Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da aktif vaka kalmadı
Bozcaada’da 1,5 ay sonra ilk kez aktif vaka sayısı sıfırlandı. 29 Mart tarihinden itibaren art arda görülen vakalarla riskli bölge haline gelen adamızda dün itibariyle pozitif hiçbir vaka kalmadı ve HES uygulamasına da bu durum yansıdı.

Mobil Reklam

Bozcaada’da aktif vaka kalmadı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

2019 yılının aralık ayında Çin’de görülmeye başlayan, 2020 yılının mart ayında ilk kez Türkiye’de de görülen Koronavirüs vakalarına 16 Temmuz 2020 tarihine kadar adamızda rastlanmamıştı. 2020 yılı içerisinde görülen toplam 16 vakanın ardından 2021 yılının ilk aylarında vakaya rastlanmayan adamızda, 29 ve 30 Mart tarihinde 17 vaka görülmüş, 18 Nisan’a dek her gün farklı sayılarda vakalar devam etmişti. Azalan seyirde 6 Mayıs tarihine dek devam eden vakalarla 2021 yılında Bozcaada’da görülen vaka sayısı 82 olmuştu. 2020 yılındaki 16 vakanın da dahil edilmesiyle Bozcaada’nın Koronavirüs tablosundaki genel toplam vaka sayısı ise 98 oldu.

Dün itibariyle edindiğimiz bilgilere göre Bozcaada’da aktif vaka kalmadı. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında da ilçemizde vaka görülmüyor. Ayrıca Bozcaada, Çanakkale’nin şu anda aktif vaka görülmeyen tek ilçesi.

Koronavirüs görülen 222 ülke arasında, vaka sayısı bakımından 5’inci sırada yer alan Türkiye’de de son dönemde vaka sayılarında belirgin bir azalış göze çarpıyor. Uzmanlar bunun tüm dünyadaki azalmayla doğru orantıda olduğunu belirtirken, nisan ayı sonunda başlayan ve sonuna geldiğimiz ‘tam kapanma’ önlemlerinin de etkisi olduğu dile getiriliyor.

Devlet tarafından alınan önlemler haricinde herhangi ek bir önlemin alınmadığı Bozcaada’da da hem virüsün genel azalma eğiliminde olması, hem de açıklanan kurallara vatandaşların uyması sayesinde dün itibariyle aktif vaka kalmamış oldu. Bu gelişme her ne kadar sevindirici olsa da, rehavete kapılmadan tedbirlere uymaya, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor.




Bu haber 1936 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ