Bugun...


kostasalto

Bozcaada için üretiyoruz
"Bozcaada'ya katma değer sağlayan marka: SALTO"... 1968 yılından bu yana üzüm yetiştiriciliği ve reçelcilik alanlarinda faaliyet gösteren SALTO firması günümüzde inşaat, turizm ve gıda sektörlerinde kaliteli ...

Mobil Reklam

Bozcaada için üretiyoruz
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

“Bozcaada’ya katma değer sağlayan marka: SALTO”…

 

1968 yılından bu yana üzüm yetiştiriciliği ve reçelcilik alanlarinda faaliyet gösteren SALTO firması günümüzde inşaat, turizm ve gıda sektörlerinde kaliteli üretimler yaparak Bozcaada’ya katma değer sağlamaya devam ediyor.

 

Bozcaada’nın en eski Rum ailelerinden biri olan Saltolar kuşaklar boyu ada için hizmet üretiyor. Firmanın kurucusu Simyon Saltonun devrettiği bayraği basarıyla günümüze kadar getiren Kostanti Salto, çocukluğunu tarla sürerek ve üzüm toplayarak geçirdiği adaya bugün kaliteli yapıları üreten Salto insaat ile de hizmet verdiğini söylüyor.

 

YILLARIN TECRÜBESİYLE…

 

Kostanti Salto, “2001’de askerden döndükten sonra adada çoğalan inşaatlara hizmek vermek için bir inşaat malzemeleri deposu kurduk. Ardından da 2004 yılında kendi inşaatlarimizi yapmaya başladık. Bugün adanın önemli inşaat şirketlerinden olan Salto İnşaat ile faaliyet gösteriyoruz. 2009’da ise adadaki kaliteli otel açığını görerek, yine kendi inşa ettiğimiz 9 Oda Oteli açtık. Ayrica 2010’da Lodos ve Simyon restoranlarına ortak olduk” diye konustu.

 

RÜYALARI GERÇEK YAPIYORUZ…

Kostanti Salto, müşteri memnuniyetinin kendileri için en önemli ilkelerden biri olduğuna da vurgu yaparak, inşaat uygulamalarında daha yapım aşamasında kullanıcı ile iletişimde olup tum ihtiyaçların dikkate alinarak yapildiginin altini cizdi. Salto, “Gerek ulaşım gerekse adanın hava şartlarının zorluklarını aşarak ürettiğimiz inşaatlarla Bozcaada’ya rüyalarını gerçekleştirmek için gelen insanlara bir kapı açıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ŞÖHRETİ ADA DIŞINA TAŞTI

Saltoların ününü Bozcaada dışına çıkaran bir diğer ürünü ise hiç kuşkusuz birbirinden lezzetli reçelleri… Kostanti Salto, “Adaya gelip aileden kalma tariflerimizle yıllardır aynı şekilde yapılan domates reçelini yemeden dönmek olmaz. Simyon Salto, 30 yıl önce bu sihirli tarifi yeniden canlandırmaya karar verdiğinde -Kim yiyecek domates reçelini?- diyenler olmuş. Ancak reçel 30 yıldır kendini Bozcaada ve çevresinde sevdirmekle kalmadı İstanbul’da bile raflarda yerini aldı” dedi. Bu özel reçelle ilgili tüyolar da veren Salto şöyle konuştu:

 

DOMATES REÇELI VE DIGER TATLAR

“Meşhur domates reçelimiz, İtalyan domatesi de denilen armut domatesinden, hiçbir katkı maddesi eklenmeden yapılıyor. Biraz zahmetli olsa da domateslerin çekirdekleri çıkarıldıktan sonra herbirinin içine soyulmuş badem konuluyor ve ondan sonra tabii ki gizli tutulan tarifiyle reçel haline geliyor. Domates reçelinin yanı sıra incir, üzüm, çilek ve vişne reçelleri de var. Ada üzümlerinden yapılan üzüm reçelini de başka bir yerde tatmak mümkün değil.”

 

Salto ayrica internet üzerinden de reçel satışı yaptıklarını belirterek, 2013′te yenilenen üretim tesislerinde, reçel çeşit sayısını artırdıklarını, bu özel tatları denemek isteyenlerin http://www.bozcaadasalto.com/ adresine uğrayabilecegini sözlerine ekledi.

 




Bu haber 5783 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ