Bugun...


kostasalto

Ön seçim sonrası Başkan Yılmaz ziyaretlerini sıklaştırdı
16 Aralık'ta yapılan sandıklı temayül yoklamasından zaferle çıkarak CHP'nin yeniden belediye başkan adayı olan mevcut Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, sandıktan çıktıktan sonra sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, daha çok halkın içinde olmaya başladı. Başkan Yılmaz'ın eğilim yoklamasından sonraki bu atağı bazı kesimlere göre Başkan Yılmaz'ın geçmişe göre halkın içinde daha fazla olacağına yorumlanırken, bazı kesimlerce de seçimler öncesi bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Mobil Reklam

Ön seçim sonrası Başkan Yılmaz ziyaretlerini sıklaştırdı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Bozcaada’da 16 Aralık'ta gerçekleştirdiği temayül yoklamasında rakiplerine fark atarak yeniden CHP Bozcaada Belediye Başkanı Adayı seçilen Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, sandıktan zaferle çıkmasının ardından mesaiye çok daha erken saatlerde gidiyor. Aynı zamanda sık sık kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlara da ziyaretler gerçekleştiren Yılmaz, daha çok halkın içinde gözükerek iletişim konusundaki sıkıntıları da en aza indirdi. Bu olası bir ikinci dönem başkanlıpı için bazı kesimlerde umut ışığı olarak görüldü. 

Yaptığı ziyaretleri sosyal medya hesabından da yayınlayarak daha heyecanlı ve iştahlı gözüken Başkan Yılmaz, sandıktan çıktıktan sonra da eğilim yoklaması ile tekrardan aday gösterilmesini kendisinin eksikliklerini görmesi açısından ve CHP açısından daha iyi bir sonuca neden olduğunu vurgulamıştı.

SEÇİME YÖNELİK Mİ YOKSA HATALARINI MI ANLADI?

2014 seçimleri öncesinde yine eğilim yoklaması ile CHP'nin adayı olan ve 25 yıl sonra Bozcaada Belediyesi'ni CHP'li yapan Yılmaz’ın, koltuğa oturduğu günden beri kendisine yöneltilen en büyük eleştiri halktan uzak oluşu idi.
Geçen yerel seçim döneminde makam odasının kapısını kaldıracağını, her ay halk toplantısı düzenleyeceğini ve dilekçelere 24 saat içinde cevap verileceği sözleri vererek ulaşılabilir bir başkan olacağını ifade eden Başkan Yılmaz, her ay olmasa da yaptığı 5-6 halk toplantısında halkın içinde olmadığı ve iletişim konusunda eksik olduğu yönündeki eleştirileri kabul etmişti. Mavi Masa gibi uygulamalar yürürlüğe girmiş olsa da başkanın halkın içerisinde yer almama durum yine değişmemişti.

16 Aralık'ta yapılan eğilim yoklamasına kadar da aynı şekilde devam eden Başkan Yılmaz, sandıktan zaferle çıktıktan sonra kolları sıvadığı görüldü. Başkan Yılmaz mesaisine de daha erken saatte giderek, hem belediye çalışanlarına hem de yakın mesai arkadaşlarına artık yeni bir dönemin olacağını, hatalarını anladığını ve bir dahaki dönemin böyle olmayacağını ifade ettiği dile getiriliyor.

‘BAŞKAN SAHAYA İNDİ’

Eğilim yoklamasının sık sık kurum ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen ve daha çok halkın içinde gözüken Başkan Yılmaz'ın bu tablosu ada halkı tarafından da iki farklı şekilde değerlendiriliyor.
Geçen yerel seçimlerde 25 yıl sonra belediyeyi CHP'li yapan Başkan Yılmaz'ın direkt atama yerine sandıkla yeniden aday gösterilmesi Başkan Yılmaz'ın hatalarını ve eksikliklerini görmesine neden olduğunu düşünenler, bu durumun umut verici olduğunu düşünerek yeni dönemde Yılmaz'ın daha aktif ve daha ulaşılabilir olacağına inanıyor. Bu kesim, “Başkan sahaya indi, daha çalışkan bir ikinci dönem geliyor” düşüncesi kulaktan kulağa yayılıyor.

Başkanın değişmeyeceğini düşünenler de, bu hareketliliği sadece bir seçim hamlesi olarak değerlendiriyor. Yılmaz'ın 31 Mart'a kadar bu şekilde olacağını seçimleri kazandığı takdirde Yılmaz'ın yine bir önceki gibi dönemdeki gibi halktan uzak ve iletişim konusunda sıkıntılı olacağını düşünüyor.




Bu haber 2904 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ