Bugun...


kostasalto

Bozcaada'da her yer tiyatro!
1. Bozcaada Tiyatro Festivali, bol kahkahalı ve eğlenceli görüntülerle devam ediyor. Festival kapsamında onlarca oyun, ada sokaklarında, kale içinde ve Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda sahneleniyor. Aynı zamanda festival kapsamında çocuklar için atölye çalışmaları yapılarak, ünlü oyuncular da söyleşilerle ada halkı ile buluşuyor.

Mobil Reklam

Bozcaada'da her yer tiyatro!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da bu yıl ilki düzenlenen Tiyatro Festivali, onlarca tiyatro grubunun sahneledikleri performanslarla bol kahkahalı geçiyor. Zaman zaman dramatik oyunlar ile duygusal anların da yaşandığı festivalde, ada sokakları adeta tiyatro oyunlarıyla doluyor.

Festivalin ikinci gününde (Perşembe) sabah 10:30’da başlayan oyunlara ada halkı ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Cuma günü sabah saatlerinde Özgür Ateş Sanat Merkezi  / 'Ne Olsam?' isimli çocuk oyunu ile başlayan program, kordonda Fatih Günay’ın Doğaçlama Atölyesi, Ege Halk Tiyatrosu’nun ‘Madalyalı Eşek’ adlı sokak oyunu, Rasim Aşın’ın  ‘Çocuklara Oyun’ Atölyesi ve son olarak gece Özgür Ateş Sanat Merkezi’nin ‘Memleketim ‘ adlı oyunu ile sona erdi. Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda sahnelenen ‘Memleketim’ adlı oyuna çok sayıda adalı tiyatro sever katıldı. Nazım Hikmet’in şiirleriyle ve slayt gösterileri ile birlikte vatan sevgisi teması işlenen oyun izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Festivalin üçüncü günü (Cuma) yine dopdolu geçti. Sabah saat 10.30’da Özgür Ateş Sanat Merkezi’nin ‘ Ne Olsam’ adlı  çocuk oyunu  ile saat : 14.30’da Fatih GÜNAY ile Doğaçlama Atölyesi başladı. Ardından saat 15.30’da Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde, ‘Festivallerin Geleceği ve Türkiye’de Tiyatro Ödülleri’ konulu panel düzenlendi. Konuşmacılar ise, Dileklerarası Seyircileri Türkiye Koordinatörü Ömer Şahinbaş,TÜTİB Eş Başkanı Zafer Gecegörür, Tiyatro Gazetesi yazarı-oyuncu Mehmet Nurkut İlhan ve TAKSAV Ankara Temsilcisi Abdullah Kahraman’dı. Aynı zamanda konuk oyunculardan Yıldırım ŞİMŞEK ve Pedogog Doktor Rasim AŞIN'ın da söz panelin ardından festival, Kımız BOZKIR, Oyunculukta Temel Öğeler Atölyesi, adanın çeşitli sokaklarında sergilenen sokak oyunları ile Toprak Sahne grubuyla devam etti.

SARIYER BELEDİYE TİYATROSUNA TAM PUAN

Festivalin üçüncü günü Halk Eğitim Merkezi Salonun’da  saat 20:30’da, Sarıyer Belediyesi Tiyatrosu’nun ‘Üç Günlük Dünya’ adlı oyunu ile son buldu.  Kayserili bir iş adamı ile Karadenizli bir ailenin çocuklarının, aileler arasında olan arazi kavgası yüzünden birlikte olamamalarını konu alan mizahi oyun, adalı tiyatro severler tarafından ayakta alkışlanarak izleyicilerden tam not aldı.

Bugün (Pazar) ise festival kapsamında Ereğli Sanat Kurumu Azizname,  Çınaraltı’nda, Bozcaada-Geyikli hattında sefer yapan feribotta ve ada sokaklarında sokak oyunları sergiledi. Halka ve sanata hükümet tarafından yapılan baskıyı konu alan oyunu ada dışından gelen misafirler de yoğun ilgi gösterdi.




Bu haber 3085 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ