Bugun...


kostasalto

MENDİREK ÇOK YAKINDA ÇIKIYOR!
  BOZCAADA'YA VURAN DALGALARA VE FIRTINALARA KARŞI MENDİREK ÇOK YAKINDA ÇIKIYOR!   Bozcaada Haber internet haber sitemiz (www.bozcaadahaber.net) büyük bir ilgi gördü. Anladık ki, Bozcaada'lıların ve Bozcaadaseverlerin ada ...

Mobil Reklam

MENDİREK ÇOK YAKINDA ÇIKIYOR!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 

BOZCAADA’YA VURAN DALGALARA VE FIRTINALARA KARŞI MENDİREK ÇOK YAKINDA ÇIKIYOR!
 

Bozcaada Haber internet haber sitemiz (www.bozcaadahaber.net) büyük bir ilgi gördü. Anladık ki, Bozcaada’lıların ve Bozcaadaseverlerin ada hakkında haberler veren güvenilir kaynaklara ihtiyacı var. Aylık olarak yayınlayacağımız Mendirek ile ikinci adımı atıyor ve adayı daha iyi tanıma ve tanıtma çabamızı geliştiriyoruz. Burada, daha geleneksel yöntemlerle, kağıt üzerinde daha kalıcı şeyler yapmak istiyoruz. Bunun ancak bilgi ve sevgiyle yapılabileceğinin bilincindeyiz. Her türlü eleştiri, öneri ve katkınıza açığız. Desteğinizi de bekliyoruz…
 

Aylardır üzerine çalıştığımız dergimiz Mendirek için geniş bir ekip olarak kafa yoruyoruz. İlk sayımızda da Bozcaada’ya dair birçok konuya eğildik, röportajlar gerçekleştirdik. Evet, Mendirek’in ilk sayısında neler mi var?
 

Alkol Yasası, Bozcaada turizmini olumsuz etkiliyor
 

Adanın en eski işletmeleri yeni ruhsat başvurularında problemler yaşıyor, yeni yasalar turizmi bıçak gibi kesiyor ve üç bin yıllık şarap kültürü ile anılan Bozcaada sıkıntılı bir süreç geçiriyor.
 

Türkiye’ye örnek bir proje: Bağ Yolu
 

Kaymakam Abdulgani Mağ Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Bağ Yolu yaptı. Bu anlamda gelen konuklar bağlar arasında gezerek, üzümleri tanıyarak keyifli dakikalar geçiriyorlar. Bu yaz Bağ Yolu’nda çok fazla turisti gezerek görüyoruz. Turistler bu yolun yapılmış olmasından oldukça memnun.

 

ÖZEL DOSYA
 

Bozcaada’da bağlar hasta, bağcılar yasta!
 

Nisan, Mayıs ve Haziran ortasında yağan yağmurlar nedeni ile Bozcaada’da bağlar ‘mildiyö’ denilen hastalığa yakalandı. Yaklaşık olarak bağların yüzde 60’ının zarar gördüğü tahmin ediliyor. Konuyla ilgili olarak ilgililerin görüşlerini aldık.

 

RÖPORTAJ
 

OSMAN ATAOL: “Üç yıl o ligde kalmak büyük başarıdır.”
 

Üç yıl mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) geçtiğimiz sezon veda eden Bozcaadspor’un cefâkar başkanı Osman Ataol ile Bozcaadaspor’un küme düşüşünün sebeplerini, önümüzdeki yılki hedeflerini, yakalamak istediği başarıları ve yerel yönetimlerin kulübe ne derecede destek olduğunu konuştuk.

RÖPORTAJ

HAKAN CAN YILMAZ: “İstanbul’un belediye başkanı olsam bu kadar mutlu olmazdım!”
Bundan 11 yıl önce tesadüfî şekilde Bozcaada’da doktorluğa başlayan Hakan Can Yılmaz, Mart ayındaki yerel seçimlerde Bozcaada Belediye Başkanı seçildi. Sayın Yılmaz, adaya geliş hikâyelerini, başkanlığın yaşantısına etkisini ve duygularını bizlerle samimi bir şekilde paylaştı.
 

Bu senenin teması ‘Dönüş’
 

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Ozanın Günü ve Homeros Okuması etkinliğinin onur konukları 43 yıl önce terk ettiği Bozcaada’ya dönecek olan Avustralyalı yazar Dimitri Kakmi ile yılın ozanı Nazmi Ağıl.

 

Kaymakam Mağ ile bol projeli bir yıl üzerine 

 

Kısa bir süre önce Bozcaada’da göreve başlayan Kaymakam Abdülgani Mağ ile Bozcaada’da kısa süre içerisinde gerçekleştirdiği projeler, yaklaşan Ramazan Bayramı ve kapalı spor salonunun durumu üzerine konuştuk.
 

Bozcaada’da ortak akıl için konsey kuruldu
 

Bozcaada’nın geleceği üzerine önemli kararları verecek olan Kent Konseyi geniş bir katılımla ilk toplantısını gerçekleştirerek kuruldu. Aynı zamanda Belediye Başkanı olan Hakan Can Yılmaz’a, Kent Konseyi’ne de başkan olması sebebiyle eleştiriler gelmeye başladı.

 

ÖZEL RÖPORTAJ

Mustafa Başkan ile yirmi senenin ardından
Meclis Üyeliği ve Başkanlığı ile çeyrek asır Bozcaada’ya hizmet etmiş eski başkan Mustafa Mutay ile projelerle, hizmetle, zorluklarla ve güzelliklerle geçen siyaset yıllarını, geçmişe nasıl baktığını konuştuk.

 

ARAŞTIRMA

Çok kültürlü Bozcaada’nın Aya Paraskevi’si
 

Aya Paraskevi’nin ölüm günü olan 26 Temmuz günü manastır ve çevresinde ayin gerçekleştirilir. Bu anma günü dinsel öğelerin yanında şenlik havasında da geçtiğinden halk arasında Ayazma Panayırı olarak isimlendirilir. Kutlamada dünyanın dört bir yanından çok sayıda Rum bir araya gelir.

 

Şarap Tadım Günleri nasıl düzenlenir?
 

Yıllardır Bozcaada ile bütünleşmiş Şarap Tadım Günleri ne yazık ki geçtiğimiz sene yürürlüğe giren torba yasa ile son buldu. Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu’nun, şarap reklamını, afişte şarap adının kullanılmasını, tanıtım amaçlı şarap dağıtımını, tanıtım standı açılmasını yeni yasayla yasaklaması şarap üreticilerinin elini kolunu bağladı. Bu yasaklara uymamanın da 2 yüz bin liraya kadar cezası olduğu belirtiliyor. Peki, şimdi ne olacak?

 

TARİHE BAKIŞ

Japon Albay Tsumura
Türkiye ile Japonya arasındaki ilişki tarihsel süreçte iki ayrı olayla belirginleşir. Birinci olay 18 Eylül 1890’da Ertuğrul Fırkateyni fırtına yüzünden Kushimoto’da batarken, gemi personelini Japonlar’ın kurtarması olayıdır.

Yakar Kaptan bir gün tayyareye binerse!
 

Bozcaadalı bir çınar olan Yakar Kaptan vefatından kısa bir süre önce Deniz Pak’ın Açık Radyo’da yayınlanan ‘Deniz Aşırı’ programına katılmış, keyifle ve hararetle Bozcaada’nın eski günlerini anlatmıştı. Biz de dergimizi hazırlarken bu kayıtlardan faydalanalım, bir Yakar Kaptan sayfası yapalım istedik. Fakat kayıtlar o kadar keyifli, sohbet o kadar güzel ki tek bir satırına bile dokunamaz olduk. Bu sebeple de birkaç sayı Yakar Kaptan’ın anılarını dergimizin sayfalarına taşımak istedik. İlk sayımızda Yakar Kaptan’ın tayyareye biniş hikâyesi var.

ve

Köşe Yazıları ile Haluk Şahin,Ahmet Şişman,Muharrem Yıldız,Türkan Çim Işık, Necati İnceoğlu, İsmail Beydili,İsmail Şen, Cahit Yalçın ve Zihni Papakçı da Mendirek’de!




Bu haber 2139 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ