Bugun...


kostasalto

Bozcaada’ya askeri lojman ve tatbikat alanı gündemde
Milli Savunma Bakanlığı, Bozcaada’da mevcut askeri birlik içerisine 18 bloktan oluşan toplamda 72 daireli misafirhane yapmak istiyor. Belediye meclisi ise adanın silueti ve kıyı kenar çizgisindeki yasal nedenlerden ötürü projeyi reddetti. AKP’li meclis üyelerinin de çekimser kaldığı oylama sonucu üst düzey bir asker önce belediye başkanını aradı, ertesi gün ise 1. Ordu Komutanlığı’ndan belediyeye yazı geldi. Askerin ısrarı sonucu meclis bugün olağanüstü olarak toplandı. Öte yandan Göztepe’nin...

Mobil Reklam

Bozcaada’ya askeri lojman ve tatbikat alanı gündemde
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi’nin Haziran meclis ayı toplantısında, Milli Savunma Bakanlığı’nın adadaki mevcut askeri birliğin alanına 2’şer katlı, 18 adet bloktan oluşan 72 daireli misafirhane yapılması için imar plan tadilatı teklifi istemesi konuşuldu ve oylama yapıldı.

Mecliste dile getirilene göre, İstanbul Esenler Belediyesi Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı bir alanı üzerine aldı, karşılığında da Türkiye’nin herhangi bir yerinde yapılacak misafirhanenin, lojmanın yapımını Esenler Belediyesi üstlenecek şekilde aralarında anlaşma yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı, adada askeri birlik içerisine 2+1 şeklinde 72 daireli misafirhane yapmak istiyor. Bunun için de Bozcaada Belediye Meclisi’nden imar plan tadilatı istiyor.

Bozcaada Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu ise söz konusu imar plan tadilatı teklifi için birlikte hazırladığı çalışmanın sonucunu Haziran meclis toplantısına sundu. Raporda söz konusu projenin adanın siluetini bozacak olması sık sık vurgulanırken, alanın kıyı kenar çizgisi içinde olması gibi yasal nedenle ve mevcut limanın yerinin taşınması projesi gibi nedenlerden dolayı olumsuz durumlar belirtildi.

KİMSE İSTEMEMESİNE RAĞMEN

Bazı meclis üyeleri söz konusu projede misafirhane veya lojman gibi kesin olmayan çelişkiler de olduğunu vurguladı.

Mecliste İmar Komisyonu’nun raporunun okunmasının ardından yapılan oylamada CHP’li ve İYİP’li meclis üyeleri imar plan tadilatı teklifini reddederken AKP’li 2 üye ise çekimser oy verdi.

Meclis, öte yandan askere ve milli güvenlik çıkarlarına bağlılıklarını dile getirirken söz konusu projenin hem yasal hem de adanın siluetini bozmayacak şekilde başka bir alanda yapılmasını önerdi.

HEM ÜST DÜZEY ASKER ARADI, HEM DE ERTESİ GÜN YAZI GELDİ

Söz konusu imar plan tadilatı teklifinin meclisten geçmemesi üzerine, edindiğimiz bilgilere göre 1. Ordu Komutanlığı’ndan üst düzey bir General, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ı aradı. Aynı gün ise 1. Ordu Komutanlığı’ndan belediyeye yazı geldi.

Hem Başkan Yılmaz’ı arayan üst düzey komutan hem de belediyeye askeriyeden gelen yazıda, belediye meclisinin olumsuz görüş verdiği projenin ülkenin güvenliği ve savunulması açısından çok önemli olduğu vurgulanarak kararın acilen yeniden değerlendirilmesi istendi.

Gelen yazı ve telefonun ardından bugün Bozcaada Belediye Meclisi Olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Konuyu yeniden değerlendiren meclis,  yasa gereği topu şimdilik Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’a attı.

Öte yandan canlı yayınladığımız meclis toplantısı sonrasında bazı adalılar “Misafirhanenin milli güvenlik ve çıkar açısından önemi ne? Orası üst düzey askerlerin tatil yapacağı yer mi olacak” diye görüş belirttiler.

GÖZTEPE’NİN ALTINA ASKER GELİYOR

Öte yandan geçen yıl Bozcaada Haber, “Göztepe yamacına Milli Savunma Bakanlığı talip” şeklinde haber yayınlanmıştı.  Milli Savunma Bakanlığı, adanın en yüksek tepesi olan Göztepe'nin yamacında bulunan ve toplamda yaklaşık 400 dönüm büyüklüğündeki mera vasıflı 5 hazine arazisini iskân, eğitim ve tatbikat amaçlı kendisine tahsis etmek istiyor. Şaşkınlık yaratan talep ile ilgili adalılardan imza ile görüş alınıyor.” diye duyurduğumuz haberin ardından söz konusu alanın vasfı “Askeri tatbikat alanı” olarak değiştirildi.

Bu gelişmenin üzerine Göztepe’nin yamacında bulunan söz konusu yamaca yakında askerin olacağı bekleniyor.

Ayrıca adada yaşanan bu gelişmeler üzerine, Yunanistan ve Türkiye’nin yaşadığı kriz nedeniyle Bozcaada’da önümüzdeki dönemlerde asker ve silah sayısının artabileceği de iddia ediliyor.

Göztepe yamacına Milli Savunma Bakanlığı talip




Bu haber 3973 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ