Bugun...


kostasalto

Güneşi batırmak için yeni yer: ‘Göztepe’
Bozcaada Belediyesi, adanın en yüksek noktası (192 mt.) olan Göztepe'nin yol çalışmasını tamamladı. Artık Polente Burnu’ndan sonra Göztepe de güneşi batırmana seramonisine ev sahipliği yapacak.

Mobil Reklam

Güneşi batırmak için yeni yer: ‘Göztepe’
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi, ağustos başında çalışmalarına başladığı Göztepe yolunu tamamladı. Adanın en yüksek noktası olan Göztepe'nin yoluna parke taş döşemesi yapıldı.

Polent Burnu'nun ardından adada ikinci alternatif gün batımı izleme alanı olacağı düşünülen Göztepe'ye şimdiden adalılar ve misafirler gitmeye başladı. Ancak zirveye ulaşmak için dubalar nedeniyle neredeyse yolun yarısından fazlasını yürümek gerekiyor.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, bununla ilgili daha önce yaptığı açıklamasında,“Araçlar tepeye kadar çıkmayacak, çünkü yol çok dar ve herhangi bir tehlike oluşsun istemiyoruz. Hatta çok talep olursa aşağıya belediyenin otobüsü ring sefer yapabilir, misafirleri taşıyabilir" demişti.

MAYISA NİYET, EYLÜLE KISMET

Ancak yolun büyük bir kısmını yürümek istemeyen turistler şimdiden dubaları yerinden çıkarıp takarak zirveye araçları ile ulaşıyor.

Başkan Yılmaz, 2016 yılının aralık ayında yaptığı toplantıda Göztepe yolunun 1 Mayıs'a kadar tamamlanacağını ifade etmişti. Gecikmelerin ardından ihalenin 9 Mayıs'ta tamamlandığını belirtilmiş ve yolun yaz sezonuna yetişeceğini dile getirmişti.

BOZCAADA HABER UYARIYOR

Göztepe, adanın en bakir kalan yerlerinin başında geliyor. Bu hakim noktadan adayı izlemenin, güneşi batırmanın keyfni yaşayacak misafirlerimiz çok şanslı. Fakat, turizmle beraber artan kitlelerin o bölgeye zarar vermemesi, çöplerin çevreye saçılmaması, araçların kesinlikle zirveye yakın noktalara çıkmaması konularında sorumlu kurum veya kurumların titiz olmasını diliyoruz ve takipçisi olacağımızı hatırlatıyoruz. Son yıllarda Polente Burnu’nda karşılaşılan bazı davranışların doğaya zarar verdiği biliniyor. Umuyoruz ve diliyoruz ki adalılarca çok özel bir yer olan Göztepe, yıllar sonra kaybedilen bir nokta olmaz. 

 

 




Bu haber 6831 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ