Bugun...


kostasalto

Onur ödülü Cezmi Baskın'a
1.Bozcaada Tiyyatro Festivali bugün oynanan oyunlar ile son buldu. Dün gece ise Halk Eğitim Merkezi Salonu’ndaBurhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun ‘ Kuğular Şarkı Söylemez’ adlı oyununun sahnelenmesi öncesi festivalin Onur Ödülü ve Emek Ödülü sahiplerine verildi.

Mobil Reklam

Onur ödülü Cezmi Baskın'a
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

1.Bozcaada Tiyatro Festivali Onur Ödülü ve Emek Ödülü sahiplerini buldu. Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine adalı sanat severlerin yanı sıra Kaymakam Abdulgani Mağ ve Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz katıldı. Ödül töreninin ardından ise eşcinsel ve aids hastası olan iki arkadaşın aileleri ve toplum tarafından gördüğü baskı ve şiddeti konu alan Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun ‘ Kuğular Şarkı Söylemez’ adlı oyun sahnelendi. Duygu dolu anların yaşandığı oyunun sonunda izleyeciler Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu’nu ayaktao alkışladı.

             

      ONUR ÖDÜLÜ   CEZMİ BASKIN’A

Bu yıl ilki düzenlenen ve festivalin Onur Ödülü’nün ismi Zeki Alasya’ya adına verildi. Onur ödülüne ise bu sene adalıların da yakından tanıdığı ve uzun yıllardır adada yaşayan ünlü oyuncu Cezmi Baskı’na verildi. Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’ın taktim ettiği ödülü Cezmi Baskın ada halkına, festivale katılan gruplara, festivali gerçekleştiren Bozcaada Belediyesi’ne teşekkür ederek aldı. Ünlü oyuncu ödül töreninde yaptığı konuşmada : "Zeki abinin bu ödülünü bana layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum. Böyle bir festival bir kıvılvımdır inşallah büyük tiyatro yangınlarına sebep olursunuz. Bozcaada’nın sadece deniz, kum, güneş, şarap adası olması değil, aynı zamanda kültür ve sanat adası olması en büyük temennim. Bu festivalle bunun tohumlarını atmış bulunuyorsunuz." dedi

Festivalin Emek Ödülü ise Aykut İlhan adına verildi. Emek ödülünü ise ünlü tiyatrocu çalışmaları ile tiyatroya büyük katkıları bulunan Turgay Tanülkü’ye verildi.  Ancak festivalin yönetmeni ve ödül töreninin açılışında konuşma yapan Ankara Yönet Sanat Atöylesi Yönetmeni Erdem Öksüz’ün dediğine göre, ödüle layık bulunanTurgay Tanülkü yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle ödülü almaya gelemedi. Emek Ödülü’ ise Turgay Tanülkü adına yakın arkadaşı olduğu Erdem Öksüz’e Başkan Yılmaz tarafından verildi.

Başkan Yılmaz, ödül töreninin sonunda yaptığı konuşmada festivalde emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti.

Başkan Yılmaz, “ Biz yaklaşık 2 ay önce Ankara Yön Sanat Atöylesi Yönetmeni Erdem Öksüz ile birlikte adada sahneledikleri oyunun sonrasında 15 dakika sonra bu fikri konuşmuoştuk. Ve Erdem Bey’in de değiği gibi ‘İnsan hayal ettiğ müddetçe yaşıyor. Biz 2 ay gibi bir kısa sürede bu manzara karşısında çok şaşırdık ve açıkçası çok mutlu olduk. Bizim amacımız inşallah sosyo-kültürel olarak bu tip etkinliklere çok uygun olan Bozcaada gibi bi yerde  turizmin yanında bir de Kültür ve Sanat adası eklemek. Biz göreve geldikten bu yana yine 1.sini düzenlediğimiz Bozcaada Uluslararası Ekolojik Film Festivali’ni de hayata geçirmiştik. Umarım bu kültür sanat festivalleri uzun yıllar yaşar ve 40.sını 50.sini 60. yıllarını da görürüz." dedi.

Festival bugün oynanan sokak oyunları ile akşam saatlerinde son buldu.




Bu haber 3531 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ