Hoşgeldiniz Bugün 05 18 2024
#

Mutay: Adliye için direnç gösterdik

ada

Mutay: Adliye için direnç gösterdik

 

“Hizmetler Bozcaada’dan neden gidiyor?” haberimizin yankıları devam ederken, Belediye Başkanı Mustafa Mutay adliye konusunda yaptığı bürokratik girişimlerin belgelerini Bozcaada Haber aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sundu.

 

Başkan adaylarıyla gerçekleştirdiğimiz röportajlarda mevcut Belediye Başkan Mustafa Mutay’a Üniversite’nin ve Adliye’nin Bozcaada’dan taşınması hususunda yeteri ilgiyi ve direnci göstermediği konusunda eleştiriler vardı. Mutay işte bu eleştirilere belgesiyle yanıt vermeyi tercih etti. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Ben Bozcaada Belediye Başkanı’yım. Yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa yaptım. Sokağa çıkıp yürüyecek olan Bozcaada halkıdır, sivil toplum kuruluşlarıdır ve diğer parti ilçe temsilcileridir. Ben gerekli direnci evraklarla, yazışmalarla, bürokratik olarak zaten gerçekleştirdim” diyen Mutay, Adliye’nin kapatılması konusunda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na gönderdiği 27 Haziran 2012 tarihli itiraz mektubunda şu ifadelere yer verdi:

 

MİLLİ SİYASETİN BİR PARÇASIYIZ

 

“Ada’nın 1923’te ilçe olması ve ilçe olmasından dolayı gereken resmi kurumların adada bulunması gerekmektedir. Hızla gelişen dünyada ve Türkiye’de turizmde ayrı bir vizyonu olan Bozcaada, birçok yabancı ve yerli kişinin ziyaret ettiği bir ilçe konumundadır. Aynı zamanda Ege Denizi ile ilgili milli siyasetin içerisinde olan iki adamızdan biridir. Bu nedenle Türk bayrağı altında burada yaşayan vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak tebdirlerin mutlaka alınması gerektiği inancındayım.”

 

VATANDAŞIN GÖÇ NEDENİ OLUR

 

Mutay, HSYK’ya yazdığı mektubun devamında vatandaşların yaşamını zorlaştırıcı kararlar nedeniyle Bozcaada’nın göç tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını ve bu durumun adanın geleceği için daha kötü sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Mutay, kaleme aldığı tüm sebepler nedeniyle adliyenin adadan gitmemesi konusunda kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

İşte Başkan Mustafa Mutay‘ın HSYK’ya sunduğu mektubunun tam metni;

 

 

 


Yorum Yap
ETEM EROL

Sn. Mutay’a bu girişiminden dolayı teşekkür ederiz…Ama, nedense bu yazı yazmayı DİRENÇ olarak tanımlamış…O zaman, benimde yazdığım dilekçeler DİRENÇ örneği..Sn. MUTAY, kusura bakmasın, işin kolayına kaçıyor…Eğer, gerçekten Bozcaada’dan adliyenin gitmesine DİRENÇ gösterseydi, önce bu yazıdan Bozcaada halkını haberdar ederdi. Benzeri dilekçelerin yazılmasını sağlardı…Tüm TV kanallarına çıkar, yapılan işin yanlışlığını anlatırdı…ÇANAKKALE milletvekillerini Bozcaada’ya çağırır, halkı toplar olayın vehametini anlatırdı BAŞKAN olarak…Gerekirse, tüm Bozcaada halkının önce Çanakkale Valiliğine, AKP il Başkanlığına, sonrada Ankara’ya AKP genel merkezine ve TBMM’ye doğru yürümesini sağlardı…ADALAR Kanununu hatırlatırdı…Kısacası, Sn. MUTAY Bozcaada’nın SESİ olmalıydı…Olsaydı, CHP lisi, MHP lisi, AKP lisi ve tüm Bozcaada halkı inanıyorum ki yanında olurdu…En başta BEN onun yanında olurdum…COP yemeyi, biber gazı yemeyi göze alırdım…Ama, başkan KOLAYCI DİRENİŞ yolunu seçmiş…Ve bizim de HABERİMİZ şimdi oluyor…ATI alan ÜSKÜDARI geçtikten sonra…PEKİ, ÇÖMÜ giderken Sn. MUTAY ne yapmış ? Birde onu öğrensek…DİREN&BAŞKAN

10 sene önce yazıldı.