Hoşgeldiniz Bugün 06 17 2025
#

Bağcılık olmadan kalkınma olmaz

bozcaada tarımsal kalkınma kooperatifi
ada

Bağcılık olmadan kalkınma olmaz

 

Bozcaada Tarımsal Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulu seçimi yapıldı. Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Bozcaada’nın bağcılık olmadan hiçbir şey elde edemeyeceğini söyledi.

 

Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Olağan Genel Kurulu toplantısına, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Tarım İlçe Müdürü Mehmet Kavruk, Kooperatif Başkanı Mustafa Kırlı ve Kooperatif Yönetim Kurulu üyesi Alaybey Mahallesi Muhtarı Emin Meral katıldı. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı temsilen ayrıca Cüneyt Taner iştirak etti. Yaklaşık 35 kişinin yer aldığı toplantıda Mehmet Yavuz Divan Heyeti Başkanlığı’na, Başkanvekilliğine Süleyman Balcı, Katipliğe Cumhur Bilgiç ve Divan Üyeliğine Hüseyin Dinçel seçildi. Divan üyelerinin seçiminin ardından Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

KIRLI: NİCE BAĞCILIKLA DOLU YILLARA

 

Kooperatif Başkanı Mustafa Kırlı’nın, 2013 yılı Faaliyet Raporu’nun okumasının ve raporun ibra edilmesinin ardından yaptığı konuşmada, “Bizler elimizden geldiğince kooperatifimize yararlı bir yıl geçirmeye çalıştık. Çok şükür bu yılı iyi bir şekilde atlattık. İnşallah bundan sonra da görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Nice bağcılıkla dolu bağcılığı unutturmayacak yıllar geçirmemizi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Ardından Denetleme Kurulu’nun raporu okunarak ibra edildi.

 

Başkan Mustafa Kırlı, Soma’da yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdiği konuşmasının devamında, faciada hayatını kaybeden maden işçilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi. Başkan Kırlı, Soma’ya yardım için üstlerine düşen bir görev varsa derhal yerine getireceklerini kaydetti.

 

YILMAZ: BAĞCILIK OLMADAN BİR ŞEY ELDE EDEMEYİZ

 

Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Olağan Genel Kurulu toplantısında bir konuşma yapan Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz ise, kooperatifin Bozcaada için çalışan en etkin, çalışkan ve faydalı bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizdi. Adaya kattığı değerler nedeniyle kooperatif yöneticilerine teşekkür eden Yılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

“Bozcaada’da bağcılık olmadan hiç bir şey elde edemeyiz. Bozcaada Belediyesi olarak bizler bu konuda sizlere elimizden gelen her desteği vereceğimizin sözünü veriyorum. Sizler de bizlere sorunlarınızı her zaman iletebilirsiniz. Bağcılık adanın vazgeçilmezi. Bozcaada’da sizlerin sorunlarına ortak olarak bağcılığımızı ileriye taşımak istiyoruz.

 

ÜZÜM İŞLEME TESİSİ KURULACAK

 

Toplantıda en önemli gündem maddesi kooperatifin projesi olan Üzümü İşleyecek Endüstriyel Tesis Kurulumu konusuydu. Projeye zaman kaybetmeden devam edilmesi gerekliliği vurgulanırken, Bozcaada üzümüne katma değer sağlamak için harekete geçilmesi için çalışmaların sürdürüleceği dile getirildi. Bunun için de Bozcaada Kaymakamlığının ve Belediyesinin desteğine ihtiyaç gerekliliğinin altı çizildi.

 

YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

 

Toplantının sonunda gizli oy sistemi ile Yeni Yönetim Kurulu belirlendi.

 

Yönetim Kurulu

1. Mustafa Kırlı 25 Oy

2.Emin Meral 19 Oy

3.Hüseyin Akarsu seçildi

 

Yönetim Kurulu Yedek

1.Osman Uysal 8

2.Hüseyin Dinçel 7

3.Mehmet Yavuz 5

 

Denetim Kurulu Asil

1.Yakup Karabıyık 12 (Yaştan 1. sırada oldu )

2.Ali Balcı 12

3.Ahmet Varlı 11

 

Denetim Kurulu Yedek

1.İsmail Erden 4

2.M. Özel Güler 3 (Yaştan)

3.Süleyman Balcı 3


Yorum Yap