir çift ve kızları sirkten kaçarlar ve son durakları Bozcaada olur. Bu yolculuk o kadar uzun sürmüştür ki zamanın içinde kaybolmuşlar ve günümüze gelmişlerdir. Gemiye binerler adaya geçerler ve adaya geldiklerinde günümüze adapte olamazlar. Hayatlarını idame ettirmenin kendi işlerini yapmaktan geçtiğini düşünürler ve bunu tüm ada halkına duyurup akşam oynayacakları oyuna davet ederler.Sonra adada oldukları her gün bu karakterleri ile farklı ve kendilerine has üsluplarıyla oyunlar oynarlar. Daha sonra kendilerine ayrılan sürenin sonuna geldiklerini anladıklarında tıpkı geldikleri gibi gemiyle adayı terk eder ve yeni ufuklara -tam adına yakışır biçimde- yelken açarlar” olarak anlatıyorlar.

Bisikletle gerçekleştirdikleri bu yolculuğun amacını, Git gide önemini kaybeden tiyatro sanatının eski gücüne kavuşmasını ve insanlara ‘Bu akşam da televizyon yerine tiyatro izleyelim’ tarzında söylemler kuracakları bir dünya için tıpkı o güvercin gibi gagasıyla yangına su taşır. Tiyatroyu insana yaklaştırarak tiyatro alışkanlığı edindirmeyi hedefler” açıklıyorlar.

Dikkat Tiyatro Çıkabilir” ismini verdikleri iki kişilik tiyatrolarıyla “Bir Pedal, Bir Tiyatro” projesini gerçekleştirmek için günlerce yollarda olan ikili bir süre daha Antalya’da kalarak tiyatro yapmaya devam edecek, insanları tiyatroyla buluşturacaklar.

 

 




Bu haber 2628 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ