Bugun...


kostasalto

Bozcaada’daki yangın büyümeden önlendi
Bozcaada’da Pavli mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 2 hektarlık alanda çam ağaçları yandı. Yangına Bozcaada Belediyesi ve itfaiye araçları, 3 yangın helikopteri, adalılar ve kolluk güçleri anında müdahale edince büyük bir facianın önüne geçildi.

Mobil Reklam

Bozcaada’daki yangın büyümeden önlendi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bugün saat 15.00 sularında başlayan yangına ilk olarak Bozcaada Belediyesi’nin 3 itfaiye aracı ve bir arazöz müdahalede bulundu. Ardından Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Çanakkale’de Valilik toplantısında bulunan Bızcaada Kaymakamı Bahar Kaya Çelik’i aradı. Kaymakam Çelik’in durumu Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’a bildirmesi ile kısa sürede Çanakkale, Keşan, Edremit helikopterleri yangın alanına ulaştı ve yangının söndürülmesine büyük ölçüde katkı verdi.

 

Bozcaada Belediyesi, önceki yıllarda olduğu gibi SMS yolu ile su tankeri aracı bulunan adalılardan destek istedi. Helikopterin yanı sıra itfaiye araçları ve su tankerlerinin desteği ile yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

 

Bu anlarda ise bir bağevinin ahşap deposunda çıkan yangın alevlerin tekrardan yükselmesine neden oldu. Depoda jenaratör için bulunan yakıt depoları nedeniyle zor anlar yaşandı. Son olarak belediye ekipleri depoyu iş makinası ile yıkarak yangının sıçramasını önledi.

Yangına adadaki kolluk güçleri ve adalılar yangın tüpleri ve şu şişeleri ile de müdahalede bulundu. Yangın yaklaşık 1,5 saatte kontrol altına alındı. Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi'ne ambulans ise herhangi bir sağlık tehdidine karşın yangın alanında bekledi.

 

Başkan Yılmaz yangının çıkış nedeniyle ilgili yaptığı yaptığı açıklamada, Orman İşletme Müdürlüğü’nden gelen ekiplerin ilk incelemesinde yangının çıkış nedeni barakanın dibinden başlama ihtimali üzerinde durulduğunu, ikinci olarak ise yangının orta kısımda bulunan arı kovanlarının olduğu bölgede çıkma ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Pakdemirli paylaşımında, “Bozcaada'da saat 15.00'te çıkan orman yangınına 1 uçak, 3 helikopter, 6 arazöz ile müdahale eden kahramanlarımız yangını kontrol altına aldılar. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Emeği geçenleri kutluyorum” ifadelerine yer verdi. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan yangına müdahale edenler arasında bulunan şarkıcı Yusuf Güney de, alana yangın tüpleri ve şu şişeleri ile geldi. Güney yangının soğutma çalışmalarına destekte bulundu.

Yangın için Çanakkale’den gelen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri soğutma çalışmalarına devam ederken yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. 




Bu haber 2065 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ