Bozcaada’da Mayıs Bereketi!
Bozcaada, Mayıs ayının gelmesiyle beraber hareketlendi. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın resmi tatil olmasını da fırsat bilen tatilciler Bozcaada’ya akın etti. Pansiyonların ve işletmelerin doluluk oranı artı. Gestaş feribot seferlerinde arttırıma gitti.
Gelinciklerin ve sarı papatyaların açtığı Bozcaada’da kekiklerin kokusu da adayı sardı. Baharı Bozcaada’da yaşamak isteyenleri karşılayan güneşin de katkısıyla Ayazma Plajı, Çayır Plajı ve Akvaryum Koyu’nda denize giren tatilciler, su biraz soğuk olsa da havanın sıcaklığıyla adadan dönmek istemediklerini belirttiler. Ada merkezindeki restoran ve kafelerin de oldukça dolu olduğu gözlendi.
BOZCAADA’YA GELENLER MUTLU
Görüşlerini aldığımız Burcu Özmansur, Bozcaada’ya eşiyle birlikte İstanbul’dan geldiklerini, denize girmekten ziyade ada sokaklarında gezmek için yola çıktıklarını ama havanın da güzelliğini görünce kendilerini suya atmaktan alıkoyamadıklarını belirtti. Adaya ilk kez gelen Denizlili Müjde Karakaşlı da perşembe gününden beri arkadaşlarıyla adada olduklarını ve adadan gitmek istemediklerini belirtti. Bugün kalenin arkasından denize girdiklerini belirten Karakaşlı adada en çok Polente Burnu’nda güneşin batışını beğendiğini de sözlerine ekledi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğrenci olan Nilay Soydan da ilk kez Bozcaada’ya geldiğini ve Bozcaada’daki insanları çok sevdiğini, birçok yerin yürüme mesafesinde olmasının araçsız gelenler için büyük avantaj olduğunu söyledi. Bozcaada fiyatlarınınsa olması gerektiği düzeyde olduğunu, turistik bir yer olduğundan ötürü anlaşılır karşılanmasını belirtti. Soydan’ın en dikkatini çekense yanlış park eden araç sahiplerini, Belediye çalışanlarının devamlı megafon sistemiyle uyarması olmuş. Önümüzdeki günlerde Çanakkale’de evlenecek olan Gizem ve Muzaffer çifti de düğün fotoğraflarını çekmek için bu güzel bahar günlerinde gelinlik ve damatlıklarıyla Bozcaada’dayı seçmişler. Adanın birçok noktasında onlarca fotoğraf çekerek adadan ayrılan çiftlerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.
YAHYA GÖZTEPE: “SEZONA HAZIRIZ, MİSAFİRLERİMİZİ BEKLİYORUZ”
Bozcaada’da turizmin bu yıl Nisan ayından beri hareketli geçtiğini belirten BOZTİD Başkanı Yahya Göztepe’nin de görüşlerine başvurduk. Göztepe “Bu hareketlilikten esnaf olarak gayet memnunuz. Nisan ayında yavaş yavaş başlayan doluluk oranı, Mayıs ayında kendini iyice hissettirdi. Bu da kış mevsiminin nispeten sakin geçtiği adamızda esnafımız için kazançtır. Bu hafta 1 Mayıs tatilini Cuma günüyle birleştiren misafirlerimiz adadalar. Haftaya da New Balance koşusu olduğundan ötürü pansiyonlardaki doluluk oranı oldukça arttı. Yine iyi bir hafta bizi bekliyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın da Pazartesi’ye denk gelmesiyle hafta sonu tatilinin üç gün olması o haftanın da Bozcaada için oldukça hareketli geçeceğini bizlere gösteriyor. Kısacası sezona hızlı başladık, esnaf ve işletmeler olarak kazançlı bir Mayıs ayı hepimizi bekliyor. Tüm işletmeler olarak sezona gayet hazırız, misafirlerimizi bekliyoruz. Adaya gelecek misafirlerimiz mutlaka konaklama için önceden rezervasyon yapmalılar. Önümüzdeki haftalardaki bu doluluk oranına göre misafirlerimizin zorluk çekmemesi açısından, feribot sayısının da ek seferlerle arttırılacağını düşünüyorum” dedi.
Bu hafta Bozcaada’ya gelen araç sayısının fazla olmasından ötürü Geyikli’den Bozcaada önüne ek seferler düzenleyen GESTAŞ Feribot İşletmesi’nin Pazar dönüşü için de ek seferler koyacağı tahmin ediliyor.
FOTOĞRAFLAR: