Bugun...


kostasalto

Başkan Yılmaz, canlı yayında konuştu
Bozcaada Tv’nin canlı yayınında konuşan Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Serkan İlik’in “Yeni bir vaka haberi geldi, ancak teyit edemedik” şeklindeki bilgisini doğruladı. Başkan Yılmaz Bozcaada’da ilk koronavirüs görülen tarih olan 14 Temmuz’dan itibaren toplamda vaka sayısının 15’e yükseldiğini söyledi. Başkan Yılmaz, Bozcaada özelinde yeni kararlar alınıp alınmayacağına ilişkin soruları da yanıtladı.

Mobil Reklam

Başkan Yılmaz, canlı yayında konuştu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, dün Bozcaada Tv’de canlı yayında konuştu. Serkan İlik ve Mustafa Dermanlı’nın sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz, adada koronavirüs vaka durumunu, yeni bir vaka görülüğ görülmediğini, Bozcaada özelinde yeni kısıtlamalar gelip gelmeyeceğini sordu. 


Programda Serkan İlik, Perşembe günü yeni bir vaka haberi duyduğunu ancak teyit edemediğini sordu. Başkan Yılmaz ise bilginin doğru olduğunu belirterek toplamda adada görülen vaka sayıları ile ilgili şu bilgileri verdi:

En baştan beri süreci çok şeffaf bir şekilde yöneteceğimizi, vaka olduğunda halkımızın bir şekilde haberdar edileceğini söylemiştik. “Bozcaada 14 Temmuz’a kadar sıfır vaka ile geldi. 14-15-16 Temmuz’da birer münferit vaka görüldü. Daha sonra Ağustos ayının ikinci yarısında aynı aileden 2 kişinin pozitif olması ile biz yaz dönemini 5 vaka ile atlattık. Daha sonra 4-5 Kasım haftasına kadar Bozcaada’da yeni bir pozitif vaka görülmedi. Ancak Serkan senin de haberlerini yaptığın gibi 4-5 Kasım ve 15 Kasım arasındaki 10 günlük sürede 7 münferit vaka görüldü.  Bundan 10 gün önce de bir çiftin testi pozitif çıktı. Sana dün çeşitli kaynaklardan verilen bilgi doğru. Çarşamba akşamı adada evi olan genç bir kardeşimiz İstanbul’da olan babasının pozitif olduğunu öğrenince hemen ertesi gün numune aldırdı. Çok duyarlı bir şekilde davranan ve hemen kendisini izole eden kardeşimizin testinin pozitif olduğu bize Perşembe akşamı iletildi.  14 Temmuz’dan itibaren bugüne kadar geçen sürede toplam vaka sayımız 15” dedi.

Başkan Yılmaz programda İlik’in ve Dermanlı’nın birçok sorusuna yanıt verdi. “Bozcaada’da yeni kısıtlamalar olacak mı, Çarşamba pazarı iptal olacak mı, seferlerde azalma olacak mı, filyasyon konusunda Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi başarılı süreç yönetti mi?” şeklinde birçok sorunun cevabı için programın tekrarını izleyebilirsiniz.

Programın tekrarı

 




Bu haber 3364 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ