Bugun...


kostasalto

22. Homeros Okuması Ozanı: Fatin Hazinedar
Bu yıl 5-6 Ağustos tarihlerinde 22. kez yapılacak olan Ozanın Günü ve Homeros Okuması etkinliğinin ozanı Fatin Hazinedar oldu. Ayrıca iki Çinli şair de etkinliğe katılıp Homeros’un dizelerini kendi dillerinden seslendirecekler.

Mobil Reklam

22. Homeros Okuması Ozanı: Fatin Hazinedar
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bu sene 22’inci defa düzenlenecek Ozanın Günü ve Homeros Okuması etkinliğinin ozanı Fatin Hazinedar olarak açıklandı. 5-6 Ağustos tarihlerinde Bozcaada’da düzenlenecek etkinliği ilk günden bu yana adalı gazeteci ve yazar Haluk Şahin organize ediyor. Yine etkinliğin ilk gününden bu yana Şahin’le bir arada olan şair Cevat Çapan da yine buluşmada yer alacak. Troya Kazı Başkanı Rüstem Aslan her sene olduğu gibi bu sene de kazıdaki son gelişmeleri sanatseverlerle paylaşacak.

5-6 Ağustos tarihlerinde Salhane’de gerçekleşecek etkinlikte iki ünlü Çinli şairin etkinliğe katılıp Homeros’un ölümsüz dizelerini dünyanın en çok konuşulan diliyle seslendirecek. Onların şiirlerinin tanıtımını, geçen yıl etkinliğe katılan şair Nurduran Duman gerçekleştirecek. 

10 yıl kadar önce şiirleri ve konuşmalarıyla unutulmaz izler bırakan ünlü Japon şairi Mutsuo Takahashi’den sonra ünlü Çinli şairler Ying Lian ve Cao Shui’nın bu yıl etkinliğe katılıyor olmaları Homeros’un Doğu’da algılanması konusunda fikir verecek.

Ayrıca geçen yıl İzmir’deki Homeros Araştırmaları Enstitüsü’nü temsilen etkinliğe katılıp Homeros kitapları sergisini ada sevdalısı Hakan Gürüney’le birlikte düzenleyecek olan fakat ailesindeki bir hastalık nedeniyle son anda gelemeyen Yalçın Balcı’nın bu yıl etkinlikte yer alması ve sergiyi gerçekleştirmesi bekleniyor.

 

 




Bu haber 1091 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ