Bugun...


kostasalto

ONLARA KURAL YOK!
Bu yıl 8 Haziran’dan itibaren uygulanmaya başlanan ve Bozcaada için bir nevi devrim niteliği taşıyan trafik düzenlemesi devam ederken, bazı şahısların özel araçları ile ada merkezine, elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde kural tanımadan giriş çıkış yapması bazı vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Bozcaada Haber’e son günlerde cep telefonları ile çektikleri fotoğrafları aktaran vatandaşlar, bir an önce bu konuda yetkililerin harekete geçmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Mobil Reklam

ONLARA KURAL YOK!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bilindiği gibi Bozcaada’da 8 Haziran’dan itibaren yürürlüğe giren yeni trafik düzenlemesi ile ada merkezine araçların girişleri yasaklandı. Sadece adadan ayrılacak olan ve rezervasyonu olan araçlar, ambulans, kamu araçları ile, tüp ve su gibi insani ihtiyaç taşıyan araçların geçişine izin veriliyor. Ancak son zamanlarda Bozcaada Haber’e, özellikle zengin ve varlıklı kişilerin özel araçları ile ada merkezine rahatça giriş yaptıkları, sokaklara, iskele meydanına rahatça girdikleri konusunda mesajlar geliyor. Cep telefonları ile çektikleri görüntüleri Bozcaada Haber’e gönderen vatandaşlar durumu ayrımcılık olarak gördüklerini belirtiyor.

Ayrıca belediye tarafından esnafa mal ve yük taşımak için verilen ve geçiş belgesini, iddialara göre bazı şahıslar uyanıklık yaparak kendi özel araçları için kullanıyor.Bu konuda da zabıtaların gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılıyor.

ONLARA KURAL YOK

Son bir haftadır konu ile ilgili tepkilerini Bozcaada Haber’e bildiren vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bu konuda önlem alması gerektiğini bildirirken, bir vatandaş Bozcaada Haber’e gönderdiği mesajda şunları dile getirdi;

“Trafik düzenlemesine karşı değiliz. Hatta destekliyoruz ancak özellikle adada varlıklı ve zengin oluşları ile bilinen bazı kimseler trafik düzenine nedense uymuyor. Bu kişilere bir şekilde göz yumulduğu aşikâr. Sorumlusu kim bilmiyoruz ama ada merkezine araçları ile rahatça giren bu kişiler, bu şekilde devam ederse bütün adalıların hakkı yenmiş olur diye düşünüyorum.”

Ayrıca Bozcaada Haber’e gelen bazı şikayetler ise, son zamanlarda tatile gelen Savcı, Kaymakam, Amir gibi üst düzey görevliler için de, adadan dönüşlerde rezervasyon yaptırılmadığı iddialar arasında.




Bu haber 3605 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
5 Yorum

adalı
20-08-2015 18:54:00

aksam vakti yat limanında araçlar var park halinde neden ceza yazılmıyor güçlerimi yetmiyor yetkililerin.....

Mehmet Bulut
19-08-2015 12:41:00
''Yabancı'' söylediklerine kısmen katılsam da, önerdiğin çözüm (traktörün dizayn edilerek ada merkezinde çalışması) trafik kuralları gereğince yasaktır ve insan hayatını tehlikeye atar. Adada ki problemlerle ilgili yazdıklarına katılıyorum.
yabancı
18-08-2015 16:12:00

Bakın arkadaşlar ufak işlerleuğraşıyoruz asıl adanın elden sgidişini kimse görmüyor böyle bir uygulama yapılacaksa önceden tetbirleri alınacak çokmu zordu bir taraktör romorkunun dizayn edilerek merkezde devamlı olarak çalıştırılması bizler bunları tartışırken arka denizdeki faciyayı adaya gfelen konteynerlerin yarattığı kirlilği çalışmayan kanalisazyon şebekesine bağlanan şehir tuvaletini kimse görmüyor vatandaşın ulaşım hakkını engelliyorsun ama mahalleli yodlların masa sandalyeden geçilmiyor SAYIN bozcaada haber yetkilileri bunları gündeme getirin yoksa bazı politikacılar gibi gündem değiştirip bize gerçelerden uzaklaştırmayın SAYGILARIMLA

Mustafa
18-08-2015 13:05:00
Maalesef gerçekten durum böyle. Yaşlı annelerimiz babalarımız yürüyerek markete giderken bu insanların rahatı zoruma gidiyor. Haber ekibine ve Serkan arkadaşımıza bizlerin tepkilerine kulak verdiği için teşekkür ediyoruz
CORVUS AŞ
18-08-2015 12:08:00

.YUKARIDAKİ HABERİNİZE KONU OLAN ARAÇ CORVUS AŞ NİN BOZCAADA DA KULLANDIGI SERVİS ARAÇLARINDAN BİRİSİDİR .BİLİNDİGİ GİBİ BOZCAADADA TİCARİ FAALİYETTE BULUNAN ŞİRKETLERİN SAAT 12 İLE 14 ARASI ŞEHİR MERKEZİNE GİRME İZNİ VARDIR .AYRICA TÜPÇÜDEN SUCUYA ,FİSTIKÇIDAN MAKARNACIYA KADAR HER TÜRLÜ TİCARİ MALIN ADA İÇİNDE DAGITIMI YAPILMAKTADIR ,CORVUS AŞ DE ADA İÇİNDEKİ TİCARİ FAALİYETLERİNE VE MAL DAGITIMINA DEVAM EDECEKTİR.KASITLI HABERİN İNCELENMEDEN SAYFANIZA KONMASI İSE BİR TALİHSİZLİK OLUP .EN KISA SÜREDE YAZIMIZIN HABERE DAHİL EDİLİP YAYINLANMASINI TALEP EDİYORUZ.ADINI BOZCAADA HABER OLARAK KULLANAN SİZLERİDE TAŞIDIGINIZ SORUMLULUGA YAKIŞIR DUYARLILIKTA DAVRANMAYA DAVET EDERİZ.rnCORVUS AŞ

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ