Bugun...


kostasalto

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları neden iptal edildi?
1935'ten bu yana kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları ve etkinlikleri Bozcaada Liman Başkanlığı tarafından bu yıl iptal edildi. Edindiğimiz bilgilere göre iptalin gerekçesi Kabotaj Bayramı'nın Kurban Bayramı'na denk gelmesi...

Mobil Reklam

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları neden iptal edildi?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada'da geçmişten bugüne dek her yıl yağlı direk, yüzme yarışları, su altından tabak çıkarma gibi birçok etkinliğin ve yarışmaların yer aldığı 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları, bu yıl iptal edildi. Daha önce pandemi hariç Bozcaada'da her sene kutlanan ve renkli görüntülerin yer aldığı kutlamaların iptal gerekçesi ise Kurban Bayramı'na denk gelmesi ve yaşanan yoğunluk olarak belirtildi. 

Çanakkale'de de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarının yine Kurban Bayramı gerekçesi ile iptal edildiği, Pazartesi günü ise resmi törenin gerçekleşeceği öğrenilirken, kutlama programının yapılıp yapılmayacağına ilişkin herhangi bir bilgi aktarılmadı.

Öte yandan ulusal basında çıkan haberlere göre, Çanakkale ve Bozcaada gibi bazı il ve ilçelerde de çeşitli nedenlerle 1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları iptal edildi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 1 Temmuz’da kutlanması planlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kaymakamlık kararıyla 3 Temmuz’a ertelendi.

Her yıl geleneksel olarak yapılan yağlı direk yarışları da Bölge Liman Başkanlığı'nın önerisi ile yine kaymakamlık tarafından kaldırıldı.
Yarışmanın kaldırılmasının gerekçesi ise direğe sürülen gres yağının denizi kirletmesi olarak gösterildi. Ereğli Belediye Başkanı karara sert tepki gösterdi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde ise Uzman Çavuş Alpay Aras'ın geçtiğimiz hafta şehit olmasından dolayı Alanya'da iptal edildi.




Bu haber 1894 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ