Bugun...


kostasalto

AKP’li Aktan ve Balcı canlı yayın konuğumuzdu
Bozcaada TV’de yayınlanan “Bozcaada’da Siyaset” programında son 10 günde tüm partilerin ikişer meclis üyesi canlı yayın konuğu olarak ağırlandı. Son programın konukları ise Adalet ve Kalkınma Partisi kontenjan adayı Burak Aktan ile partinin üçüncü sıra meclis adayı Ahmet Balcı oldu.

Mobil Reklam

AKP’li Aktan ve Balcı canlı yayın konuğumuzdu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Youtube’daki Bozcaada TV kanalında ekim ayında yayınlanmaya başlayan “Bozcaada’da Siyaset” programının 14’üncüsünde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kontenjan adayı Burak Aktan ile partinin üçüncü sıra meclis adayı Ahmet Balcı canlı yayın konuğuydu. 3 saati aşkın süren ve ilgiyle izlenen programda özellikle partinin önemli isimlerinden Burak Aktan’a birçok soru soruldu.

Ahmet Balcı, birçok partiden kendisine teklif geldiğini doğrulayarak “Hiç kimseye ‘evet’ demedim. Dışarda kalmak istedim. Fakat sonra taşın altına elini koymadan, sonrasında ‘neden olmadı’ diye yakınmanın anlamı olmayacağını düşündüm. Bu sebeple de meclis adayı oldum” açıklamasını yaptı.

AHMET BALCI: “YÜRÜDÜĞÜMÜZ YOL FARKLI OLSA DA, AMACIMIZ AYNI”

Yıllardır AKP içerisinde olan amcası Ali Balcı’nın Mustafa Mutay’ın başkanlığını istemediği ve Yahya Göztepe’yi desteklediği iddiasının sorulması üzerine Ahmet Balcı, “Siyaset insanın kendi içinde olan bir şey. Uzun zamandır amcamla görüşmedim. O tip duyumları ben de alıyorum. Saygı duyuyorum” dedi.

Yahya Göztepe ile Bağcılar Kooperatifi’nde uzun süredir birlikte görev almasının ve Göztepe için olumlu cümleler kurduğunun hatırlatılması ve “Neden Yahya Göztepe ile birlikte yer almadın da Mustafa Mutay ekibi içinde yer aldın” sorusuna ise AKP üçüncü sıra meclis adayı Ahmet Balcı, “Yahya abi akrabam ve saygı duyduğum bir insan. Onunla ilgili düşüncelerim değişmedi. Bundan sonra da görüşüm değişmeyecek. O farklı siyasi görüşe sahip olabilir. Ama buluştuğumuz nokta şu; adanın geleceği. Burada çocuklarımızı büyütmek istiyoruz. Bütün emek Bozcaada için. Yürüdüğümüz yol farklı olsa da, amacımız aynı” dedi.

SANAT GALERİSİ VE KİTAP FUARI KONUSU ÇOK TARTIŞILDI

AKP kontenjan adayı Burak Aktan’a ise Adalet ve Kalkınma Partisi Bozcaada İlçe Başkanı olduğu dönemde kapatılan Bozcaada Sanat Galerisi ve önce kapatılmak istenen, sonra da yeri değiştirilen Bozcaada Kitap Fuarı gibi yerlerle ilgili sorular soruldu. Aktan, “İlçe Başkanı olarak her şeye yetişmem mümkün değil. Biz o dönemde de sahip çıktık ama yeteri kadar sahip çıkamamışız demek ki” dedi.

“Kültür-sanatla ilgili Bozcaada’da neler yapmak istiyorsunuz” sorusuna “Namazgâh Parkı içerisine sanatseverlerin sanatını icra edecekleri, doğal mimariyi bozmadan bir sanat evi hazırlamayı düşünüyoruz. Sanat galerilerinin yeniden açılması için destek vermeyi düşünüyoruz. Kitap Fuarı neden okulun içinde kurulmuyor da otoparka taşındı bu konuyu bilmiyorum” açıklamasını yaptı. Aktan, “Bana göre okulun bahçesi Kitap Fuarı için doğru yerdir. Otopark ihtiyacımız varken otoparkta kurulması doğru değil” dedi. Aktan, “Birlikte kaymakama gidip, sanat galerisi ve kitap fuarı için bilgi alalım” teklifini yaptı. Uzun uzun tartışılan bu iki konu üzerine Burak Aktan, soruyu soran Mustafa Dermanlı’ya “Öyle bir anlattın ki sanki sanat galerisini ben kapatmışım” deyince, araya programın diğer sunucusu Serkan İlik girdi ve “Hem kitap fuarının, hem de galerinin o tartışmalı dönemini hatırlıyorum. Sanki olmamış bir şeyi söylüyormuşuz gibi algılanmasın. O dönem senin de gençliğine verelim” diye konuyu kapattı.

‘BAŞKAN YILMAZ, GÖZTEPE ve DURMUŞ TARAFINDAN YALNIZ BIRAKILDI’

Partinin önemli isimlerinden ve bu seçimlerde kontenjan adayı olan Burak Aktan, “Yaz-kış adada yaşayan biriyim. Geçen 10 yılda insanlar hizmet alamadı. Bu sıkıntıları hepimiz yaşadık. Altyapı falan yapıldı ama belirlenen takvimlerde bu işler yapılmadı. Esnaf ve yaşayanlar mağdur oldu. İşletmeleri geç açanlar veya hiç açamayanlar oldu. Kişi olarak Hakan Can Yılmaz’a saygısızlığımız olmadı ama eleştirimiz yönetimine. İlk 5 yılda Yahya Göztepe onun meclisindeydi, Hüseyin Durmuş da onun yanındaydı. Hatta Yılmaz’ı isteyenler bu kişilerdi. Bu hesabın ve hizmet alamadığımız 10 yılın faturasını kime soracağız? Keşke 10 yıldır şikâyet eden ve gelen misafirler tarafından da şikâyet edilen bir ada olmasaydık. Ben Hakan Can Yılmaz’ın yalnız bırakıldığını düşünüyorum. İkinci dönem Göztepe ve Durmuş ortada yoktular. Siz varsınız diye insanlar oy verdi. Günün sonunda başarıda da, başarısızlıkta da yanında olmalılardı” dedi.

Serkan İlik, Burak Aktan’a, “Hakan Can Yılmaz’dan memnunum, istediğim zaman randevu alabiliyorum, istediğimi yapabiliyorum” dediği zamanları hatırlatınca da Burak Aktan, “İlçe Başkanıyken önem arz etmeyen hiçbir konuda kendisini aramazdım. Biz bu ilçenin siyasi partilerde veya yönetici pozisyonlarındaki insanlarıyız. Bunların iletişimle çözülebileceğini düşünüyorum. Her zaman da kendisine ulaştım, gittiğimde buldum” açıklamasını yaptı.

‘KARŞI TARAF BUNU KULLANDI, BEN DE OLSAM KULLANIRDIM’

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından 2019 Yerel Seçimleri’nde Bozcaada’da 650 seçmene itiraz edilmesi konusunda AKP’nin büyük bir siyasi hata yaptığını ve CHP kitlesini bu itiraz ile daha da konsolide ettiğini savunan Mustafa Dermanlı, “Hakan Can Yılmaz’dan herhalde çok memnundunuz, o sebeple böyle bir şey yaptınız” demesi üzerine, “Amaç kitlesel itiraz değildi. O niyetle yapmadık, sorumlusu biziz. Ama o insanlar burada oy kullanmasın demek değildi. Biz kendimizi ifade edemedik. Karşı taraf (CHP’liler) bunu çok iyi kullandı, ben de olsam ben de kullanırdım. Ben hatamızı kabul ediyorum, bu itirazı farklı bir şekilde yapabilirdik” dedi.

Serkan ilik çocukluk arkadaşı olduğunu belirttiği Ahmet Balcı’ya sen neler düşünüyorsun diye sorunca, “Hiçbir zaman siyaset konuşmadık. Sağ-sol ne görüş olursa olsun ada için en güzelini konuşabilecek erdemli insanlarız. Bizim nesil böyle büyüdük. Ada için yapılan eksik şeyler var, yapılmayanlar var, bunları konuşuyoruz. Ayrıca bunu dile getirebildiğimiz için, herkesin duyabilmesine sebep olduğunuz için de size ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

BURAK AKTAN: ATATÜRK SEVGİM TARTIŞMAYA AÇIK DEĞİLDİR

Eski Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin’in adadan ayrılma süreci de AKP Eski İlçe Başkanı ve şu anda partinin kontenjan adayı Burak Aktan’a soruldu. Dermanlı, “İbrahim Gültekin’in adadan ayrılma sürecinde dahliniz var mıydı” sorusuna Aktan, “Kaymakam Bey ile birlikte güzel çalışmalar yaptık, anlaşamadığımız durumlar tabii ki olmuştur ama bunları çözdük. Benim bu konuda bir dahlim olmadı” dedi. İlik’in araya girerek “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Gültekin fotoğraf çektirdi diye şikâyet edenleri hatırlıyor musun?” sorusuna ise Burak Aktan “Şikâyet edenler kimdi diye dedektifliğini o dönem yapmadım. Sizler gibi biz de duyduk. Bir gün denk gelir, sohbet ederiz, elektriğimiz tutar, ben de İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilirim. İmamoğlu da İstanbul’un belediye başkanıdır, onunla fotoğraf çektirilmesinin çok da yadırganacak bir durum olduğunu sanmıyorum” dedi.  

Genel siyasete dair de soruların yer aldığı programda Dermanlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar önce Atatürk ve İnönü için sarf ettiği “iki ayyaş” benzetmesiyle ilgili fikirlerini sordu. AKP’li meclis adayları Burak Aktan ve Ahmet Balcı ise bu söyleme katılmadıklarını, Atatürk’e gerekli saygıyı gösterdiklerini belirtti. Aktan, “Atatürk sevgim tartışmaya açık değildir. Kurucu liderimizi kalpten gönülden severim” dedi. Balcı ise, “Atatürk’le büyüdük. Siyasi kimlikle Atatürk’ün karşılaştırılmamasına, kıyaslanmaması gerektiğine inanıyorum” dedi.

3 saati aşkın süren programda birçok sorunun yanı sıra onlarca izleyici mesajı da yer aldı. Programın son bölümünde Mustafa Mutay ve ekibinin hazırladığı 17 projenin başlıkları da izleyicilerle paylaşıldı. Vakit darlığı sebebiyle detaylarının verilemediği projelere www.mustafamutay.com adresinden ulaşılabileceği de Aktan ve Balcı tarafından belirtildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi kontenjan adayı Burak Aktan ve üçüncü sıra meclis üyesi adayı Ahmet Balcı'nın katıldığı "Bozcaada'da Siyaset" programını aşağıda izleyebilirsiniz. 




Bu haber 528 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ