Bugun...


kostasalto

MİT TIR'ları haberi Bozcaada'yı da ilgilendiriyor
Cumhuriyet gazetesinin sadece gazetecilik ve kamuyu bilgilendirmek için yaptığı MİT TIR'ları haberi Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'e tutuklama getirdi. Ancak bu haber Bozcaada'yı da yakından ilgilendiriyor.

Mobil Reklam

MİT TIR'ları haberi Bozcaada'yı da ilgilendiriyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bilindiği gibi terör örgütü Işid'e gittiği iddiaa edilen silah görüntüleri Cumhuriyet.comtr'de yayınlanmıştı. Bozcaadalı olan ve üniversiteyi kazanana kadar Bozcaada'da ikamet eden ve her yaz memleketi Bozcaada'ya gelen Serdar Eroğlu da sitenin Sorumlu Haber Müdürü olarak görev yapıyor. Basın özgürlüğüne yapılan bu tutuklamadan sonra Cumhuriyet.com.tr Haber Müdürü Serdar Eroğlu'na Bozcaada Haber ulaştı.

ÜLKENİN GİDİŞATINDAN ZERRE KADARA UMUDUM YOK

Yapılanın basın özgürlüğüne darbe olduğunu söyleyen Eroğlu, ülkenin gidişatından zerre kadar umudunun olmadığını belirtti.

Kendisinin de ifade verip vermeyeceğini sorduğumuz Eroğlu, "Neyin ifadesini vereceğiz? Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itiraf ettiği bir olayın haberini yaptığımız için mi ifade vereceğiz? Can Dündar gibi bir gazeteciyi tutuklayanların yıllar önce kitap yakanlardan farkı yoktur. Halkın haber alma özgürlüğü engellenmiş, bizzat istibdat dönemine geçilmiştir. Bugün buna ses çıkarmayan ve alkış tutan zihniyetler yarın kendilerine dokunmaya başlayınca çok geç kalmış olduklarını anlayacaklar. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan iki gün önce MİT TIR'ları için "silahsa silah taşıyor. Ne olacak?" demişti. Biz de "haberse haber. Ne olacak?" diyoruz. Şu anda ne olacağını bilmiyoruz. Çünkü hukukta yer alan şeyler uygulanmış olsa Sayın Can Dündar'ın ifadeye çağırılması bile bir infial sebebiydi. Ancak bir gazeteci yaptığı haber için tutuklanıyorsa bizi de her an çağırabilirler. Çünkü bu iş zıvanadan çıkmıştır." dedi.

Adalı gazeteci arkadaşımız Serdar Eroğlu, Bozcaada Haber'in geçtiğimiz sene başta imar planları olmak üzere birçok haberimizi Cumhuriyet gazetesinde yayınlayarak gerek bizlere gerek adaya destek vermişti. Bozcaada Haber olarak Cumhuriyet Gazetesi ailesinin ve arkadaşımız Serdar Eroğlu'nun yanındayız.




Bu haber 4392 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

Serdar Eroğlu
01-12-2015 01:07:00
Bence konuyu anlamadan, söylediklerimin üzerine zerre düşünme zahmetine katlanılmadan yapılan bir yorum. Birilerinin elinde büyümüş olmam bana doğruyu bulmamda bir rehberlik vermez. Doğru yol da haklının yoludur. Yukarida belirtilen ifadelerde Rusya ile ilgili en ufak bir ifade geçmezken, bununla itham edilmek komik. Ayrıca Cumhuriyet gazetesi okumadığınız da belli ki okumadan yapılan bu yorum sadece algı kurmak ve karalamak üzerinedir. I8 ay bu ülke için askerlik yapan ben mi Rusya'yı öveceğim? :) Buna Bozcaada'daki bütün kargalar güler. Ancak bir oğlu askerden çürük raporu alanlar bir oğlu da bedelli askerlik yapanlar bazıları tarafından daha itibar görür olmuş. Bu yoruma cevap bile vermezdim. Ama Bozcaadalı olan ve beni tanıyan herkes kimsenin hakkını, yanlışlıkla olsa bile yemeyeceğimi bilir. Elinizde büyüttüğünüz adamı tanıyamamışsınız. Üzüntüm sadece buna...
yabancı
27-11-2015 09:59:00
Bak sevgili kardeşim Serdar yani adamızın tonton teyzesi Memnune teyzemizin torunu sene nasıl bu hale geldin bir türlü anlamıyorum çünkü seni çok iyi tanıyorum elimizde büyüdün siyasi görüşün ne olursa olsun ama Türkiye’mizi ilgilendiren Milli meselelerde bu kadar onların sözcüsü gibi davranmanız ve aynı görüşleri gazetenizde yer vermeniz anlaşılır gibi değil gelin içimizde bir birimizi yiyelim ama konu Türkiye olunca bu rusyanın sözcüsü gibi davranmayacaksınız memleket meselesinin sağı solu olmaz sizlerde bizlerde böyle düşünmeye mecburuz

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ